Liche pnącza winobluszczu
- Damiano12318
- 200p
- Od: 26 lip 2011, o 21:19
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: ,, Liche pnącza winobluszczu"
Wydaje mi się że to o tej porze roku to normalne a czy nie mają małej ilości światła dziennego bo wydają się takie wątłe
on po mału startuje/w gruncie również.Twój jest ok.Podlewaj z umiarem dużo światła i trzymaj do wsadzenia po ostatnich przymrozkach.Możesz porozsadzać z czasem jak się już lepiej ukorzenią.Będzie lepiej i łatwiej potem w rozsadzaniu, bo będziesz miał pojedyncze sztuki.
I po posadzeniu też się nie spodziewaj że zaraz popędzi kilka metrów.On się dość długo zbiera.Oczywiście zależy też to od miejsca posadzenia.W gorzej piaskowej ziemi wolniej rośnie,ale lepiej się przebarwia a w ciężkiej lepiej rośnie,ale czasem o przebarwieniu można pomarzyć ,liście spadają ścięte przez mróz zielone lub lekko czerwonawe.
I po posadzeniu też się nie spodziewaj że zaraz popędzi kilka metrów.On się dość długo zbiera.Oczywiście zależy też to od miejsca posadzenia.W gorzej piaskowej ziemi wolniej rośnie,ale lepiej się przebarwia a w ciężkiej lepiej rośnie,ale czasem o przebarwieniu można pomarzyć ,liście spadają ścięte przez mróz zielone lub lekko czerwonawe.
Zamiast mercedesa kupa zielska
Porażka nie wchodzi w rachubę (?). Herkules Poirot nigdy nie przegrywa.
Porażka nie wchodzi w rachubę (?). Herkules Poirot nigdy nie przegrywa.
- Damiano12318
- 200p
- Od: 26 lip 2011, o 21:19
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
robertP2 Widzę że bardzo dużo wiesz Czy mógłbyś mi polecić jakiś dobry nawóz (cena nie gra roli) do winogron??? Będę wdzięczny za pomoc
U mnie rośnie w gliniastej ziemi i na szczęście przebarwia się ładnie .robertP2 pisze: w ciężkiej lepiej rośnie,ale czasem o przebarwieniu można pomarzyć ,liście spadają ścięte przez mróz zielone lub lekko czerwonawe.
Re: Liche pnącza winobluszczu
Nie wiem czy dobrze widzę ale to winobluszcz pięcioklapowy ?? bo jeśli tak to u mnie tego pełno rośnie na dziko, wręcz plaga.
Te na foto wyglądają całkiem zdrowo tylko ich temperaturą nie rozpieszczaj bo małe natężenie światła.
Te na foto wyglądają całkiem zdrowo tylko ich temperaturą nie rozpieszczaj bo małe natężenie światła.
-
- 20p - Rozkręcam się...
- Od: 3 lut 2012, o 01:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Sadzonki są nieco wybiegnięte bo trochę za wcześnie rozpoczęły wegetację, potrzebują teraz jak najwięcej światła.
Generalnie im wyższa temperatura w pomieszczeniu, tym więcej światła trzeba zapewnić roślinom.
Generalnie im wyższa temperatura w pomieszczeniu, tym więcej światła trzeba zapewnić roślinom.
Nie spodziewaj się też, że będą soczyście zielone, bo młode przyrosty winobluszczu mają raczek kolor zielono-czerwonawy .