Karmnik dla ptaków
- slila1
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 maja 2009, o 19:05
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Karmnik dla ptaków
Wczoraj u mnie był nawet rudzik, ale na zdjęciu nie udało się go uwiecznić. Najwięcej przylatuje sikorek, kowalików, kosów, jest też kilka wróbli.
- SandraABC
- 1000p
- Od: 28 kwie 2011, o 23:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dzisiaj po raz pierwszy od dłuższego czasu widziałam przy karmniku rudziki i kosy
Jutro o ile pogoda dopisze to postaram się zrobić zdjęcia
Jutro o ile pogoda dopisze to postaram się zrobić zdjęcia
Kiedyś kupiłem taką plastikową końcówkę, którą nakręca się na butelkę i w prosty sposób można otrzymać wiszący karmnik. Od dwóch lat spisuje się dzielnie, coś podobnego widziałem w Lidlu, też mam i nawet lepiej się napełnia bo ma większy otwór.
-
- 50p
- Od: 21 maja 2012, o 13:23
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Co to za czarne kuleczki w butelce?
Radość jest większa, gdy masz ją z kim dzielić
- koniczynka
- Od: 12 kwie 2008, o 19:06
- mala580
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 9 lut 2012, o 09:59
Też mam taka koncówke, którą się nakręca na butelkę... na tego typu karmnik najlepiej nadaja sie butelki po duzych napojach gazowanych... jednak u mnie wiewiórki szybko robia dziury w butelkach i wyjadaja co sie da
Dzis rano powiesiłam dwa karmniki tubowe w parku za domem... kreci sie tam stado wesolych wrobli i sikorek... cos czuje ze wieczorem będę musiala uzupelnic tuby bo juz prawie puste
Co to za czarne kulki w twojej butelce
Dzis rano powiesiłam dwa karmniki tubowe w parku za domem... kreci sie tam stado wesolych wrobli i sikorek... cos czuje ze wieczorem będę musiala uzupelnic tuby bo juz prawie puste
Co to za czarne kulki w twojej butelce
Pozdrawiam: Marta
Te czarne kuleczki w butelkowym karmniku to rzepak, znakomita i tania karma zimowa dla ptaków, szczególnie dla łuszczaków. Sikory tego nie ruszają, dla nich zawieszam słoninkę.
- mala580
- mala580
Jak ja uwielbiam promocje w Anglii... Mój nowy zakup... sale 75% off... tylko dlatego ze brakuje dokładnie jednej śrubeczki ha ha
- mala580
Dzięki czasami udaje sie kupic "jakies cudenko" w niewiarygodnie niskiej cenie... w pewnym sensie byl to tez prezent od mojego faceta, ktory wie jak bardzo kocham wszystkie zwierzaki, nie tylko ptaki...stacja dla ptakow stoi juz w ogrodzie i codziennie jest obsiadana przez ptaszory poprzedni stojak na karmniki tubowe przenioslam w inne miejsce w ogrodzie i także cieszy sie powodzeniem
tuz za plotem mam strasznie zazdrosna sasiadke, wrecz walnieta kobieta - angielka oczywiscie... widzac moje "drzewko" pierwsze co zrobila to swoj stojak przeniosla tuz kolo mojego, obwiesila go smakolykami, po czym pobiegla do sklepu kupic drugi (dodam ze u niej bywaly tylko wroble)... nie ma dnia kiedy by nie zagladala przez plot podgladajac czym karmie moje pierzaste istotki... najsmieszniejsze jest jednak to, ze kobieta zanim wyjdzie na ogrodek musi obczaic teren czy przypadkiem jej nie zobacze... czesto tez buszuje przy karmniku bardzo poznym wieczorem myslac ze spie i ze nikt jej nie widzi ha ha
Całe życie z wariatami
pozdrawiam i zycze milej niedzieli
tuz za plotem mam strasznie zazdrosna sasiadke, wrecz walnieta kobieta - angielka oczywiscie... widzac moje "drzewko" pierwsze co zrobila to swoj stojak przeniosla tuz kolo mojego, obwiesila go smakolykami, po czym pobiegla do sklepu kupic drugi (dodam ze u niej bywaly tylko wroble)... nie ma dnia kiedy by nie zagladala przez plot podgladajac czym karmie moje pierzaste istotki... najsmieszniejsze jest jednak to, ze kobieta zanim wyjdzie na ogrodek musi obczaic teren czy przypadkiem jej nie zobacze... czesto tez buszuje przy karmniku bardzo poznym wieczorem myslac ze spie i ze nikt jej nie widzi ha ha
Całe życie z wariatami
pozdrawiam i zycze milej niedzieli
- Mandragora
- Od: 25 maja 2008, o 16:18
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Zdjęcie byle jakie, przez okno z zoomem robione, ale to chyba kosica?