Pomidorki koktajlowe - 2cz.
- sylwana85
- 500p
- Od: 21 lut 2011, o 10:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Pomidorki koktajlowe - 2cz.
Moje Vilmy rosły w doniczce też były oblepione owocami, mimo grubej łodygi nadmiar owoców przechylał krzak na boki, ja powbijałam wykałaczki do szaszłyków i było ok. Polecam odmianę, u mnie smak kwaskawy, najlepsze z koktailówek.
Uprawiałam Megagrony w dużych donicach na tarasie, świetnie sobie radzą i pięknie wyglądają, w tym roku posadzę tak więcej krzaków.
-
- 500p
- Od: 30 sty 2007, o 13:07
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Smak to naprawdę bardzo subiektywne odczucie. Mnie Vilma w ogóle nie smakowała. Jak to się mówi - posiałam ją dwa razy - pierwszy i ostatni . Z koktajlowych najlepsze są dla mnie Cytrynki groniaste i Megagrony.
Nie mam za duzego doświadczenia w koktajlowkach, ale zdecydowanie megagroniasty podbił moje serce!! Poza tym żółta gruszka.
Pozdrawiam, Ela
- GunnarSK
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 paź 2009, o 17:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Poza tymi z "akcji" posieję też (prawdopodobnie czeską) żółtą odmianę, którą znam tylko jako "rajče tyčkové hroznové", czyli pomidor wysoki winogronowy.
pozdrawiam, Gunnar
- nowapasja
- 1000p
- Od: 28 sty 2011, o 10:25
Czy ma ktoś do odstąpienia nasionka pomidora MEGAGRONIASTY?
Na akcji nie zamówiłam i teraz żałuję a tak zachwalacie w każdym wątku...
Na akcji nie zamówiłam i teraz żałuję a tak zachwalacie w każdym wątku...
-
- 200p
- Od: 22 sty 2013, o 21:26
Dołączam się do pytania mojego poprzednika, tez bym bardzo chciała zdobyć nasionka megagroniasty. Jestem nowa na forum, nie mam pojęcia jak się wchodzi na akcje. Była bym wdzięczna jakby ktoś miał do odstąpienia/odsprzedania parę nasionek tego pomidorka. Od kilku lat uprawiam na balkonie pomidorki. Najlepiej udaję mi się odmiana "koktajlowy", w smaku jest bardzo dobra i uważam ją za godną polecenia. Tak bardzo zachwalacie odmianę ?megagoniasty? ze sama chciałabym spróbować jego uprawy
Pozdrawiam
Krystyna
Pozdrawiam
Krystyna
- Rybka
- Od: 30 lip 2008, o 14:22
Krysiu, megagroniasty jest koktajlówką, ale wysoką i grona zgodnie z nazwą ma mega duże
Na balkon raczej się nie nadaje.
Na balkon raczej się nie nadaje.
"Bo trzeba się śmiać, wariatkę grać, szczęśliwą być i z życia drwić"
pozdrawiam Beata
pozdrawiam Beata
Może Krysia ma duży balkon, moja córka ma taki ok. 1,5m x 3m i w tym roku obiecałam jej sadzonkę megagrona, chyba się zmieści .
Pozdrawiam , Bożenka.
- jarson64
- 500p
- Od: 27 cze 2011, o 17:19
W poprzednim sezonie miałem megagronka na balkonie w 10L donicy. Balkon ok 1,5 m szerokości, spokojnie się w mieścił
- aguskac
- Od: 9 kwie 2007, o 22:28
Krysiu, skoro nie brałaś udziału w akcji, to nawet się nie zastanawiaj, Megagrony czekają tam na chętnych, a są też inne fajne odmianykrysia67 pisze:Dołączam się do pytania mojego poprzednika, tez bym bardzo chciała zdobyć nasionka megagroniasty. Jestem nowa na forum, nie mam pojęcia jak się wchodzi na akcje....
Kliknij tu:
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 03&start=0
i potem na formularz, zanim zaczniesz zamawiać przeczytaj to co wydrukowane wyżej i będzie wszystko jasne
Potem zamelduj w tamtym wątku, że zamówiłaś i dostaniesz adres
- jode22
- Od: 22 lut 2011, o 14:07
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Tylko bardzo dokładnie zastanów się nad wyborem, nie podejmuj szybko decyzji, bo zamawiać można tylko raz
-
- 200p
- Od: 22 sty 2013, o 21:26
Serdecznie dziękuję za porady.
Bez Was by mi się nie udało nic zamówic.
Serdeczne dzięki aguskac.
Balklon mam średni wym. 4x2 m. Przeważnie sadzę 10 krzaków pomidorków w wiadrach 10 l. Oprócz tego balkon na wysokości ok 2,5 m jest obramowany metalowymi rurkami, na których wiszą kwiaty, truskawki i pomidorki w doniczkach /w zeszłym roku była to odmiana Balkoni Red /nie bardzo mi samkowała i pomidorki zostały przerobione na przecier pomidorowy- chyba z 10 lt/.
Gorąco pozdrakwam
Krystyna
Bez Was by mi się nie udało nic zamówic.
Serdeczne dzięki aguskac.
Balklon mam średni wym. 4x2 m. Przeważnie sadzę 10 krzaków pomidorków w wiadrach 10 l. Oprócz tego balkon na wysokości ok 2,5 m jest obramowany metalowymi rurkami, na których wiszą kwiaty, truskawki i pomidorki w doniczkach /w zeszłym roku była to odmiana Balkoni Red /nie bardzo mi samkowała i pomidorki zostały przerobione na przecier pomidorowy- chyba z 10 lt/.
Gorąco pozdrakwam
Krystyna