Jakie krzewy

Drzewa ozdobne
ODPOWIEDZ
Kubulus
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 20 sty 2013, o 11:39
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Jakie krzewy

Post »

Witam Na wiosnę mam zamiar zacząć obsadzać moją działkę. Oprócz iglaków chciałbym posadzić kilka drzew lub krzewów raczej rozłożystych o wysokości ok 3-5m Głównie chodzi mi o dość szczelne odgrodzenie się od sąsiada z uwagi na prowadzoną przez niego działalność gospodarczą Dodam, że granica działki od jego strony jest już obsadzona przy płocie młodymi brabantami I tu właśnie moja wielka prośba Czy moglibyście mi poradzić jakie krzewy/ drzewa sadzić bo kompletnie nie znam się na gatunkach i nie wiem co dobrać. Działka jest duża ok 70 na 50m Gleba raczej nieurodzajna - kiedyś było tam pole. Bardzo proszę o porady
Awatar użytkownika
robertP2
1000p
1000p
Od: 7 lut 2011, o 22:22
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Jakie krzewy

Post »

Witamy na forum :wit
jako,ze zima polecam lekturę
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... ce#p645739

w razie czego pytaj.

Aha i jeszcze jedno Brabant jest żywotnikiem którego będziesz musiał ciąć/to tak przy okazji.
Zamiast mercedesa kupa zielska
Porażka nie wchodzi w rachubę (?). Herkules Poirot nigdy nie przegrywa.
Kubulus
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 20 sty 2013, o 11:39
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

robertP2 dzięki za zainteresowanie Zapomniałem napisać, że żywopłot już posadziłem z tych rabantów A teraz na tle tych żywotników chcę komponować dalszą część ogrodu, która między innymi dodatkowo od sąsiada mnie odizoluje. Tylko nie wiem jakie drzewa i krzewy ozdobne wybrać??
Awatar użytkownika
robertP2
1000p
1000p
Od: 7 lut 2011, o 22:22
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Poczytaj podane linki.Wybór jest naprawdę duży.Żeby nie było na szybko a potem się spodoba coś innego i zmiana koncepcji ?
Zamiast mercedesa kupa zielska
Porażka nie wchodzi w rachubę (?). Herkules Poirot nigdy nie przegrywa.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Drzewa i krzewy OZDOBNE, pnącza”