Mój skrawek ziemi - Gabriela - część 2
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Gabi - jak miło Cię zobaczyć i powitać.
Nic dziwnego, że takiej kobitki trzeba trochę popilnować. Strażnik się nad wodą przyda.
Róże jak zawsze wyglądają królewsko. Ta o dwukolorowych płatkach jest niesamowita. Mnie jednak zauroczyła biała z różową obwódką. Cudo... :P
Nic dziwnego, że takiej kobitki trzeba trochę popilnować. Strażnik się nad wodą przyda.
Róże jak zawsze wyglądają królewsko. Ta o dwukolorowych płatkach jest niesamowita. Mnie jednak zauroczyła biała z różową obwódką. Cudo... :P
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- Gabriela
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 gru 2007, o 17:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
tulipanka pisze:Witaj Gabi
Może nie wpisuję się u ciebie ostatnio zbyt często, ale wszystko na bieżąco oglądam.
Róże masz wprost niesamowite. Prześliczne okazy
Świetnie również ujęłaś swoje roślinki wodne. Masz ich trochę. Ja sobie wczoraj dokupiłam grążela Masz go może? bo na zdjęciach nie widać
Cóż mogę jeszcze napisać ..... Jak zwykle super zdjęcia .... no i Ty Super laska z Ciebie
Wiolu, dziękuję za miłe słowa.
Grążela miałam kiedyś, ale nigdy nie zakwitł.
Nie wiem, może mam za płytkie oczko, więc go wyrzuciłam.
A z moimi roślinkami coś się dzieje, tzn. z jedną, z tą choineczką.
Wprawdzie wypuszcza nowe odrosty, ale te starsze padają.
Mam nadzieję że nie padnie całkowicie.
rogalm1 pisze:Gabrysiu, ale masz relaks koło takiego fajnego faceta! Zawsze rano zaglądam do Twojego ogrodu zobaczyć co nowego rozkwita i marzę, jak to kiedyś będzie u mnie...
Moniko, relaks naprawdę fajny, ale ten facet jakiś sztywny.
A wiesz że marzenia się spełniają ?
Wiolu, dziękuję. U mnie też jest jeszcze mało roślin nad oczkiem, i kombinuję co by tam jeszcze posadzić.violetta pisze:Niesamowite róże i reszta kwiatków. Widoki znad oczka przepiękne.Muszę i ja coś koniecznie podosadzać, bo stwierdziłam, że u mnie jest dość pusto.
AAA.... i witam właścicielkę tego przepięknego królestwa.
Mam tam rośliny młode i dopiero się rozrosną, a chciało by się aby już było gęsto.
Grażynko, i Tobie dziękuję.gagawi pisze:Gabi - jak miło Cię widzieć i poznać
Twoje królestwo jak zawsze - piękne
kogra pisze:Gabi - jak miło Cię zobaczyć i powitać.
Grażynko, to Twoja "odsłona" mnie zmobilizowała, chociaż miałam opory aby sie pokazać.
Ale niech tam. Zawsze to lepiej jak się wie z kim się "rozmawia".
Dzięki Ewo ! Ale ten "elf" to trochę duży.Daisy pisze:Witaj Gabrysiu, jak zwykle piękne fotogafie pieknych roślin i do tego... sympatyczny elf przy oczku
Eee.... normalna stara baba.korzo_m pisze:Gabrysiu, ale z Ciebie fajna LASKA , miło ,że się ujawniłaś.
Dziewczyny dzięki za odwiedziny i miłe słowa.
Gabi wybrałam się z wizytą na Twoją działkę, to co zobaczyłam przechodzi moją wyobraźnię, masz tak piękną działkę i taką różnorodność roślin bardzo ciekawych i rzadkich, wielu z nich nie znam, a pani tych włości jest bardzo urocza. Jeżeli chodzi o Twoje pytanie to masz rację, to jest wiązówka, jest duża i dosyć wysoka, niedługo zakwitnie. Serdecznie pozdrawiam Irena.
- Gabriela
Dorotko, moje pustynniki też nie są specjalne w tym roku, zeszłego roku były dużo większe.dewuka pisze:Miło Cię Gabrysiu zobaczyć.
Moje pustynniki mają ...20 cm wysokości, efekt suszy.
Znowu świetne zdjęcia i piękne rośliny.
Czy rozmnażałaś może wiciokrzew?
Wiciokrzewu już nie mam, ale kiedyś był. Strasznie go lubiły mszyce no i oddałam w dobre ręce.
A miałam go z gałązki, która ukorzeniłam pod butlą.
Po prostu, ok. 25 cm. kawałek gałązki zanurzyłam w ukorzeniaczu i pod butlę.
Dość szybko sie ukorzenił.
Dzięki
- Gabriela
Irena37 pisze:Gabi wybrałam się z wizytą na Twoją działkę, to co zobaczyłam przechodzi moją wyobraźnię, masz tak piękną działkę i taką różnorodność roślin bardzo ciekawych i rzadkich, wielu z nich nie znam, a pani tych włości jest bardzo urocza. Jeżeli chodzi o Twoje pytanie to masz rację, to jest wiązówka, jest duża i dosyć wysoka, niedługo zakwitnie. Serdecznie pozdrawiam Irena.
Irenko, dziękuję za wizytę u mnie i odpowiedź.
Mam też wiązówkę, ale jest to mała roślina, którą dostałam od jednej forumowiczki.
Jestem ciekawa czy się szybko rozrasta i jak długo będę czekać na taki okaz jak u Ciebie.
- agrazka
- Przyjaciel Forum
- Od: 22 maja 2005, o 23:39
- Kontakt:
Gabrysiu- ogród masz przecudny, aż miło w nim spacerować. Fajna ta fotka, której miało nie być, Ty i stróż oczka.
serdecznie - Grażyna - Mój ogród...