W o... Tuszy, metodach odchudzania się

Sekcja uporządkowana tematycznie. Wątki kwalifikuje tylko Administrator.
ODPOWIEDZ
panda7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lis 2006, o 12:33
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Roksiku, trzymamy kciuki ;:215
To, że jesteś na diecie wcale nie przeszkadza w prowadzeniu kącika kulinarnego... wręcz przeciwnie - daje nowe możliwości ;-) Napisz nam co jadasz, jak to przygotowywujesz - przepisy dawaj :D
tengel27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 sie 2007, o 17:54
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Nigdy nie zrozumiem kobiet - przecież 63 kg to chudzinka ;)

I z czego tu się odchudzać, z kości na ości :?: :)
Dawid
Awatar użytkownika
RoksiSK
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 23 kwie 2007, o 15:57

Post »

DOROTKO ale ja jem niezbyt "wyszukane" rzeczy. Po prostu o połowę mniejsze porcje niż wcześniej i zero słodyczy.
DAWIDZIE tak to już jest niestety z nami kobietami - ciągle nam mało :D
Pozdrawiam cieplutko :P :P :P
Pozdrawiam Agnieszka
Mój Ogrod , Kuchnia i Storczyki
Awatar użytkownika
cappuccino
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 25 cze 2007, o 19:09
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ja tak samo. jem o połowe mniej, duuuuużo mniej słodyczy.... Efekty już widać... Ale było ciężko. Organizm przyzwyczajony do określonej porcji pożywienia buntował się na początku i dawał o sobie znać dokuczliwym głodem... A teraz? Jem o połowę mniejszy obiad i to mi zupełnie wystarcza. Nie mam pojęcia jak mogłam jeść takie porcje jak poprzednio i gdzie to się mieściło? Czy to oznacza, że żołądek mi się skurczył?
Gosia
Szczęście w życiu nie polega na tym, żeby być kochanym. Największym szczęściem jest kochać.

( Sigrid Undset)
Awatar użytkownika
RoksiSK
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Zagadza się Gosiu - żołądek się skurczył. Tak samo jak Ty ja również się dziwię - jak mogłam tyle zjadać?!
Pozdrawiam cieplutko!!!
Pozdrawiam Agnieszka
Awatar użytkownika
KarolinaL
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 2 kwie 2007, o 18:08

Post »

Też mam swoją bezstresową metodę odchudzania, opiszę, może ktoś skorzysta :D
Moja waga utrzymuje się od dobrych kilku lat na tym samym poziomie, na jakim nie powiem, to informacja zastrzeżona :wink: , ale jest to nieco za dużo (BMI w górnych granicach normy). Trzy lata temu stwierdziłam, że do tej normy przybyło mi ponad dziesięć kilo :shock: . Lubię jedzonko, lubię słodycze, w stresie tyję, ruchu mam na codzień za mało :( no i niestety. Stwierdziłam, że żadna dieta nie wchodzi w grę, bo wiem z doświadczenia, że wytrzymam max trzy tygodnie i spróbuję chociaż trochę schudnąć choćby bardzo powoli. Jestem też przeciwniczką diet jednostronnych, bo zawsze czegoś się organizmowi odmawia, a on sam wie czego potrzebuje. Dieta "niełączenia" też odpada, za bardzo lubię chlebek z dobrą wędlinką lub serkiem :lol: , o dietach niskokalorycznych nie wspomnę... Zastosowałam więc co następuje:
- starać się jadać ok. czterech posiłków, w miarę możliwości nie podjadać pomiędzy
- na śniadanie - wszystko co chcę i ile chcę (nawet żółte sery, kanapki z majonezem, słodycze i inne potworności :wink: )
- na drugie - już trochę mniej, czasem jakiś chlebek (jeśli bardzo miałam ochotę), częściej jogurt z owocami i płatkami (dowolna ilość)
- na obiad - możliwie jak najwięcej warzyw, mięsko lub rybka częściej gotowane lub pieczone niż smażone, ale tak żeby było dobre i żeby się najeść :D
- na kolację (często po 18tej) juz głównie owoce lub warzywa (tu był jedyny stres - wieczorem bywałam porządnie głodna :? )

I bardzo ważne:
- żadnego liczenia kalorii, odmierzania co do grama i innych tego typu fanaberii
- nie wpadać w poczucie winy jeśli zdarzy się wpadka i nie karać się za to (np. głodówką)! (dla mnie to była jedna z najgorszych stron diet)
- jak się zdarzy lepszy obiad, coś co bardzo lubię (ciężka zupa pomidorowa, naleśniczki itp.) to zjeść bez wyrzytów sumienia
- czerwona herbata
- ja stosowałam też delikatny środek wspomagający spalanie na bazie octu jabłkowego - popija się go szklanką wody przed jedzeniem, więc automatycznie więcej się pije
- gdzie mogłam chodziłam pieszo lub jeździłam na rowerze, bo wymuszania na sobie "sztucznych" ćwiczeń fizycznych nie zdzierżę :lol:
- nie ogłaszałam wszem i wobec, że "ja się odchudzam" że by nie generować presji psychicznej :wink:

I to chyba wszystko.
Myślałam, że pójdzie tak ok.1-2 kg na miesiąc. Tyczasem ciągu pięciu miesięcy schudłam 18 kg!
Potem akurat miałam bardzo stresujący okres na studiach i zaniedbałam moje "zasady", więc mniej więcej połowa wróciła :? , ale to i tak nieźle :D Od tej pory tylko uważam żeby nie poleciało w górę i ciągle obiecuję sobie spróbowac znowu, ale chyba wtedy byłam bardziej systematyczna... :(
Tak czy inaczej polecam! :D
Awatar użytkownika
Administrator
---
Od: 28 gru 2006, o 10:35
Kontakt:

Post »

Gratulacje za cierpliwość, samozaparcie i systematyczność. Brawo Kobiety. :D
Niestety nie mam tak silnej woli jak Wy :wink: :D
Tu możesz pomóc poszkodowanym w powodzi - viewtopic.php?t=127991
Admin.
Awatar użytkownika
RoksiSK
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Gratuluję Karolinko.
Dorzucę coś od siebie: wreszcie kupując ciuch nie będę musiała pytać sprzedawcy "Czy ma pani większy rozmiar?" :D :D :D
Jeszcze nie byłam na zakupach, ale za 2 tygodnie (dopiero :cry: ) się wybieram. Muszę też zaopatrzyć się w suknie, bo za miesiąc wybieram się na wesele :wink: Nowa ja w nowym rozmiarze :P :P :P
Pozdrawiam Agnieszka
Awatar użytkownika
cyganka_1984
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 21 mar 2008, o 19:18

Szamanko

Post »

Moi Kochani sama wiem z doświadczenia że najlepsze rezultaty daje picie zielonej herbatki :D
wiem bo sama na własnej skórze się przekonałam :D
chociaż teraz niestety wróciłam do swojej dawnej wagi...bo właśnie niestety przestałam pić,ale uwierzcie mi że efekty było widać,oczywiście dużo ruchu dodatkowo...w każdej postaci ;) hihi
Pozdrawiam :)
Awatar użytkownika
kra52
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 31 maja 2008, o 09:40
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

To jest temat również dla mnie.Spokojnie wdrażam dietę MŻ,ale bez przesady.Po zimie zgubiłam 3 kg nadwagi ,zjadam dużo warzyw w różnej postaci ,nie głodzę się !,a praca w ogrodzie bardzo pomaga.Zamierzam zgubić jeszcze kilka kilogramów ,bo stawy bolą,serce dokucza .Mam do zgubienia jeszcze 5kg,wtedy mój kardiolog nie będzie burczał :oops: .
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Frida
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2008, o 13:50

Post »

Wątek akurat dla mnie. Jutro minie miesiąc jak stosuję dietę swojego pomysłu. Jem 5 małych posiłków dziennie, tyle, żeby zaspokoić głód, nie więcej. Do tego 2 l wody. Koniec z makaronami, kluchami, ciastem, naleśnikami, pierogami, plackami, chlebem, czyli z tym wszystkim co bardzo lubię. Początki, głównie pierwszy tydzień, ciężko było. Teraz, gdy są efekty, jest dużo łatwiej i motywacja ogromna. No i mój kręgosłup, z którym od lat mam dość poważne problemy, też chyba jest zadowolony.
Pozdrawiam odchudzających się i życzę wytrwałości.
Awatar użytkownika
Nalewka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 paź 2006, o 12:42

Post »

No dobrze, mąka w różnych postaciach jest be, a jak jest z kaszami? Można? Nie można?
"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."
Awatar użytkownika
Frida
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasze można z umiarem, najlepsza gryczana. Poza tym kaszą można się najeść, bo 50 g kaszy, to po ugotowaniu spora porcja. Podana z warzywami jest smacznym posiłkiem, pod warunkiem, że ją lubimy. Generalnie, lepsze kasze grube, a ryż niełuskany, taki zółtawy, długo się gotuje, bo ok. 40 minut.
Awatar użytkownika
adamanna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 kwie 2008, o 23:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

hmmm czytam czytam i podziwiam was dziewczyny za wytrwałość......ja tak nie potrafie ;:98 lubie dobrze zjeść.. nawet probowałam i owszem nawet zaczęłam widzieć drobne efekty..... ale kiedy po tygodniu niestosowania diety wróciło mi prędziutko to co zgubiłam... wpadłam w panike i zrezygnowałam.... nie zniosłabym kolejnego efektu jojo ;:96
Awatar użytkownika
Frida
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Adamanno, ja też kocham jedzenie, a na dodatek lubię gotować, urządzać przyjęcia rożnych rozmiarów, ale postanowiłam, że koniec z obżeraniem. Zupa w filiżance do kawy - spróbuję, a ilość jest właściwa. Dania nakładam sobie na talerz deserowy, z konieczności mało i o to chodzi. Więcej wody, wypełnia przez co mniej się je. Dużo wypełniaczy, cudna jest sałata, pomidory, ogórki, cukinia, surowa marchew, kalarepa. Polecam sałatki jako osobne dania, z dodatkiem jajka, chudego mięsa lub ryby, albo twarogu - stosuję półtłusty, chudy jest dla mnie niejadalny, pieczywa nie jem, ale zamiast niego raz dziennie 40 g płatków (musli) na śniadanie. No i zaczęłam ważyć - jeśli ma być 100 g, to tak jest, dokładnie i nic więcej.
ODPOWIEDZ

Wróć do „WSZYSTKO o... Bazy wiedzy użytecznej”