Różane skarby Tralaluszów
- tralaluszy
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 sty 2010, o 18:46
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
-
- 1000p
- Od: 27 lis 2011, o 23:59
Re: Różane skarby Tralaluszów
Witaj,pozwiedzałam sobie u Ciebie,poczytałam. Piękne masz róże i inne roślinki (te wiechy floksów) Pozytywnie zazdroszczę Ci pracy z roślinami na co dzień ,wiedzy i takiego wyboru odmian na miejscu i w miejscu pracy i w okolicy. Pozdrawiam:)
- tralaluszy
- majka411
- Od: 12 sie 2009, o 18:55
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Cześć Aga, ładnie nam napisałaś co widzisz , a zdjęć przypadkiem nie matralaluszy pisze:A nic takiego. Chyba z miesiąc nie byłam na włościach, dopiero w sobotę. Europeany nic sobie nie robią z listopada, z daleka walą po oczach popisową czerwienią, Schneewalzer dumny zielony i w pąkach, Tchaikovski również lśniący listkami, gęściutki i zgrabny,nawet Jasmina się poprawiła. Na Nevadzie widać przekwity-znaczy się kwitnienie było Baron Girod nie może się zdecydować-otworzyć swój pierwszy w życiu pąk czy nie otworzyć. Bardzo ładnie wygląda również nieszczęsny Pompon
Też byśmy popatrzyły
- tralaluszy
A no, widzisz, nie. Po miesięcznej nieobecności chwyciłam sekator i grabie, nie aparat...
Pozdrawiam - BabajAGA
- tara
- Od: 16 mar 2008, o 22:01
zostaw te grabie i pstrykaj
- tralaluszy
Grabienie liści z trawnika najlepsze jest na rozgrzewkę. Liśćmi zasypałam rabatę z rododendronkami i hortensjami, niech im będzie ciepło. A ogólnie wszędzie chwast i łysość, to co tu focić... Tylko te Europeany pod domkiem.
A tak w ogóle, to zapadłam na ciężką chorobę różaną pod nazwą Jacqueline du Pre!
A tak w ogóle, to zapadłam na ciężką chorobę różaną pod nazwą Jacqueline du Pre!
Pozdrawiam - BabajAGA
-
- 500p
- Od: 7 kwie 2011, o 14:20
To bardzo ładna, pachnąca i zdrowa choroba. Tak mi z nią dobrze, że na wiosnę ją powtórzę.
Pozdrawiam
Ewa
Ewa
- ilona2715
- Od: 7 wrz 2010, o 11:47
Aguś, co u Ciebie słychać, taka cicha, milcząca, czyżbyś "studiowała" następne różane chciejstwa? Małymi kroczkami, a jednak zbliża się nasza upragniona wiosna, już dni coraz dłuższe, już bliżej niż dalej
- tralaluszy
Ach, Ilona, nie tylko studiuję, ale już zdążyłam zamówić Właśnie Jacqueline Du Pre i Stephanie Baronin de Gutenberg
Pozdrawiam - BabajAGA
- ilona2715
- Od: 7 wrz 2010, o 11:47
Mnie to dopadło ze zdwojoną siłą, zamówiłam tu, zamówiłam tam i nadal studiuję i walczę sama ze sobą, by znów nie zamówić
- tralaluszy
Byliny też mam pozamawiane, i poumawiane wymiany, chyba głupia jestem-przyszłość ogrodów działkowych niepewna, a ja kasę trwonię na rosliny! Co z nimi zrobię, jak działki pozabierają?
Pozdrawiam - BabajAGA