Budka dla owadów
-
- 20p - Rozkręcam się...
- Od: 14 sty 2013, o 19:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Budka dla owadów
Budka dla owadów
Budkę zrobił mój mąż. W ogrodzie mamy sporo kwiatów i innych roślin miododajnych. Różnorakich owadów jest tu co niemiara. Nazywamy tę budkę "Hotel dla owadów". Zrobiona jest z dwóch płyt kilku drewienek, pieńka i wewnątrz wypełniona jest trzciną i mniejszymi okrągłymi drewienkami z nawierconymi dziurami, gdzie owady mogą sobie powchodzić.
Budkę zrobił mój mąż. W ogrodzie mamy sporo kwiatów i innych roślin miododajnych. Różnorakich owadów jest tu co niemiara. Nazywamy tę budkę "Hotel dla owadów". Zrobiona jest z dwóch płyt kilku drewienek, pieńka i wewnątrz wypełniona jest trzciną i mniejszymi okrągłymi drewienkami z nawierconymi dziurami, gdzie owady mogą sobie powchodzić.
- mirek55522
- 100p
- Od: 29 mar 2012, o 04:50
- Kontakt:
Re: Budka dla owadów
Przydała by się miseczka z gliniastą ziemią , może i jakieś poidełko?
Nie ma takiej okoliczności życiowej która zwalniała by człowieka od myślenia.
-
- 20p - Rozkręcam się...
hej mirek55522,
poidełko dla owadów? tak myślę, że napić mogą się w pobliskiej rzeczce lub posiadam też odkryte zbiorniki na deszczówkę, którą podlewam grządki i pomidorki.
Pozdrawiam
poidełko dla owadów? tak myślę, że napić mogą się w pobliskiej rzeczce lub posiadam też odkryte zbiorniki na deszczówkę, którą podlewam grządki i pomidorki.
Pozdrawiam
- Kochammmkwiaty
- 1000p
- Od: 25 maja 2012, o 09:30
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Przepiękne dzieło sztuki - nigdy czegoś takiego nie widziałam
Agnieszka wątki: cz1 ,cz2,cz3 - aktualna
Mój blog - zapraszam ,
"Tylko od Ciebie zależy jak będziesz się czuła w swoim życiu"
Mój blog - zapraszam ,
mirek55522 a do czego ta miseczka z gliniasta ziemią?
-
- 20p - Rozkręcam się...
Witaj Kochammmkwiaty,
bardzo mi miło, że się podoba mój domek dla owadów. Polecam wszystkim pobawić się w budowę podobnych domków. Ładnie wyglądają w ogrodzie i dają schronienie owadom:)
pozdrawiam
bardzo mi miło, że się podoba mój domek dla owadów. Polecam wszystkim pobawić się w budowę podobnych domków. Ładnie wyglądają w ogrodzie i dają schronienie owadom:)
pozdrawiam
- Kochammmkwiaty
- 1000p
- Kontakt:
Sama bym takie coś zrobiła w jakimś kąciku ogrodu ale boję się bo mam dzieciaki że zaczną tam grzebać albo znajdą sobie zabawę.
Ale nie powiem bardzo mnie to zaintrygowało
Ale nie powiem bardzo mnie to zaintrygowało
Mój blog - zapraszam ,
Mój blog - zapraszam ,
Czy można prosić o zdjęcie (zbliżenie) środka domku ?
Pozdrawiam Tomek
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Tytuł wątku powinien być szczegółowy - uszanuj pracę odpowiadających expertów i włóż trochę wysiłku w treściwy tytuł tego o co pytasz.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Tytuł wątku powinien być szczegółowy - uszanuj pracę odpowiadających expertów i włóż trochę wysiłku w treściwy tytuł tego o co pytasz.
-
- 20p - Rozkręcam się...
Hej NOTO,
na innym moim wątku - Tworząc ogród spełnionych marzeń... jest ten sam domek ale ciut bliżej. W razie dalszych pytań jestem gotowa odpowiadać. Mogę również wyjść na ogród i zrobić zdjęcie z bliska.
na innym moim wątku - Tworząc ogród spełnionych marzeń... jest ten sam domek ale ciut bliżej. W razie dalszych pytań jestem gotowa odpowiadać. Mogę również wyjść na ogród i zrobić zdjęcie z bliska.
- Kochammmkwiaty
- 1000p
- Kontakt:
poprosimy też będę zainteresowana
Mój blog - zapraszam ,
Mój blog - zapraszam ,
A jak z mieszkańcami tego hotelu.Jakie obłożenie w sezonie ?
Jeśli to możliwe poprsiłbym o nowe zdjęcie lub bezpośredni link do tamtego zdjęcia. Dopiero stawiam pierwsze kroki na tym Forum. A chciałbym coś podobnego zrobić.
Pozdrawiam Tomek
- wasmi
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 8 kwie 2012, o 10:47
- Kontakt:
Witam. W temacie domków dla owadów wiele pomysłów można znaleźć np. tutaj http://www.google.pl/search?q=insektenh ... 24&bih=601
oraz myślę że ciekawy wątek z naszego forum http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=7&t=49793
Pozdrawiam Mirek
oraz myślę że ciekawy wątek z naszego forum http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=7&t=49793
Pozdrawiam Mirek
Niewiedza jest błogosławieństwem. Wiedząc wszystko nie byłoby nic do odkrycia.