Ciemiernik(Helleborus) cz.1
- izabella1004
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 kwie 2008, o 08:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- izabella1004
- Od: 18 kwie 2008, o 08:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witam Halina
Wszystkie sa piekne ze nie wiadomo ktore sie by chcialo miec.Jak na nowosc 30 zl. nie jest tak az drogo.[/url] [/url]
Oczywiscie ja chciala bym wszystkie takie jakie ma Garden of Dreams
pozdrawiam
Izabelo, przeczytaj, proszę, pw (pocztę prywatną - ikonka na górze ekranu między Profilem a Wyszukiwarką). Dziękuję. Nalewka
Wszystkie sa piekne ze nie wiadomo ktore sie by chcialo miec.Jak na nowosc 30 zl. nie jest tak az drogo.[/url] [/url]
Oczywiscie ja chciala bym wszystkie takie jakie ma Garden of Dreams
pozdrawiam
Izabelo, przeczytaj, proszę, pw (pocztę prywatną - ikonka na górze ekranu między Profilem a Wyszukiwarką). Dziękuję. Nalewka
- ewkapaw
- Od: 10 sty 2008, o 09:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witajcie !!!
Muszę koniecznie pokazać Wam że mój ciemiernik zaczyna kwitnąć . Zimą nie kwitł , wiosną przesadziłam w półcień , podsypałam dolomitem i zaczął rosnąc . Pozostałe ciemierniki - orientalny , cuchnący , korsykański też zaczęły ładnie wyglądać i rosnąć . Są to ciemierniki które posadziłam wczesną wiosną .
Dzisiaj podlewałam i zobaczyłam , że ten maluch zabiera się do kwitnienia , a powinien gdzieś za półroku .
Muszę koniecznie pokazać Wam że mój ciemiernik zaczyna kwitnąć . Zimą nie kwitł , wiosną przesadziłam w półcień , podsypałam dolomitem i zaczął rosnąc . Pozostałe ciemierniki - orientalny , cuchnący , korsykański też zaczęły ładnie wyglądać i rosnąć . Są to ciemierniki które posadziłam wczesną wiosną .
Dzisiaj podlewałam i zobaczyłam , że ten maluch zabiera się do kwitnienia , a powinien gdzieś za półroku .
Pozdrawiam EWA
Spis linków
Spis linków
-
- Od: 20 sie 2008, o 20:57
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Kilka informacji o ciemiernikach pełnokwiatowych zwłaszcza przy zakupie sadzonek młodych. Firmy sprowadzające sadzonki i sprzedające na teren Polski w swojej dość bogatej ofercie informują, że np. paletka która zawiera 84 sadzonki w zależności od odmiany 60% - 80% sadzonek wykazuje cechy pełnokwiatowych pozostała część jest pojedyncza. W związku z czym zawsze przy kupnie pytamy o ten procent by się nie naciąć. Duże kwitnące sadzonki są drogie z powiodu, że w donicy rosną np. 2 lata ale są pewne.
Jeszcze jedno z pełnokwiatowych radzę zbierać nasiona bo fajnie zawiązują a ok. 10 - 15 % po wysianiu jest pełnych.
jarek
Jeszcze jedno z pełnokwiatowych radzę zbierać nasiona bo fajnie zawiązują a ok. 10 - 15 % po wysianiu jest pełnych.
jarek