Cześć, Leghorny to rasa nieśna, dają spore jajka, tylko lotne zarazy. Natomiast wiek kur poznaje się po nogach. Młode kury mają łapki żółte z gładkimi łuskami, natomiast nogi starszych są szarawe i łuski odstająiwona1974 pisze:Chciałabym hodować kiedyś leghorny,sporo czytałam o tych kurkach,ponoć są bardzo płochliwe
W. o...zwierzętach gospodarczych cz.2
Re: W. o...zwierzętach gospodarczych
Nie będę kupować nowych roślin. Nie będę kupować nowych roślin. Nie będę kupować... akurat
10 minut
10 minut
- usa1276
- 1000p
- Od: 22 sty 2012, o 19:30
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: W. o...zwierzętach gospodarczych cz.2
Maluszki przesłodkie uwielbiam takie małe króliczki są śliczne i tak ładnie pachną też mam króliki w ubiegłym sezonie dochowałam się 35 szt młodych , a w roku 2011 miałam samice ktura okociła się i miała tylko jednego żywego króliczka i go jeszcze na dodatek nie karmiła po prostu go odtrąciła było mi go strasznie żal jak tak biedniutki piszczał z głodu więc go wzięłam do domu i karmiłam strzykawką po kropelce był przesłodki reagował na kroki człowieka jak sie weszło do pokoju to przybiegał do stóp wdrapywał się na łóżko wślizgiwał pod kołderkę i zawsze gdzieś spał u kogoś, nigdy sam w koszyczku, uwielbiał spać u najstarszej córki.
- Maska
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Ula, ale cudna historia odtrąconego króliczka
Ałłą, ale śliczne te Twoje węgielki !!! U Ciebie czarne, u mnie białe. Ratunku !!!! Ja moich chyba nie dam
rady zjeść. No nie mogę.... Co innego kupić tuszkę, a co innego takie głaskane.... oczka przemywane...
I jeszcze jedna ciekawostka. Z 37 odchowanych przepiórek, mam tylko 3 kogutki. Statystycznie liczyłam
pół na pół, a tu taka niespodzianka !
rady zjeść. No nie mogę.... Co innego kupić tuszkę, a co innego takie głaskane.... oczka przemywane...
I jeszcze jedna ciekawostka. Z 37 odchowanych przepiórek, mam tylko 3 kogutki. Statystycznie liczyłam
pół na pół, a tu taka niespodzianka !
-
- Przyjaciel Forum - silver
- Od: 29 lip 2008, o 20:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ja w sierpniu kupiłam 11 małych perliczek. Były to ostatnie jakie pan miał i powiedział, że to są mieszane kurki z kogutami. W tej chwili mają około 5 miesięcy a ja dalej nie wiem czy to panie czy panowie. Wyglądają jednakowo. Czy może jest jakiś szczególny znak rozpoznawczy?
- romaszka
- Od: 31 gru 2010, o 23:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Wcale nie potrafię rozróżnić płeć królików , przecież nie mogą być wszystkie 9, samiczkami ale u żadnego/żadnej ... fiutka brak
Asiu Brzoskwinka zdradź jak ty to uczyniłaś, że prawie od razu zidentyfikowałaś płeć króliczków.
Asiu Brzoskwinka zdradź jak ty to uczyniłaś, że prawie od razu zidentyfikowałaś płeć króliczków.
- mr25ur
- Od: 10 lis 2011, o 19:53
Wie gdzie szukać.
Opryski pod wieczór, i nigdy gdy kwitnie!!!
- romaszka
Chmm... no to jutro, biorę laptopa ... i idę sprawdzać króliczkom pleć
- BRZOSKWINKA
- Od: 17 maja 2010, o 18:10
Ałła, nie tak od razu. Miały 1,5 miesiaca. I tak mogło być to obarczone sporym błędem, bo jeszcze były za młode.
Nie opiszę Ci tego... Musisz gdzieś zdjecia zobaczyć.
Nie opiszę Ci tego... Musisz gdzieś zdjecia zobaczyć.
„Wpatrz się głęboko, głęboko w przyrodę, a wtedy wszystko lepiej zrozumiesz.” Albert Einstein
Pozdrawiam, Joasia
Pozdrawiam, Joasia
- Farmland
- 200p
- Od: 14 mar 2012, o 18:50
Jeśli chodzi o płeć u młodych to niewprawione osoby mogą mieć problemy. Najlepiej to robić jak królik ma już ponad 2 miesiące wtedy wszystko widać jak na dłoni. Płeć można też określić bardzo łatwo wcześniej, kiedy króliki są jeszcze łyse i przebywają w gnieździe, ale to zbyteczne bo kiedy podrosną to i tak nie będzie wiadomo który jest który. Można popatrzeć na zdjęcia narządów w internecie czy jakiejś książce i porównać. Ja określam płeć kiedy rozdzielam osobno samczyki osobno samiczki, młode akurat mają tak około 2 miesięcy.
"Konserwanty zabijają powoli"
- BRZOSKWINKA
- Od: 17 maja 2010, o 18:10
No tak... za młode jak na mój brak doświadczenia.
„Wpatrz się głęboko, głęboko w przyrodę, a wtedy wszystko lepiej zrozumiesz.” Albert Einstein
Pozdrawiam, Joasia
Pozdrawiam, Joasia
- romaszka
A kiedy samicę matkę odsadzać od małych? Jak długo ona ich karmi, bo moje już jedzą wszystko co ona