Wiolu,to chyba wszędzie w sklepach tak na bakier z różami jeśli chodzi o nazwy
A tej fontannowej to ja nigdzie nie mogę znaleźć.
Jeśli coś będziesz miała to daj znać
Brawo dla tego, kto oznaczał tą różę, nie znalazłam w necie czegoś podobnego
Przejrzałam na szybkiego swoją knigę o różach, ale póki co też nic mi się nie rzuciło na oczy W pierwszej chwili myślałam, że to może ''Papagena'' , ale jeszcze raz przyjrzałam się tej twojej i chyba to nie ta. Jak coś znajdę to dam znać. Wydaje mi się, że gdzieś już taką widziałam. Żebym tylko zdołała sobie przypomnieć gdzie ...
Jak to się mówi, papier wszystko przyjmie
Fontannowa brzmi dumnie więc może dlatego ktoś ją tak podpisał,bo pnąca to już tak zwyczajnie Agnieszko sprawdzę tą kaskadową(nazwa też zachęcająca )
Swoją drogą mnie też powalają nazwy typu "rośliny zielone mix"i inne np mieszanka z której wyrasta tylko jeden rodzaj kwiatów.No ale trzeba się cieszyć że w ogóle coś wyrosło
Ostatnio też kupiłam lilie,miały być różowe a są czerwone jak...
e tam takich dziwolągów mam więcej
biała - różowa tawułka
łososiowa - zółto różowa róża
fioletowe - białe liatry
niebieskie hosty - w trzech różnych kolorkach (w opakowaniu były trzy sztuki)
co tam ważne że zdrowe i ładnie rosną - w większości... a kolor i nazwa....
Magduś u Ciebie też nadrobiłam zaległości - 5 stron... superanckie róże masz, czy one wszystkie na tej rabacie rosną czy może masz je w różnych miejscach ogrodu? ja snuję plany na przyszłość i tak się zastanawiam, czy może dla lepszego efektu je grupować w większych ilościach czy po jednym dwa krzaczki w różnych miejscach
a tamaryszek zuch chłopak ;)
PS. serduszka przycięta wedle wskazówek wypuszcza młode, poza tym bez zmian w temacie pozostałych roślinek od Ciebie
Madziu,nie wiem czy w takiej kolejności, ale to niektóre miejscowości w których będziemy:
Bobowice, Janów,Ogrodzieniec, Grota łokietka, Pieskowa Skała, Ojców, Częstochowa.
Noclegi w Mirowie gdzieś pod ruinami zamku.
Jolu,róże mam "porozrzucane"na nowej rabacie,pod płotem i na rabacie różanej.Jednak stwierdziłam że z nimi jeszcze nie kończę Jesienią dokupię jeszcze "parę sztuk"