No niekrzysztofkhn pisze:Aguskac !
A wody to na ich stanowisku nie brakuje ?
![Smile :)](./images/smiles/icon_smile.gif)
No niekrzysztofkhn pisze:Aguskac !
A wody to na ich stanowisku nie brakuje ?
Szkoda tych zawiązków bo kamczatka potrafi wydać naprawdę niezły plon, a jagody pyszne...aguskac pisze:No niekrzysztofkhn pisze:Aguskac !
A wody to na ich stanowisku nie brakuje ?wody to u nas nigdzie nie brakuje. Ziemia jest zawsze wilgotna i podlewam tylko czasem w maju młode zasiewy w warzywniku. Ale też nie można powiedzieć, że jest za mokro. Wszystko wokół rośnie bardzo zdrowo.
Myślałem, że tylko mnie dokuczająaguskac pisze: ...po zmasowanym ataku saren...
Jakie masz pH gleby?aguskac pisze:Nie wiem jak trzmiele... ale mam murarki przy samych jagodach i uwijały się bardzomirzan pisze:Trzmiele spały.
Kwiaty były zapylone, zawiązywało się masę owoców, ale potem niewiele urosły i zaczęły się osypywać. Tak jest każdego roku od kiedy je mam.
Dlatego liczę na te polskie odmiany.
Faktycznie tak będzie lepiej, niż trzymać w cieple.Lesnik89 pisze:Co do tych maluchów, to coś mi podpowiada, że lepiej aby przenieść je w miejsce o temp ok. 10-15 stopni i trzymać, tak długo, aż skończą się przymrozki.
Od takiej mniej więcej temperatury (a nawet od + 5) hartowałem młode poziomki i nic im się nie stało. W pierwsze dni na krócej, a później na cały dzień.Lesnik89 pisze:... jak w połowie marca będzie już na dworze 10 stopni to za okno, lub na balkon, wieczorem ściągamy do domu (chyba że nie będzie już spadków temp. poniżej 4 stopni), a w maju po zimnych ogrodnikach do gruntu.