Dlaczego róża pnąca nie kwitnie?

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
piortkowice
1000p
1000p
Od: 13 sty 2013, o 11:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Dlaczego róża pnąca nie kwitnie?

Post »

witam, mam pytanko, posiadam na swojej dzałeczce starą różę pnącą, po ppoprzednim właścicielu. Jestem początkująca i poszukuję odpowiedzi co zrobić, aby zakwitła, nawoziłam w tamtym roku, przycięłam lekko i nadal nic ;:174 ;:185
idepozapalki
200p
200p
Od: 17 maja 2012, o 20:44

Re: Dlaczego róża pnąca nie kwitnie?

Post »

Awatar użytkownika
Deirde
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 cze 2007, o 10:41
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

To zależy od tego jaką róże masz - jeśli kwitnie tylko raz, a Ty przycięłaś ją wiosną to pozbawiłaś ją kwiatów.
Gorzej jeśli powtarza kwitnienie i nie kwitła - ja na Twoim miejscu pomyślałabym na wymianie jej ziemi i wiosną dodaniu jej ziemi kompostowej - nie tylko samym nawożeniu.
Awatar użytkownika
piortkowice
1000p
1000p
Od: 13 sty 2013, o 11:22

Post »

wszystkim bardzo dziękuję za porady, chyba za bardzo ją chlasnęłam i sie wkurzyła na mnie. ;:131 Rzeczywiście cięlam ją na wiosnę to porządnie, było to własnie 2 lata temu, wstyd się przyznać ale marny ze mnie początkujący ogrodnik :oops:
mam nadzieję że już mi to nigdy do glowy nie wpadnie ;:185
dziękuję za odpowiedż, miejmy nadzieję ze za rok ujrzę na niej choć odrobinkę koloru a nie tylko zielone pędy ;:130
pozdrawiam :wit
Gosia11
10p - Początkujący
10p - Początkujący
Od: 4 lis 2012, o 11:06

Post »

Również mam ten sam problem, róża urosła naokoło 3 metry w górę, jednak nie było ani jednego nawet pączka, mimo że nie była przycinana od posadzenia . . . i nie była nawożona, postaram się zmienić ziemię na bardziej wartościową i zobaczymy co będzie ;)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Róże”