Ogrodowo, hortensjowo i zielono
Re: Ogrodowo, hortensjowo i zielono
Nie zapomnij o dyniach wiosną dobrze, że masz tyle miejsca bo one go sporo potrzebują
Pozdrawiam Paulina
Mój ogród
Mój ogród
- bodzia3012
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 wrz 2009, o 08:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Małgosiu ale masz dużą działkę i pięknie zadbaną
odnośnie moich patyczków to zrobię tak jak mówisz
ja wiosną jak dostałam patyczki to też wsadzałam prosto do ziemi , kilka tak ukorzeniłam . Teraz to dziewczyny z forum o takiej formie rozmnażania pisały i też tak zrobiłam, co z tego wyjdzie zobaczymy.
Dziękuję za rady
odnośnie moich patyczków to zrobię tak jak mówisz
ja wiosną jak dostałam patyczki to też wsadzałam prosto do ziemi , kilka tak ukorzeniłam . Teraz to dziewczyny z forum o takiej formie rozmnażania pisały i też tak zrobiłam, co z tego wyjdzie zobaczymy.
Dziękuję za rady
- slotys
- Od: 9 lut 2012, o 09:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Bożenko dziękuję za miłe słowa. Działka faktycznie jest duża ale jeszcze tyle miejsc do wykończenia. W tym roku muszę zainwestować w krzewuszki. Pięknie wyglądają w czasie kwitnienia. W zeszłym roku wiosna zamówiłam chyba 9 gatunków krzewuszki ale przyszły takie sierotki,że nie przetrwały sezonu . W tym roku kupię w pobliskiej szkółce -ceny takie same a i krzaczek konkretny. Może tylko mniejszy wybór gatunków.
Paulinko właśnie zastanawiam się czy dynie mogłabym zasadzić przy altance- wspinałyby się po kratce
Paulinko właśnie zastanawiam się czy dynie mogłabym zasadzić przy altance- wspinałyby się po kratce
- ewunia7
- Od: 1 lis 2012, o 15:31
Małgosiu czy hortensje ogrodowe masz zawsze takie duuże - chodzi mi o kwiat
Tak Małgosiu mogą się wspinać po kratce czy po płocie. Na jesień będą pięknie wyglądać, niczym bombki. Jednakże jak chcesz je mieć w miejscu w którym spędzasz dużo czasu musisz zadbać o to by nie nabawiły się mączniaka. Bo on wyjątkowo może zepsuć cały efekt. Naturalnie możesz go uniknąć poprzez podlewanie roślin gnojówką ale to pewnie dobrze wiesz
Pozdrawiam Paulina
Mój ogród
Mój ogród
- slotys
Ewuniu ta różowa odmiana co roku ma takie ogromne kwiatostany, natomiast ta ciemniejsza /niby czerwona/i krzaczek jest mniejszy i kwiaty też. Duże kwiaty ma też Bella .
Pauli wobec tego dla dyni przeznaczę jednak inne miejsce , bo po pierwsze skąd tu wziąć gnojówkę /chyba,że z pokrzyw/a po drugie jak już nią podleję roślinki przy altance to eksmisja z niej obowiązkowa z powodu zapaszku.
Pauli wobec tego dla dyni przeznaczę jednak inne miejsce , bo po pierwsze skąd tu wziąć gnojówkę /chyba,że z pokrzyw/a po drugie jak już nią podleję roślinki przy altance to eksmisja z niej obowiązkowa z powodu zapaszku.
- Lady-r
- Przyjaciel Forum
- Od: 3 lis 2006, o 12:35
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Piękny ogródek, a te kolory domu coś mi przypominają.
pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Piękna pęcherznica ta o czerwonych liściach i chyba kolejne moje chciejstwo
- ewunia7
- Od: 1 lis 2012, o 15:31
Witaj Małgosiu
Mam pytanko - czy hortensje bukietowe masz posadzone na słońcu czy w cieniu?
- slotys
Witam Was kochane dziewczyny
Aniu bardzo cieszę się ,że zwiedziłaś mój ogród. Dziękuje za miłe słowa i zapraszam częściej.
Kolorystykę domów faktycznie mamy podobną - lubimy ciepłe kolorki
Iwonko polecam tę pęcherznicę ,szybko rośnie, ciekawy akcent kolorystyczny w ogrodzie . Pięknie wygląda podczas kwitnienia ale przekwitłe kwiatostany też ją zdobią.Może nawet ciekawiej wygląda po przekwitnięciu bo te baldaszki kwiatowe są czerwonawe- ciekawy widok. Iwonko żółta też jest śliczna ma prawie cały sezon piękne cytrynowe listki. Jest roślinką zupełnie bezproblemową.
Można ją poprowadzić w formie drzewka. Spróbuję tego eksperymentu w tym roku .
Ewuniu na razie hortensje bukietowe rosną w pełnym słońcu ,ale jak podrosną iglaczki ,które są za nimi -będą miały troszkę cienia. Bukietówki lubią słoneczko ale potrzebują wtedy sporo wody żeby kwiaty nie przysychały
Aniu bardzo cieszę się ,że zwiedziłaś mój ogród. Dziękuje za miłe słowa i zapraszam częściej.
Kolorystykę domów faktycznie mamy podobną - lubimy ciepłe kolorki
Iwonko polecam tę pęcherznicę ,szybko rośnie, ciekawy akcent kolorystyczny w ogrodzie . Pięknie wygląda podczas kwitnienia ale przekwitłe kwiatostany też ją zdobią.Może nawet ciekawiej wygląda po przekwitnięciu bo te baldaszki kwiatowe są czerwonawe- ciekawy widok. Iwonko żółta też jest śliczna ma prawie cały sezon piękne cytrynowe listki. Jest roślinką zupełnie bezproblemową.
Można ją poprowadzić w formie drzewka. Spróbuję tego eksperymentu w tym roku .
Ewuniu na razie hortensje bukietowe rosną w pełnym słońcu ,ale jak podrosną iglaczki ,które są za nimi -będą miały troszkę cienia. Bukietówki lubią słoneczko ale potrzebują wtedy sporo wody żeby kwiaty nie przysychały
- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
A zastanawiam się czy dało by radę ją z patyczków rozmnożyć?
Słyszałam że bardzo łatwo się rozmnaża - Romcia nawet bez ukorzeniacza wtyka do ziemi i się ukorzeniają
Pozdrawiam. Ewa
- aage
- Od: 7 mar 2008, o 13:01
Spaceruje i odkrywam piękne zakamarki twojego ogrodu.
Pozdrawiam
Pozdrawiam