Po malinowym chruśniaku 2
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 22 sty 2008, o 16:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Po malinowym chruśniaku 2
Kochani 'zakręceni na zielono' z okazji Świąt życzę Wam zdrowia i wielu radości z grzebania w ziemi oraz wyrozumiałości od tych mniej zakręconych
Tak się zastanawiam, czy to łakomstwo zmusiło Was do tej katorżniczej pracy?
-
Albo mam jakieś zwidy albo zjadło kawałek mojej stronki Odpisywałam już na te ostatnie wpisy a tu nic nie widzę...
- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
To nie zwidy, to chwilowy i przesunięty o kilka dni, koniec świata był
-
Iwonko jak będą tyko takie 'końce świata' to jakoś damy radę...
- Lukrecja
- 1000p
- Od: 31 maja 2009, o 07:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dzień dobry Izuniu! Wpadłam do Ciebie bo szukam inspiracji! W planie mam stworzenie nowej rabaty z bylinami, stara była duża, ale po kilku latach opanował ją chaos niekontrolowany. Starą zlikwidowałam na fali frasunku, że ja taka nieudolna jestem. Ale byliny chodzą za mną nadal... Chciałabym zrobić coś sensownego, ale na małej powierzchni. Może w wolnym czasie spróbuję zrobić jakiś szkic, Izuś - pomożesz? żeby znów nie wyszła kupa?
Pozdrawiam
Pozdrawiam
-
Lukrecjo, dobrze trafiłaś bo byliny to mój konik Przed 20 -tym będę próbowała wykorzystać to co pada białe z nieba a potem to już czekamy na wiosnę i planujemy rabatki
- Lukrecja
- 1000p
Izuniu, dziękuję bardzo! Twoja wiadomość mnie tak ucieszyła, jakby mnie kto na złotego konia posadził, a skoro byliny to Twój konik (co zresztą widać na obrazkach) - o ja gapa, zapomniałam pochwalić! - to myślę, że tym razem mi się uda! Dziękuję!!!
-
Lukrecjo 'przeleciałam' przez Twój ogród i to ja mam Tobie coś radzić? No chyba że to co widać to dzieło projektanta i firmy ogrodzniczej Wszystko super! No bylin może nie ma za wiele ale za to krzewy i skalniaki i ścieżki i ...
- Lukrecja
- 1000p
Izuniu, zbyt łaskawa dla mnie jesteś! Projektant nie widział i nigdy nie zobaczy tego kawałka ziemi. Po pierwsze to jest mój "kawałek podłogi" i jak ten pies ogrodnika będę strzegła, a po drugie, choćby długo, choćby z błędami - ale chcę aby to był mój ogródek, od poczatku do końca. Wszystko tam robię sama. I ciesze się z tego.
Nie zaprzeczę, niesamowicie dużo nauczyłam się od fantastycznych ludzi na FO, Na resztę ogrodu mam koncepcję, zakupy niezbędne już poczynione. Problem mam w jednej rabacie. Kiedyś była bylinowa 80 m2, ale zdziczała, rośliny były źle dobrane. Prośbę mam taką, spróbuję zrobić mały szkic rabatki, która będzie widoczna z każdej strony - więc jak rozumiem wysokie idą na środek - a Ciebie poproszę o czerwony mazak i pokreślenie, o korektę lub podpowiedź czy tak może być, albo jak mogłoby być lepiej. Ta nowa będzie malutka, z 5m na 2 lub 2,5 ? I co? pomożesz?
Nie zaprzeczę, niesamowicie dużo nauczyłam się od fantastycznych ludzi na FO, Na resztę ogrodu mam koncepcję, zakupy niezbędne już poczynione. Problem mam w jednej rabacie. Kiedyś była bylinowa 80 m2, ale zdziczała, rośliny były źle dobrane. Prośbę mam taką, spróbuję zrobić mały szkic rabatki, która będzie widoczna z każdej strony - więc jak rozumiem wysokie idą na środek - a Ciebie poproszę o czerwony mazak i pokreślenie, o korektę lub podpowiedź czy tak może być, albo jak mogłoby być lepiej. Ta nowa będzie malutka, z 5m na 2 lub 2,5 ? I co? pomożesz?
Dziewczyny - widzę, że szaleństwa wiosenne ruszyły u Was pełną parą. Zakupy, plany - jednym słowem WIOSNA IDZIE!!!! Ja niestety jeszcze nie mam czasu na wiosenne plany, ale już niedługo i dla mnie nadejdzie ten czas.
- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Izuniu, jak masz zamiar wykorzystać to białe???izaziem pisze:Lukrecjo, dobrze trafiłaś bo byliny to mój konik Przed 20 -tym będę próbowała wykorzystać to co pada białe z nieba a potem to już czekamy na wiosnę i planujemy rabatki