Jak najlepiej rzucić palenie papierosów - 5cz. (2012r)

Sekcja uporządkowana tematycznie. Wątki kwalifikuje tylko Administrator.
ODPOWIEDZ
jagna971
---
Od: 11 mar 2008, o 21:17
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Jak najlepiej rzucić palenie papierosów - 5cz. (2012r)

Post »

Ja nie palę już prawie 3 lata, wiem że nie wolno myśleć nawet o spróbowaniu, bo nałóg szybciutko da znać o sobie. Do dziś zdarzają mi się sny, że sięgnęłam po papierosa bo zapomniałam, że nie palę albo ktoś mnie poczęstował i zapaliłam odruchowo. Budzę się wtedy przerażona i dziękuję opatrzności,że to był tylko sen ;:180 .
Awatar użytkownika
agnieszka_
1000p
1000p
Od: 21 gru 2012, o 18:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

:wit
Co tak tu cicho sza ? Nikt nie rzuca ? :roll:
ganio4
1000p
1000p
Od: 11 maja 2009, o 09:27
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ja od sześciu lat jestem wolna.
Kiedyś na imprezie miałam straszną ochotę, to zrobiłam sobie skręta z mięty pieprzowej :lol:
Kasia
mirzan
---
Od: 23 maja 2005, o 06:50

Post »

Do rzucenia palenia,trochę trzeba się przygotować.Przyczyną nałogu,w dużym stopniu jest to
ze ręka chce palić.Nie myśląc o papierosie,ręka sięga do kieszeni,wyjmuje paczkę,nie zauważymy nawet kiedy przypalamy.
Rano w łazience pierwszy,po śniadaniu drugi,w drodze do autobusu do pracy trzeci,
wysiadam czwarty. W łaźni w trakcie przebierania następny,zanim zjechałem na dół,
do kopalni, pół pakulca poszło.
Trzeba rozregulować rytm palenia. dziś nie zapalą w łazience. Jutro nie,po wyjściu z autobusu.
I tak przez jakiś czas,codziennie robić na złośc ręce.
Później to już z górki.
Awatar użytkownika
kulow
50p
50p
Od: 11 sie 2012, o 17:35

Post »

mirzan pisze:Do rzucenia palenia,trochę trzeba się przygotować.Przyczyną nałogu,w dużym stopniu jest to
ze ręka chce palić.Nie myśląc o papierosie,ręka sięga do kieszeni,wyjmuje paczkę,nie zauważymy nawet kiedy przypalamy.
Rano w łazience pierwszy,po śniadaniu drugi,w drodze do autobusu do pracy trzeci,
wysiadam czwarty. W łaźni w trakcie przebierania następny,zanim zjechałem na dół,
Trzeba rozregulować rytm palenia. dziś nie zapalą w łazience. Jutro nie,po wyjściu z autobusu.
Później to już z górki.
Dobrze że na dole niemożna palić nie :roll:
Awatar użytkownika
Magdallena
1000p
1000p
Od: 26 lis 2010, o 23:51

Post »

Ja nigdy nie paliłam, ale mój Tato właśnie rzuca. Kupiłam mu na gwiazdkę 6 opakowań plastrów Niquitin. Już od miesiąca nie pali. Nie jest to oczywiscie wyłącznie zasługa plastrów. Żeby rzucić trzeba mieć motywację. Mój Tato palił 20-30 lat, zawsze był bardzo niefrasobliwy w temacie rzucania, uważał, że jest twardzielem i może rzucić w każdej chwili ale po co ma to robić. Dzięki kampaniom w TV oraz niestety temu, że jego znajomi-palacze zaczęli umierać na raka płuc, dotarło do niego, że palenie to szczyt GŁUPOTY! Myslę, że kluczowymi elementami rzucania palenia jest wsparcie najbliższych i własna motywacja, którą najczęściej jest strach przed rakiem. Jak to jest, że ludzie, którzy dowiadują się, że mają raka rzucają fajki z dnia na dzień? Dlaczego nie zrobić tego wcześniej skoro się da? I uniknąć choroby lub przynajmniej opóźnić jej wystąpienie?
Trzymam kciuki za wszystkich rzucających.
jagna971
---
Od: 11 mar 2008, o 21:17

Post »

Magdallena pisze: Jak to jest, że ludzie, którzy dowiadują się, że mają raka rzucają fajki z dnia na dzień? Dlaczego nie zrobić tego wcześniej skoro się da? I uniknąć choroby lub przynajmniej opóźnić jej wystąpienie?
Jako były palacz odpowiem, że człowiek uzależniony od nikotyny nie myśli racjonalnie. Strach przed cierpieniem z powodu odstawienia jest tak silny, że przysłania zdrowy rozsądek i każda wymówka jest dobra, niestety ;:185 . To jest właśnie cecha charakterystyczna każdego nałogu, nie tylko nikotynowego.
Awatar użytkownika
tadeo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 11:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

kulow pisze:
mirzan pisze:Do rzucenia palenia,trochę trzeba się przygotować.Przyczyną nałogu,w dużym stopniu jest to
Później to już z górki.
Dobrze że na dole niemożna palić nie :roll:

Witam.Dodam tylko że widziałem idiotów palących na dole.Zapach papierosa jest zauważalny kilometr dalej.
mirzan
---

Post »

Na węglu palić to samobójstwo z zabójstwem.Na miedzi wszyscy palący palili,bo tam nie ma
co się zapalić,błoto jest trudnopalne.Chociaż nie wolno ani nie rozsądne.
Awatar użytkownika
kulow
50p
50p
Od: 11 sie 2012, o 17:35

Post »

mirzan pisze:Na węglu palić to samobójstwo z zabójstwem.Na miedzi wszyscy palący palili,bo tam nie ma
co się zapalić,błoto jest trudnopalne.Chociaż nie wolno ani nie rozsądne.
Pomału u nas tez się kończy palenie bo gazy wychodzą ja pracuje na SG i musimy pracowac w maskach gazowych (H2S) metan tez sie pojawia choć o tym głośno niemówia i unikają tematu .
mirzan
---

Post »

Od siarkowodoru gorszy smród niż od papierosów.Nie palę z 30 lat,tylko raz w tym czasie
wziąłem papierosa do ust,po kilku latach niepalenia. Od razu otrzeźwiałem i pobiegłem zęby umyć.
Mariola54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 wrz 2006, o 00:33
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

U mnie 22 lutego minie 36 miesięcy abstynencji nikotynowej.
Paliłam przeszło 40 lat i po 3 paczki dziennie już pod koniec.
Przymierzałam się do rzucenia nałogu jak pies do jeża przez kilka lat.
Wszystkim zazdrościłam, że rzucili to świństwo.
U mnie były tylko ochy i achy ;:223.
I przyszedł 22 luty
kiedy to przestały mi w ogóle smakować papierosy.
Powoli co dzień to mniej paliłam
i 22 lutego nie wzięłam już żadnego do ust.
Nie myślałam, że tak łatwo się pozbędę tego śmierdziela,
chociaż palaczem zostanę do końca.
Nie można mówić, że już nigdy nie zapalę.
Tego nie wiemy.
Kiedyś śniło mi się, że zapaliłam papierosa.
Byłam bardzo wściekła na siebie,
ale jak się przebudziałm i okazało się, że to tylko sen byłam zadowolona.
Dzisiaj jestem dumna z tego, że nie palę.
Wszystkim nałogowcom życzę porzucenia nałogu.
Spartakus
10p - Początkujący
10p - Początkujący
Od: 25 sty 2013, o 09:24

Post »

Ja ostatniego zapaliłem we wtorek (22 stycznia 2013 r.) o 22.00 mówiąc sobie, ze to ostatni... na razie tak trwam, ale przyznaję, że ciężko i korci mnie, ale jakoś dam radę ;)

Jakby nie było o zdrowie swoje i osób w pobliżu trzeba dbać... Poza tym papierosy znów zdrożały i te co paliłem już kosztują 13,7 zł :shock:

Najlepsze jest to, że 23 stycznia przy tankowaniu kupiłem sobie paczkę papierosów, która tak sobie leży w schowku w samochodzie i nie daje rady mnie przekonać, żebym ją skosztował ;:306
ODPOWIEDZ

Wróć do „WSZYSTKO o... Bazy wiedzy użytecznej”