Malinotruskawka
Malinotruskawka
Witam ,
Jestem nowa na forum . Poczytuje je od jakiegoś czasu Ostatnio kupiliśmy z mężem na naszą działeczkę krzaczek malinotruskawki. Czy ktos już ma takie cudo w swoim ogrodzie? Chętnie skorzystam z Waszych doświadczeń w tym temacie. Wsadziliśmy go w pobliżu malin i czekamy:)
Jestem nowa na forum . Poczytuje je od jakiegoś czasu Ostatnio kupiliśmy z mężem na naszą działeczkę krzaczek malinotruskawki. Czy ktos już ma takie cudo w swoim ogrodzie? Chętnie skorzystam z Waszych doświadczeń w tym temacie. Wsadziliśmy go w pobliżu malin i czekamy:)
Jest to bylina, bardzo rozłazi się po ogrodzie, ma podziemne rozłogi.Pędy mają
wysokość ok 50 cm. Kwiat biały, skierowany do góry. Owoc z budowy podobny do
maliny, ale dużo większy.Mało słodki, smak byla jaki. Dojrzałe owoce mogą służyć
do dekoracji, w galaretce, urody ciastu dodaja, smaku ani trochę.Cała góra ginie na zimę, wiosną odrasta.
wysokość ok 50 cm. Kwiat biały, skierowany do góry. Owoc z budowy podobny do
maliny, ale dużo większy.Mało słodki, smak byla jaki. Dojrzałe owoce mogą służyć
do dekoracji, w galaretce, urody ciastu dodaja, smaku ani trochę.Cała góra ginie na zimę, wiosną odrasta.
Re: Malinotruskawka
Maiłaś już owoce? Czy na prawdę takie niesmaczne?Słyszałam też,że bardzo się rozrasta i potem jest duży kłopot z utrzymaniem roślinki w "ryzach" Masz takie problemy?ines1976 pisze:Witam ,
-
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 13 wrz 2009, o 22:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Malinotruskawka
Nie polecam! Kwiatów niewiele,owoców jeszcze mniej,chyba,że długie i ciepłe lato,a pozbyć się jej nie sposób,nawet Roundupem,po 1 roku wyrwałam i teraz mam ją w promieniu 3 metrów od pierwotnego nasadzenia,wrasta w inne krzewy i szybciej można wyrwać te inne niż ją.
M.Sob