Ogród dewuka
Dorotko, ja mam taki murek i to tu zaczęłam swoje rojnikowe dzieło dzieło niedokończone, bo panowie jeszcze wykańczają układanie klinkieru na ścianę i nie chcę, by niechcący zniszczyli rojniki. Zresztą pod tym murkiem stoją jeszcze rośliny w donicach, ale wykańczanie domu z zewnątrz nie pozwala mi na ułożenie moich roślin na swoje miejsce i wciąż mam w ogródku bałagan
A tu w ub. roku wsadziłam w doniczkę z tujami na pniu, troszkę się bałam, że miejsce nieodpowiednie dla nich ze względu na częstotliwość podlewania, ale jak widać moim rojnikom to nie szkodzi ;:225
Dziękuję za gościnę i uciekam, bo rozpanoszyłam się na Twoim wątku
A tu w ub. roku wsadziłam w doniczkę z tujami na pniu, troszkę się bałam, że miejsce nieodpowiednie dla nich ze względu na częstotliwość podlewania, ale jak widać moim rojnikom to nie szkodzi ;:225
Dziękuję za gościnę i uciekam, bo rozpanoszyłam się na Twoim wątku
- agaxkub
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 3 paź 2007, o 09:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dorotko jasna fuksja powoli zaczyna pokazywać co ona za jedna...
ale chyba się troszke ostatnio zaczerwieniła... białe to to nie będzie, ale teraz stawiam na jasny róż... zobaczymy co dalej...
jak ja lubie takie niespodzianki
już nawet oglądnełam dokładnie którą gałązke ciachne do ukorzeniania dla Ciebie
ostatnio oglądałam na fotosiku Twoje fotki... widze że ukorzeniałaś eukaliptusa. Udało się? mój sie nie ukorzenił podejrzewam, że zanim trafił do bukietu z którym go przywlokłam to był podsuszony...
ale przy nastęnej sesji zdjęciowej pokaże mojego z nasionka już jest po pierwszym skubaniu
ale chyba się troszke ostatnio zaczerwieniła... białe to to nie będzie, ale teraz stawiam na jasny róż... zobaczymy co dalej...
jak ja lubie takie niespodzianki
już nawet oglądnełam dokładnie którą gałązke ciachne do ukorzeniania dla Ciebie
ostatnio oglądałam na fotosiku Twoje fotki... widze że ukorzeniałaś eukaliptusa. Udało się? mój sie nie ukorzenił podejrzewam, że zanim trafił do bukietu z którym go przywlokłam to był podsuszony...
ale przy nastęnej sesji zdjęciowej pokaże mojego z nasionka już jest po pierwszym skubaniu
- dewuka
- Od: 1 sty 2008, o 13:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dziękuję Dziewczyny za odwiedziny. To taka wioskowa poezja....
Dzisiaj wreszcie od rana pada deszcz, no może raczej kropi ale dobre i to.
Ago - moje ukorzenianie eukaliptusa nie powiodło się ale siewki trzymają się. Przy okazji zrobię im zdjęcia.
Trochę zdjęć Wam pokażę:
Choina kanadyjska
Parzydło
Trzykrotka i pierwsze lilie.
I na koniec ulubiona naparstnica.
Dzisiaj wreszcie od rana pada deszcz, no może raczej kropi ale dobre i to.
Ago - moje ukorzenianie eukaliptusa nie powiodło się ale siewki trzymają się. Przy okazji zrobię im zdjęcia.
Trochę zdjęć Wam pokażę:
Choina kanadyjska
Parzydło
Trzykrotka i pierwsze lilie.
I na koniec ulubiona naparstnica.
- krzysiek86
- Od: 15 maja 2008, o 20:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
- dewuka
- Od: 1 sty 2008, o 13:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Choina jako jedno z niewielu drzew iglastych znosi zacienienie. Moja rośnie w cieniu wielkiego kasztanowca w pobliżu rynny, bo wilgoć też bardzo lubi. Jest wrażliwa na suszę. Dobrze znosi zimy - pochodzi z pn Ameryki Północnej.ZENOBIUSZ pisze:Bardzo ładna choina kanadyjska,muszę sobie taką kupić tylko nie wiem nic na temat jej
wymagań kilimatycznych i środowiskowych. Jeżeli to możliwe proszę o informację.
Mam 2 miniaturowe drzewka owocowe w donicach - brzoskwinię i nektarynkę. W tym roku będą owoce.
Witaj Dorotko dopiero dziś zajrzałam do twojego królestwa choć masz je od ponad 2 lat. Do tej pory sądziłam, iż masz tylko storczyki, Ogród piękny i ten dom, a przy nim stare drzewa. Masz szósty zmysł, by wszystko tak wkonponować. Jak za kilka lat wszystko się rozrośnie to dopiero będzie widok. Życzę ci by tw€ dobytek z dnia na dzień piękniał.
Spacer+uśmiech=zdrowie.
Tego wszystkim wam życzę
Maria
Tego wszystkim wam życzę
Maria