Zdecydowaliście się już drodzy forumowicze jakie odmiany wybieracie?? wpisujcie proszę planowane odmiany na przyszły sezon

Może byłoby jednak lepiej w marcu. Ja przezimowałem Maskotkę posianą w 2011. r. Przeżyła, ale była marnawa i skąpo owocowała.krab_ik1 pisze:Witam serdecznie
Postanowiłam trochę poeksperymentować. Zasialam dzisiaj maskotkę. Ciekawa jestem cóż z tego będzie
Przy takim niedoborze światła na pewno będzie bardziej przypominać spagetti niż krzaczek pomidorakrab_ik1 pisze:Witam serdecznie
Postanowiłam trochę poeksperymentować. Zasialam dzisiaj maskotkę. Ciekawa jestem cóż z tego będzie
Spagetti to miałam w lecie na balkonie. Urosły mi badyle, praktycznie bez pomidorków i liście strasznie usychały. Nie wiem co to była za odmiana.santana51 pisze:Przy takim niedoborze światła na pewno będzie bardziej przypominać spagetti niż krzaczek pomidorakrab_ik1 pisze:Witam serdecznie
Wcale niekoniecznie!! Siałam w tamtym roku ok. 10 stycznia 3 nasionka z nudów. Siewki były wybiegnięte, ale posadziłam pod liścienie i było ok. Jeden mi padł, jednego córcia połamała, a Betalux rósł dzielniesantana51 pisze:Przy takim niedoborze światła na pewno będzie bardziej przypominać spagetti niż krzaczek pomidorakrab_ik1 pisze: Postanowiłam trochę poeksperymentować. Zasialam dzisiaj maskotkę. Ciekawa jestem cóż z tego będzie
Oczywiście, jest dużo pomidorkow pojemnikowych. Ale mi zależy na niskim, aby jak najmniej miejsca zajmował na balkonie.Agulka11 pisze:Jest troszkę więcej takich pomidorków, które są typowo pojemnikowe - nasionka chyba jeszcze na akcji dostępne:
- Vilma jak wspomniała szarotka66
- Tumbling Tom Red
- Tumbling Tom yellow
- Aztek (to żółta koktailówka też chyba właśnie pojemnikowa z tego co czytałam)
- Tombolino (to też chyba koktailówka pojemnikowa)
- malinowy koktailowy F4 z akcji do Nitki
Generalnie oferta sklepów w warzywa pojemnikowe a szczególnie pomidorki powiększa się