Rododendron po zimie
Re: Rododendron po zimie
Tomek poszłam sobie zobaczyć zdjęcia, a tam nic takie obrazki to trzeba uwiecznić
I nie martw się na zapas, teraz jak ruszysz cokolwiek możesz więcej szkód narobić niż lód, który krzywdy nie powinien zrobić. Niestety gałęzie mogą się czasem wyłamać jak napada na nie jeszcze mnóstwo śniegu. Ale myślę, że lepiej naturze nie przeszkadzać.
I nie martw się na zapas, teraz jak ruszysz cokolwiek możesz więcej szkód narobić niż lód, który krzywdy nie powinien zrobić. Niestety gałęzie mogą się czasem wyłamać jak napada na nie jeszcze mnóstwo śniegu. Ale myślę, że lepiej naturze nie przeszkadzać.
w tym roku po raz pierwszy nie okryłam rododendronów ciekawe jak przetrwają zimę?
Zależy w jakim miejscu są posadzone/ osłonięte częściowo czy nie oraz jaka będzie temp.i czy zima będzie ze śniegiem czy nastąpi zmiana.oraz dodatnie temp w międzyczasie .Zobaczymy.Zima to wielka niewiadoma.
Zamiast mercedesa kupa zielska
Porażka nie wchodzi w rachubę (?). Herkules Poirot nigdy nie przegrywa.
Porażka nie wchodzi w rachubę (?). Herkules Poirot nigdy nie przegrywa.
- piofigiel
- 1000p
- Od: 11 lis 2009, o 17:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Przeeeepiękne fotografie
No i jak ja się znam na fizyce to te pąki zostały bardzo dobrze zabezpieczone przez mrozem, byle by ciężki śnieg nie rozłamał gałęzi, ale azaliom widać to nie grozi. Bądź tylko czujny z rh kiedy będzie mocne gwałtowne ocieplenie, jeśli ich gałęzie rozłożyły się i są pod śniegiem
No i jak ja się znam na fizyce to te pąki zostały bardzo dobrze zabezpieczone przez mrozem, byle by ciężki śnieg nie rozłamał gałęzi, ale azaliom widać to nie grozi. Bądź tylko czujny z rh kiedy będzie mocne gwałtowne ocieplenie, jeśli ich gałęzie rozłożyły się i są pod śniegiem
- asta6265
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 sty 2012, o 12:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Mój kawałek świata
Pozdrawiam Anka
Pozdrawiam Anka
Wygląda rewelacyjnie. Ja na wszelki wypadek swoje podlałem jak zroiło się cieplej. Kilka lat temu zasuszyłem sporo z nich. Sporo zalezy od gleby i wiatrów - potrafią w zimie wysuszyć roslinę do cna.
Pozdrawiam Tomek
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Tytuł wątku powinien być szczegółowy - uszanuj pracę odpowiadających expertów i włóż trochę wysiłku w treściwy tytuł tego o co pytasz.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Tytuł wątku powinien być szczegółowy - uszanuj pracę odpowiadających expertów i włóż trochę wysiłku w treściwy tytuł tego o co pytasz.
-
- 10p - Początkujący
- Od: 15 lis 2012, o 17:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
No całkiem dobrze wygląda, zima mu wcale chyba nie zaszkodziła
Pozdrawiam wszystkich forumowiczów Monika
-
- 100p
- Od: 29 mar 2011, o 22:29
Jaki piękny, ja też bym chciała żeby tak wyglądał mój po zimie będzie trzeba sprawdzić
Gosia
Zapraszam do mojego ogródka http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=44155" onclick="window.open(this.href);return false;
Zapraszam do mojego ogródka http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=44155" onclick="window.open(this.href);return false;
Gosiu i jak ten Twój?
-
- 100p
- Od: 29 mar 2011, o 22:29
Gosia
Witam
Pochwalę się moimi Rh po długaśnej zimie
Moim skromnym zdaniem wyglądają naprawdę dobrze i to Wasza zasługa. Dzięki radom na forum nauczyłam sie obchodzić z tymi pięknościami
Ten z lewej - biały przeszedł ostre cięcie w zeszłym roku więc nie spodziewam sie obfitego kwitnienia. Za to pozostałe mają naprawdę dużo pąków kwiatowych
Pochwalę się moimi Rh po długaśnej zimie
Moim skromnym zdaniem wyglądają naprawdę dobrze i to Wasza zasługa. Dzięki radom na forum nauczyłam sie obchodzić z tymi pięknościami
Ten z lewej - biały przeszedł ostre cięcie w zeszłym roku więc nie spodziewam sie obfitego kwitnienia. Za to pozostałe mają naprawdę dużo pąków kwiatowych