Moja wielka improwizacja Fleur 78 - cz.2/2008/

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Alutko, królowo różana ja już nie mogę doczekać się widoku tych pięknych kwiatów u Ciebie.
Wklejaj Alu fotki jak tylko będzie to możliwe a ja przykucnę na tarasie i poczekam, rozkoszując się w między czasie innymi zapachami. :wink: :lol:
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Daisy
1000p
1000p
Od: 11 lut 2008, o 22:39

Post »

Witaj Alusia :D No Ty to wszystko hurtowo, jak coś lubisz to masz przynajmniej kilkanaście odmian :lol:
Śliczne widoczki z łubinami, bardzo ładnie wypełniają rabaty. A irysy, co by tu powiedzieć...też śliczne, no i jeszcze pachną!
Pozdrawiam serdecznie :) Ewa
Ogródek Daisy, cz.1, cz.2, cz.3,
aktualny
Awatar użytkownika
Fleur 78
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 17 lip 2007, o 23:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Krysiu, mam nadzieję, że prace remontowe nie narobią wiele szkód w Twoim pięknym ogrodzie... :? Fakt, że zawsze można przesadzić, dosadzić... ale ten czas... tak pięknie jest już u Ciebie.
Fakt, że mam tutaj dostęp do wielu rarytasów ogrodowych, ale tez czasem mam problemy ze znalezieniem jakiejś rośliny (tyle tego jest...) poza tym pokus jest więcej niż miejsca w ogrodzie. :D Ponadto widzę (między innymi po Twoim ogrodzie!!!), że w Polsce też jest niesamowity wybór roślin! I to bardzo atrakcyjnych!

Pikusiu
, jeżeli tylko moje roślinki mogą Ciebie przyciągnąć do mojego ogródka, to cała przyjemność po mojej stronie! :D

Grażynko
, nie wiem na którym tarasie przysiadłaś... Ale jeśli na tym małym, przy bramie wjazdowej, to nie mogłaś lepiej trafić!!! To tam właśnie "panuje nam miłościwie" :D :D :D niezaprzeczalny król zapachów mojego ogrodu: wiciokrzew. Piękne są róże i pięknie pachną, wiele jest tez innych pachnących kwiatów i krzewów, ale żaden nie upaja swoja wonią tak intensywnie i w tak dużym promieniu, jak wiciokrzew. (Może są jeszcze zbyt młode, zbyt małe). Mam ich kilka, mniej lub bardziej atrakcyjnych (te najładniejsze nie pachną... :? Ale te najzwyklejsze....

Obrazek

Ewuniu, ... co ja tu będę owijać w bawełnę... Rozszyfrowałaś mnie... :oops: :lol: :lol: :lol: Jak mi się jakaś roślina podoba,... :lol: :lol: :lol: No i nie potrafię dokonać wyboru... bo np. która piwonia piękniejsza...? Ta ciemno bordowa ze złotym środkiem, czy ta bladoróżowa pełna, czy ta ciemno różowa... , czy... Każda jest najpiękniejsza... :roll: A który łubin,... a który irys... a który mak... ? A który wiciokrzew... :lol: :lol: :lol: A która róża... ? :D :D :D

Serdecznie pozdrawiam Wszystkich moich Gości ;:97 i zapraszam na kolejną paradę róż: :D :D :D

Obrazek Obrazek

Charles de Gaulle......................................................................................Claude Brasseur

Obrazek Obrazek

Eclat de Haute Bretagne.............................................................................Palais Royal

Obrazek Obrazek

Papi Delbard................................................................................................Dioressence

Obrazek Obrazek

Baron Girod de l'Ain........................................................................................William Shakespeare

Obrazek Obrazek

Fox-Trot...............................................................................................................Pas de Deux

Obrazek Obrazek

TomTom...................................................................................................................Rumba

Obrazek Obrazek

Brocéliande...................................................................................................................Honey Dijon

Obrazek Obrazek

Gold Glow.........................................................................................................................Sissi (Mainzer Fastnacht)

Obrazek Obrazek

Papa Meilland.....................................................................................................................Scentimental

Obrazek Obrazek

Sahara...............................................................................................................................Louis de Funès

Obrazek Obrazek

Kimono......................................................................................................................................Glamis Castle

Obrazek Obrazek

Michèle Morgan......................................................................................................................Carrousel

Obrazek Obrazek

Savoy Hotel (Violette Niestlé)......................................................................................................................Marie Curie

Obrazek Obrazek

The Fairy...................................................................................................................................Orange Symphonie

Cdn. ;:100
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Od: 16 sie 2006, o 14:39
Kontakt:

Post »

To ja już nigdzie dzisiaj nie wychodzę,nic nie robię..
Siadam w Twoim ogrodzie i podziwiam Alu i napawam sie...
Ale mam faworytek w dzisiejszym przeglądzie ... o "mamma mija",
co ja mam teraz zrobić?
Musze chyba polecieć do Francji na zakupy .... :roll: :lol: :lol:
Alu ! ja jestem chora to mało powiedziane ja chyba już nie żyję a Ty jeszcze zapowiadasz CDN...
Alku gratuluje Ci tej kolekcji ,a to dopiero młode krzaczki ,
a co bedzie jak urosną jak dorosną jak wybuchną dojrzałym kolorem i zapachem...tak za 3-4 lata :)
Chyba polecę do Ciebie wtedy na weekend :;230

Queen of England
Papa Meilland
Honey Dijon
Eclat de Haute Bretagne
Fox Trot
Claude Brasseur
Palais Royal - ta podoba sie równiez Bobikowi.On wie co piekne.Lubie go jeszcze bardziej :)
Awatar użytkownika
rogalm1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 mar 2008, o 09:31

Post »

Alu, nie wiem jak to się stało, że nie poznałam do tej pory Twojego ogrodu, pewnie czekał na mnie, żebym nabrała trochę ogrodowej ogłady i mogła wszystko odpowiednio docenić! Bardzo ci dziękuję za zdjęcia porównawcze sprzed 3 lat i teraz dla mnie początkującej to ogromnie pocieszające! W kilku wątkach czytałam że jesteś "specjalistką od róż" ale mnie pozostałe kwiaty równie mocno zauroczyły, z Twojego ogrodu, tak samo jak z zaglądającej do ciebie KaRo emanuje takie ciepło, które chciałabym stworzyć kiedyś u siebie. Gratuluje i wpisuje sie na listę stałego gościa :D
Awatar użytkownika
Fleur 78
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 17 lip 2007, o 23:21

Post »

Krysiu, jesteś jak zwykle pierwsza! ;:101 ;:97
Twój wybór jest świetny,... chociaż niekompletny.... :;230 :;230 :;230
Masz rację, za parę lat róże będą znaczenie piękniejsze. Wiem to już nie tylko z teorii ale mogłam się w tym roku przekonać, że te najstarsze z moich róż, są znacznie dorodniejsze niż były na początku. Niestety większość, to dopiero niemowlaki... :lol: Ale jak "dojrzeją" chyba rzeczywiście będziesz musiała "wpaść", żeby je zobaczyć osobiście :D . A szczególnie powąchać!!!

P.S. Maleńka korekta. Bobik wącha Claude Brasseur, nie Palais Royal. I wie co robi, bo C.B pięknie pachnie, a P.R., wcale...
Ale myślę, że nic to nie zmieni w Twoich uczuciach do niego, :lol: :lol: :lol: , bo wybrałaś obie te róże! :D

Moniczko, bardzo mi miło, że do mnie trafiłaś. Bardzo się cieszę, że moje "zdjęcia porównawcze" są dla Ciebie pocieszeniem. Cieszę się, że Ci się podobają moje roślinki... Tylko znowu mała korekta: ja nie jestem specjalistką od róż. Jestem różanym maniakiem, a "specjalistką" to będę dopiero za jakieś 10 a może 20 lat. :D Ale mamy czas... :D :D :D Natychmiast dopisuję Ciebie do listy stałych Gości! :D

Dziękuję za odwiedziny!

A skoro już tu jestem, wkleję jeszcze kilka (jeszcze "ciepłych") zdjęć Bobiczka, bo przecież to jest mój główny pomocnik!

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Daisy
1000p
1000p
Od: 11 lut 2008, o 22:39

Post »

Witaj Alusia, Bobik pięknie komponuje się z roślinkami :D Róże cudowne, sama nie wiem, która najpiękniejsza :roll: Myślę, że będziesz musiała je też przesadzać po jakimś czasie, widze po moich, że strasznie się rozrastają i będę musiała jesienią zrobić rewolucję!
Z Alohą miałaś rację, zakwitła i u mnie, ma taki kolor jak Twoja, pomyliłam krzewy przy wsadzaniu.

Wiciokrzew przepiękny, czy pachnie waniliowo? Mam też kwitnący na biało żółto i zapach jest na parę metrów :D Wiesz może jak Twój się nazywa?
Pozdrawiam serdecznie :) Ewa
Ogródek Daisy, cz.1, cz.2, cz.3,
aktualny
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Alutka zabrakło mi tchu na widok królowych. Ależ cudowne :!: :!: :!: :shock: Nic dziwnego,że Bobik upodobał sobie wąchanie kwiatów. Wie chłopak co piękne i zna się na rzeczy. ;:113
Nawet zagląda, czy ktoś nie czai się w złych zamiarach. Super z niego pomocnik.
Jaka szkoda, że nie mam większego ogrodu. :cry: :cry: :cry:
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
KaeR
1000p
1000p
Od: 10 maja 2007, o 18:09
Kontakt:

Post »

Witam.

Alu, mnie po prostu zatkało dobrze, że nie jesteśmy na Skype bo byś pomyślała, że sie
łączenie przerwało jak mi mowę odebrało.

Pozdrawiam, Krzysztof.
Awatar użytkownika
koza
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 26 lip 2006, o 18:41
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Alutko!!! Zachwycam się Twoimi różami i nie potrafię się zdecydować której to słynne jabłko wręczyć !
Wobec takiego dylematu po dłuższym namyśle wybieram .... Bobika :lol: :lol: Nie zapomnij pomiziać !
Czy Szekspir pachnie ????
Ulka buziaki przesyła
Awatar użytkownika
empuza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2007, o 09:30

Post »

Alutka, czy Ty chcesz, żeby mój M mnie wytransportował z domu?
Moja lista "różanego chciejstwa" jest już tak długa, że na jesieni trzeba będzie robić znów zmiany na działce hihihi.
Powiedz, czy Papa Meilland i Scentimental są pachnące?
"Gdy w jednym domu światło gaśnie i ogród przestaje żyć, w drugim rodzi się nowe życie."
Empuzka i jej ROD-wy świat-rok 2012
Awatar użytkownika
hanka55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sty 2008, o 15:30
Kontakt:

Post »

Ja już wcześniej podglądałam Alutkowe różyczki, ale speszona taką ilością piękna i zapachów, czmychnęłam, jak mysz.
Tak najszczerzej?
Powinnaś te zbliżenia wstawić na serwer florystyczny, sprzedajacy prawa autorskie do fotek kwiatowych.
Sądzę, że wielu producentów zechciałoby je wykorzystać w celu marketingowym,
bo detale są tak pięknie zaprezentowane, że aż w dołku ściska z żądzy posiadania.

Dziecinka - prześmieszna i taka delikatna przy moich "czołgach".
A to ujęcie, gdy prezentuje stojąca sylwetkę i przewężenie w pasie, hihihihiihiii, spłakałam się ze śmiechu.
Każdy pies mógłby wpaść w kompleksy, widząc Twojego atletę, z rzeźbą taką,
jak na konkurs Mistera Universum !

Obrazek

A skarpa?
Moje niedościgłe i nie spełnione , tutejsze marzenie.
Cudów dokonałaś przez te 2 lata Aluś, cudów prawdziwych i namacalnych?
nie!, nawąchalnych! :lol:
Awatar użytkownika
GERTRUDA
1000p
1000p
Od: 25 lis 2007, o 17:36
Kontakt:

Post »

Fleur 78- Wejść do twojego ogrodu i zostać w nim na wieki - spacerować , wąchać i marzyć ....... To nie ogród to raj na ziemi - królestwo róż :shock: Jestem śmiertelnie chora na "Palais Royal" !!!!!!!!!!!! Trudno , jutro zapisuję się na terapię OR - Obsesyjnych Różomaniaków ;:16 Chylę czoła i bije pokłony przed mistrzem ;:180
Każdy początek ma swój koniec ,a każdy koniec miał swój początek ........
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”