Ranczo Nokły cz. 5.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
kamma
500p
500p
Od: 25 gru 2010, o 18:32
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ranczo Nokły cz. 5.

Post »

Takie zmiany ;:180 chylę czoła już możecie zakładać nowy watek -TU KIEDYŚ BĘDZIE PIĘKNIE
Awatar użytkownika
Jagusia
1000p
1000p
Od: 24 lis 2007, o 18:02
Kontakt:

Post »

kamma pisze:Takie zmiany ;:180 chylę czoła już możecie zakładać nowy watek -TU KIEDYŚ BĘDZIE PIĘKNIE
a ja bym dała tytuł : tutaj JEST przepięknie :D
Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 lis 2010, o 20:56
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jak Tadeusz dorwie się do domku i ogrodu ...... to też będzie pięknie . ;:224 ;:224 :wink:
Tylko trochę inaczej. :uszy
Awatar użytkownika
patkaza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 cze 2010, o 23:13

Post »

:wit przyszłam popodziwiać nową posiadłość-no po prostu z duszą ;:304 tylko ją dopieścić
dziękuję za spotkanie i Wesołych Świąt :wit a szczególnie Sylwestra upojnego w "piwnicy" ;:306
Opowieść o moim miejscu...cdnn
"Opowieści są jak ludzie z upływem czasu stają się coraz lepsze"pozdrawiam Aga
Awatar użytkownika
Bogumilka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 17:50

Post »

Witam serdecznie :wit
Podczytuję Was potajemnie, ale nie mogę dłużej siedzieć cicho :wink: Nokły odwiedzałam regularnie i czerpałam wiedzę od Ciebie Tadeuszu. Teraz dołączyła do nas Tereska, witam Cię ogrodniczko i już nie długo budowlańcu ;:196 bo na pewno Twoja rączka do remontu chałupy też się przyłoży, a roboty to macie strasznie dużo :roll: oj podziwiam ...
Zapomniałam z czym przyszłam ;:223 ........aha przyszłam życzyć wszystkiego najlepszego w Nowym Roku 2013, wytrwałości w budowie i dużo siły i mocnego kręgosłupa ;:113
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2008, o 08:15

Post »

Ostatnio mam jakiegoś niechcieja i nie chce mi się pisać i zwiedzać wątków ale w czasie odwiedzin jedna z forumek powiedziała że Tereska i Tadzio nabyli nowe włości i przybiegłam zobaczyć.
Macie ogromne pole do pracy ale zapału z tego co czytam Wam nie brakuje a znając Was trochę to podejrzewam że entuzjazm i siły Was nie opuszczają.Życzę ze szczerego serca realizacji w 100% tego zamierzenia.
Awatar użytkownika
D-M
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2009, o 00:06
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

A ja bym chętnie już zobaczyła jakieś fotki :)
Ostoja spokoju...
Pozdrawiam Daria
Awatar użytkownika
ari64
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 17 sty 2013, o 20:11

Post »

Witaj Tadeusz48 chociaż jestem tu nowy od dawna przeglądam twój wątek ,Ranczo Nokły zrobiło na mnie duże wrażenie , ale ostatni zakup to dopiero będzie wyzwanie gratuluję .Będę dalej tutaj zaglądał i czekał na dalszy ciąg wydarzeń ;:138
Pozdrawiam Artur
----------------------------------------------------------------------------------------------
Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Awatar użytkownika
terraza
100p
100p
Od: 15 sty 2012, o 16:29

Post »

Danusiu, sprzątania i pracy nam nie zabraknie. Najczyściej jest teraz kiedy wszystko przykrył śnieg...

Misiu, serdecznie zapraszamy. ;:180 Andrzej na pewno Cię przywiezie bo już był i wie którędy się wchodzi do tego labiryntu.
W Twoich stronach często bywamy kiedy załatwiamy sprawy urzędowe.

Sylwia, dziękujemy za życzenia, wierzymy że się spełnią. Masz rację, potrzeba nam zdrówka i wytrwałości-oby nie zabrakło.
Zobaczymy co z tego wyrośnie bo na razie są to "ruiny zamku":). Ale zapraszamy... ;:180

Urszulko, w tej chwili to nie ma co podziwiać. Może tylko nas, ale nie wiem za co... :).
Na szczypki zapraszamy (i nie tylko na szczypki). Wiemy, ze będą 26 lipca...

Zytko, słusznie -czeka nas niesamowita harówka. Zobaczymy jak to z tym masowaniem będzie, czy będzie konieczne. Nie planujemy pracować na tempo bo i już nie ten wiek. Nie lubimy próżnować ale trochę trzeba się oszczędzać.

Mariolu, masz rację, że trzeba będzie się ograniczać. I bardzo dobrze... Nie zapominaj, że z każdym rokiem lat nam przybywa a więc ograniczamy się do małej powierzchni działki. Inne prace będziemy wykonywać zgodnie z Twoim zaleceniem - powoli, nie przemęczając się.

Wiesz Gieniu, z tą energią to nie jest tak źle i oby tak dalej...Zdajemy sobie sprawę z tego, że czeka nas dużo pracy ale powoli, powoli. Nie od razu Kraków zbudowano a więc i nasz "zamek" tez tak planujemy...
Dziękujemy za pozdrowienia, również pozdrawiamy.

Grażynko, dziękujemy za odwiedziny. Podziwiasz - to pewnie nas, ale za co? Do tej pory troszkę popracowaliśmy a reszta na wiosnę. Jakieś plany mamy i zechcemy je powoli realizować. Będzie to wymagało trochę wysiłku z naszej strony. Na pewno nie będziemy się tam nudzić.

Kasiu, swoimi słowami dodajesz nam energii. Niech tam będzie pięknie ale trzeba poczekać. Dziękujemy za słowa otuchy. ;:215

Jagusia, to są "ruiny zamku" i naprawdę nie ma czym się zachwycać, może jedynie miejscem. Zobaczymy co z tego da się wyczarować.

Tadeusz, dom i gród to jeszcze nic. Tam jest skarpa po której się zjeżdża. A więc - zapraszamy. ;:180

Agnieszko, same pieszczoty to jeszcze nie wszystko. Jednak to wymaga pracy ale nie ma nic za darmo. Piwnica jedynie już 'dopieszczona" (znaczy -posprzątana) i już możemy z niej korzystać a reszta...w planach :)

Bogusiu, serdecznie dziękujemy za życzenia noworoczne. My również życzymy wspaniałego 2013 roku.Miło, ze do nas zaglądasz. Wiesz, ja tak się czasami muszę przekwalifikować - byłam ogrodniczką, ostatnio jestem porządkową a potem pewnie budowlańcem. No cóż, tego wymaga sytuacja. :wit

Jolu, cieszymy się, że o nas mówią :heja .Dziękujemy za życzenia, wierzymy, że się spełnią. Zdajemy sobie sprawę z tego, że czeka nas dużo pracy ale powoli przy dobrej organizacji wszystko można. A więc zapraszamy do obejrzenia nie tylko tutaj ale w realu.

Daria, będą fotki bo komp. wrócił z naprawy (a tam właśnie są). Obiecuję... ;:108

Barbaro, dziękujemy za odwiedziny i zapraszamy. Miło nam, że będziecie śledzić nasze poczynania.

Ewo i Krzysztofie, Dziękujemy pięknie za życzenia. Naszych planów nie zrealizujemy w ciągu jednego roku a wymaga to wytrwałości, zdrowia i siły -mamy nadzieję, ze dzięki Waszemu wsparciu nam nie zabraknie. Pozdrawiamy.

Witaj Artur :wit . Miło nam ,że nas odwiedzasz i śledzisz nasze poczynania. Zapraszamy do dalszej współpracy.

Połowę zimy mamy już za sobą, do wiosny ( tej z pierwszymi parapetowymi pracami) już niedługo, a tymczasem zarówno Nokły jak i tereny wokół zakupionych "ruin zamku" pokryte są grubą warstwą śniegu. Nie jesteśmy wielbicielami zimy, i nie kolekcjonujemy zdjęć z tej pory roku.

Za to by ocieplić klimat wstawiamy zdjęcia z okresu lata. Prezentowane zdjęcia są z 2007 roku (z podanym rokiem ich wykonania), oraz bez podania roku, które zostały wykonane 5 ( pięć lat) póżniej: w 20012 roku.

Na zdjęciach tych widać jak się zmienił nasz ogród w ciągu tego okresu.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Zdjęcia z 2012 r.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Pozdrawiamy: Tereska i Tadeusz.
Awatar użytkownika
IWONA1311
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 mar 2011, o 12:10

Post »

Teresko, Tadeuszu zmiany w Nokłach jakie nastąpiły przez te 5 lat są ogromne i wymagały wiele pracy. Teraz będę czekała na zmiany wokół "ruin zamku" i będę trzymać kciuki by udało Wam się to miejce zamienić w taki raj jakim są Nokły. Trzymam kciuki i pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Tereniu i Tadziu witajcie. :wit
Dobrze jest mieć udokumentowane powstawanie ogrodu, gdzie można zobaczyć, jak wielkie są zmiany.
Ja niestety nie robiłam wcześniej zdjęć z ogrodu, dopiero jak jestem na forum .
Odpoczywajcie, dopóki zima, gdyż nowa posiadłość chociaż sama w sobie piękna z racji położenia i otoczenia, ale jak znam życie, to z pewnością posadzicie jakieś rośliny, a dom wymaga także remontu. :)
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2008, o 08:15

Post »

Mnie najbardziej szokują różnice we wzroście tulipanowca w ciągu tych pięciu lat, mój w ciągu dziesięciu lat może tak urósł. Ten klimacik który jest w Nokłach i ziemia robią swoje.
Awatar użytkownika
ari64
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 17 sty 2013, o 20:11

Post »

Bardzo fajne zestawienie zdjęć , pięć lat nie nie tak długi okres czasu a jakie duże zmiany w ogrodzie.
Pozdrawiam Artur
----------------------------------------------------------------------------------------------
Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”