Różyczka i inne choroby ogrodowe

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
usa1276
1000p
1000p
Od: 22 sty 2012, o 19:30
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Różyczka i inne choroby ogrodowe

Post »

Ewuniu przejrzałam twój cały watek masz naprawdę piękny ogród i masz róże pnąca którą zamówiłam Rosarium Uetersen
Pozdrawiam Ula
Aktualny
Poprzedni
Awatar użytkownika
gajowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 maja 2011, o 07:34

Post »

Drodzy moi goście...na kilka dni się wyłączyłam, bo pognało mnie w Polskę... zarobić trochę na kolejne rośliny :D Wprawdzie nie byłam odłączona od internetu, ale zajęta i jakos nie miałam melodii do pisania... :wink:

Nelu, lilie najlepiej wykopać i przesadzić co kilka lat, tak 3-4. Obejrzałam sobie Casablancę - piękna!

Ewciu, 22 a to wcale nie jest mało! U nas jest 40 a, ale w tym połowę stanowi sad, więc w sumie chyba mamy podobnie. A zapominanie i poszukiwanie drobnych narzędzi mnie również dotyczy...ostatnio kupiłam sobie taki plastikowy kosz i staram się w nim wszystko nosić w miejsca, w których aktualnie coś robię, a le to też wymaga pewnego uporządkowania i dyscypliny, których trochę mi brak :)

Małgosiu - zgadzam się z Tobą; ja w ogóle nigdy nie doradzałabym nikomu nie pytana, jak ma urządzać swój ogród; to tak indywidualna sprawa.

Drogi Hipopotamie - to całkiem nieźle! :D

Justynko - dzięki za głos w dyskusji :D a z wątkami na forum ja też zdecydowanie nie wyrabiam! ;:oj

Ula - dziękuję za wizytę i miłe słowa i zapraszam! :D Rosarium Uetersen jest piękną różą - w każdym razie dla mnie - myślę , że będziesz z niej zadowolona, chociaż podobno rzadko sprawdza się w naszych warunkach jako pnąca, raczej jest róża krzaczastą; moja wprawdzie jest jeszcze młoda, ale inne pnące "w tym samym wieku" już wypuściły kilkumetrowe pędy, a ona nie... :wink:

Trochę kolorów zimą - dla kontrastu z bielą śniegu :D

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Wspomniałam o tym bieganiu, bo to mnie bardzo skutecznie nauczyło nosić wszystko ze sobą, a po pracy bardzo skrupulatnie odkładać na miejsce :D Zamęczyłabym się biegając po ogrodzie w poszukiwaniu sekatora czy łopatki. W dodatku jest mnóstwo miejsc, gdzie taki drobny sprzęt mógłby zaginąć na wieki :wink: Chodzę zwykle z wiadrem na chwasty-nienawidzę sprzątać zwiędłych roślin po pracy. Wolę od razu wrzucać do wiadra i na kompost.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
gajowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 maja 2011, o 07:34

Post »

Ewciu, masz rację! Też próbuję tak robić... niestety jest jeszcze M, który...ech, szkoda gadać :roll: Obiecuję, że założę sobie własną szafkę na narzędzia, w dodatku zamykaną na klucz, bo czasem już mi ręce opadają... :evil:
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Awatar użytkownika
Lukrecja
1000p
1000p
Od: 31 maja 2009, o 07:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ewuniu, dziękuję za info a propos lilii. jeśli Casablanca wpadnie Ci w ręce bierz i nie myśl o niej więcej, cudownie pachnie, a jakie ma ogromne kwiaty! Chciałabym aby mi przetrwała, na jesień obsypałam trochę to miejsce ziemią i korą, teraz napadało sporo sniegu, więc mam nadzieję, że przeżyje!
Pozdrawiam niedzielnie ;:196
a propos narzędzi - u nas każdy ma swoje! To jest jakiś sposób ;:306
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

A kluczyk noś na szyi, żeby zawsze wiedzieć, czy się M nie zakrada :;230 Widzę to oczyma duszy :wink:
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

..z tymi narzędziami to sporo z nas ma problemy, ja już na jednej łopatce czy czymś podobnym nie przestałam, ale zawieruszoną zawsze po czasie znalazłam..
EWCIA.....Casablanka tak ja mówi NELA w ogrodzie musi być....jej zapach szczególnie wieczorową porą rozchodzący się po ogrodzie, a u Ciebie miejsca jeszcze sporo więc nie jedna może znaleźć swoje stanowisko.....
choć przed zimą warto je zabezpieczyć...u mnie ostatniej zimy sporo lilii odeszło.....
Awatar użytkownika
RomciaW
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 gru 2008, o 20:58

Post »

Ewuniu cały nowy wąteczek zwiedziłam ;:138 W wolnej chwili zajrzę do poprzedniego .............piękne masz różyczki [100szt] ogrom ,ale areał u Ciebie potężny ;:138 ;:138 Koci reportaż cudowny i wiosna piękna .........lilie moje ukochane cudne ;:63 ;:63 Sad i owoce wspaniałe ,czereśnie uwielbiam :lol: Jak już będziesz na miejscu to pewnie będzie Wam lżej ;:138 Ja nie mam problemu z narzędziami ogrodowymi bo mój eM poza szpadlem i piłą, nic do ręki nie bierze ;:306 ;:306
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

ewamaj66 pisze:A kluczyk noś na szyi, żeby zawsze wiedzieć, czy się M nie zakrada :;230 Widzę to oczyma duszy :wink:

Ewciu - majowa i Ewciu - gajowa ;:215 ;:306
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Ewa, piękny przegląd liliowych nabytków! Ja coraz bardziej przekonuję się do tych kwiatów, posadziłam kilka w ubiegłym sezonie i w tym roku przybędą u mnie kolejne ;:173
Bardzo ładne zdjęcie Twojej działeczki z perspektywy - masz jeszcze sporo miejsca!Skoro setka róż już weszła, to jeszcze trochę się zmieści :uszy
Pozdrawiam serdecznie :wit
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
Helios
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 cze 2010, o 18:56

Post »

;:3
Jestem wreszcie i ja. :oops: Byłam wierną czytelniczką poprzedniego wątku i tak będzie dalej. ;:173
Przeczytałam każde słowo w tej części, nic mi nie umknęło.
Ciekawa jestem jak Twój ogród będzie wyglądał za kilka lat, ile trawnika zostanie?
Jestem przekonana, że jak już osiądziecie na stałe, to i kocie stadko się powiększy. :lol: Wspaniale było obejrzeć te kocie piękności.
Tak trzymaj ;:333
Gdzie kwitnie kwiat - musi być wiosna, a gdzie jest wiosna - wszystko wkrótce zakwitnie (Friedrich Rückert)
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Ewuniu lilie to moje ukochane kwiaty i z prawdziwą przyjemnością je u Ciebie obejrzałam :D Sadziłabym je bez końca, bo podobają mi się wszystkie :roll: :lol: ale niestety brak miejsca skutecznie ogranicza roślinne marzenia.....
Pokaz róż i innych roślin super..... niesamowicie podoba mi się hosta, którą widac na jednej z fotek :D
Awatar użytkownika
usa1276
1000p
1000p
Od: 22 sty 2012, o 19:30

Post »

Zdjęcie róży z lawendą chwyta za serce ;:167 piękne takie romantyczne
Pozdrawiam Ula
Aktualny
Poprzedni