Jaką KSIĄŻKĘ aktualnie czytasz ? [EDU]
Re: Jaką KSIĄŻKĘ aktualnie czytasz ? [EDU]
Kończę czytadła z księgarni, Koontz - Bez Tchu.We wszystkich jego książkach,lekki wątek
niesamowitości. Nie powstrzymałem się,zamówiłem sobie Doktora Murka i Znachora, Mostowicza.
Kto lubi tajemnicze i dziwne opowieści,polecam Grabińskiego, czytałem trzy książki,jedna
ma tytuł Wyspa Itongo. Lepszy niż A.E. Poe.
niesamowitości. Nie powstrzymałem się,zamówiłem sobie Doktora Murka i Znachora, Mostowicza.
Kto lubi tajemnicze i dziwne opowieści,polecam Grabińskiego, czytałem trzy książki,jedna
ma tytuł Wyspa Itongo. Lepszy niż A.E. Poe.
Dyzmów to u nas dostatek ale przydałby się Zyzio Krzepicki na premiera. Czytam "Gringo wśród dzikich plemion" Cejrowskiego.
Stieg Larsson "Dziewczyna która, igrała z ogniem" pierwsza cześć powieści przeczytałem w trochę ponad tydzień. Bardzo wciąga.
Całość,trzy tomy nazywa się Millenium.
- Ewelina
- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lut 2007, o 16:26
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Obejrzałam serial TV i po raz kolejny sięgnęłam po ostatnią powieść Mario Puzo " RODZINA BORGIÓW".
- tralaluszy
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 sty 2010, o 18:46
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Szczenięce lataMelchior Wańkowicz. Świetnie się czyta. Nie istniejący już świat. Aż trudno uwierzyć ,że przez te ok. 120 lat wspominanych, technologia tak zmieniła nasze życie.
- andrzej1050
- 500p
- Od: 4 lip 2007, o 17:44
Niedawno czytałem "Nielegalnych" Vincenta Severskiego, a pod choinkę dostałem "Niewiernych" tego samego autora. Zabrałem się za czytanie. Lektura pasjonująca i bardzo wciąga. Ciekawa podwójnie, bo obie książki są o zupełnie nieznanym współczesnym polskim wywiadzie
Polecam.
Polecam.
Serdecznie pozdrawiam
Andrzej
Andrzej
-
- 100p
- Od: 30 sie 2012, o 19:05
Dzięki kajkak za przypomnienie Wankowicza.
Kiedy ja to czytalem? Jakos w ubieglym tysiäcleciu . A mam, na pewno. Tylko dokopac sie do tego musze, gdzies jest w tylnych rzedach na regale.
Lubie tä ksiäzke, a w natloku spraw codziennych czlowiek czasem o przyjemnosciach ducha zapomni.
Kiedy ja to czytalem? Jakos w ubieglym tysiäcleciu . A mam, na pewno. Tylko dokopac sie do tego musze, gdzies jest w tylnych rzedach na regale.
Lubie tä ksiäzke, a w natloku spraw codziennych czlowiek czasem o przyjemnosciach ducha zapomni.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 15&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Bardzo ciekawa historia,jak młody Wańkowicz ze stryjem swoje wsie objeżdżał.W każdej wiosce
młody nowo ożeniony gospodarz,proponował dziedzicowi wypróbowanie nowej żony.
Melchior też był świeżo ożeniony i jeszcze mocno zakochany,więc wykręcał się jak tylko mógł.
A stryj mówi - włościan nie możesz obrażać...
młody nowo ożeniony gospodarz,proponował dziedzicowi wypróbowanie nowej żony.
Melchior też był świeżo ożeniony i jeszcze mocno zakochany,więc wykręcał się jak tylko mógł.
A stryj mówi - włościan nie możesz obrażać...
-
- Od: 7 kwie 2009, o 11:05
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ostatnia powieść Jana Grzegorczyka "Jezus z Judenfeldu",dalsze przygody księdza Grosera
"Krzyżaków" Henryka Sienkiewicza ( ), niedawno czytałem Anne Rice "Dar Wilka", a w kolejce czeka "Wywiad z wampirem" tej samej autorki.
- tralaluszy
- Od: 5 sty 2010, o 18:46
"Krzyżaków" czytałam już chyba ze sto razy, i pewnie ze sto razy ją jeszcze przeczytam
Pozdrawiam - BabajAGA