Ogród piaskowy w Zakolu Dolnej Wisły cz. II
- ZbigniewG
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 3 cze 2010, o 18:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród piaskowy w Zakolu Dolnej Wisły cz. II
Magda mieszkałem ale nie pokochałem moje serduch zostało bliżej Kotliny Kłodzkiej i gór
w sprawie wody w ogrodzie to pamiętaj żeby spytać fachowca jak sprawa spuszczenia wody z rur na zimę
mie
w sprawie wody w ogrodzie to pamiętaj żeby spytać fachowca jak sprawa spuszczenia wody z rur na zimę
mie
- variegata
- 1000p
- Od: 24 sie 2012, o 13:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ewuniu, Agnieszko, Moniko
Zbyszku, jeśli chodzi o widoki pradoliny Wisły to je uwielbiam. Oczywiście Chełmno i jego okolice to dość specyficzny teren jeśli chodzi o mentalność ludzi...ale przyroda jest fantastyczna.
Wiem, że Ty kochasz góry, ja jednak wolę doliny Przyrodę lubię, ludzi niekoniecznie... tak ogólnie
Woda ma być zamykana zaworem w studzience wkopanej pod kranem w ogrodzie. Dobrze?
Zbyszku, jeśli chodzi o widoki pradoliny Wisły to je uwielbiam. Oczywiście Chełmno i jego okolice to dość specyficzny teren jeśli chodzi o mentalność ludzi...ale przyroda jest fantastyczna.
Wiem, że Ty kochasz góry, ja jednak wolę doliny Przyrodę lubię, ludzi niekoniecznie... tak ogólnie
Woda ma być zamykana zaworem w studzience wkopanej pod kranem w ogrodzie. Dobrze?
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
Tak, lubię koty ;)
- ZbigniewG
- Od: 3 cze 2010, o 18:42
Magda pradolina jest piękna to fakt
drobny szczegół- zamknięcie dopływu to raz (zawsze to robią) , natomiast możliwość spuszczenia wody z rury narażonej na zamarzniecie to już inna sprawa,
na dwóch działkach obok mnie rozsadziło krany bo woda była zamknięta ale nie spuszczona
drobny szczegół- zamknięcie dopływu to raz (zawsze to robią) , natomiast możliwość spuszczenia wody z rury narażonej na zamarzniecie to już inna sprawa,
na dwóch działkach obok mnie rozsadziło krany bo woda była zamknięta ale nie spuszczona
- variegata
- 1000p
Zbyszku, dziękuję za radę, zwrócę na to uwagę
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Tak, lubię koty ;)
Tak, lubię koty ;)
- imwsz
- Od: 22 lip 2011, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Madzia jak Ty poznasz wszelkie tajniki konstrukcji wodnych i ich montażu to przy kolejnych takich chciejstwach sama będziesz rurki zakładała
Zwierzyniec kochany , potwierdzam.
Sama miałam przyjemność spotkania I-stopnia z Filemonem po czym zostałam obrzucona takim wzrokiem, że klękajcie narody no i z Lubą co mało nie przypłaciłam zaliczeniem gleby - bądź co bądź swoją wagę ma słuszną a przytulanie się do człeka to taka fajna sprawa
Zwierzyniec kochany , potwierdzam.
Sama miałam przyjemność spotkania I-stopnia z Filemonem po czym zostałam obrzucona takim wzrokiem, że klękajcie narody no i z Lubą co mało nie przypłaciłam zaliczeniem gleby - bądź co bądź swoją wagę ma słuszną a przytulanie się do człeka to taka fajna sprawa
Pozdrawiam - Ilona
Moje wątki: Moje wątki-spis treści
Na glinie malowane - 2014 - aktualny Gdy ?odpoczywam? od ogrodu - m.in. robótki ręczne - aktualny
Na glinie malowane - 2014 - aktualny Gdy ?odpoczywam? od ogrodu - m.in. robótki ręczne - aktualny
- kasia_rom
- Od: 5 paź 2008, o 12:32
Wspaniały zwierzyniec
Masz wielkie serducho Madziu , zwieszaki są bardzo szczęśliwe u Was w domku.
Trzymam kciuki za znalezieni dobrego fachowca
Masz wielkie serducho Madziu , zwieszaki są bardzo szczęśliwe u Was w domku.
Trzymam kciuki za znalezieni dobrego fachowca
- Kawu
- 200p
- Od: 28 paź 2012, o 13:35
Witam sąsiadkę zza Wisły i zazdroszczę powierzchni do ogrodniczej twórczości. Mam tylko 740 m2
Trochę zdziwiony jestem opisaną przez Ciebie jakością gleby . W rejonach dolnej Wisły powinny być dobre ziemie. Od Bieńkówki do Dolnego Gzina, poza rejonem Czarże, Słończ, Rafa, Pień gdzie jest nieco lasów, to ziemia jest bardzo urodzajna. Wsie Bieńkówka, Kokocko, Bruki, to zagłębie kapuściane. Możliwe jest określenie zbliżone do uznania bliskości doliny Wisły. Taka np. Agro-Gzinianka, (byłem, polecam) pisze o swoim położeniu, że znajduje się w zakolu dolnej Wisły. Tylko, że widać z góry całą dolinę. Ale to są szczegóły bez większego znaczenia. Życzę powodzenia i dobrych pomysłów.
Poniżej zdjęcia doliny Wisły w okolicach Fordonu.
Trochę zdziwiony jestem opisaną przez Ciebie jakością gleby . W rejonach dolnej Wisły powinny być dobre ziemie. Od Bieńkówki do Dolnego Gzina, poza rejonem Czarże, Słończ, Rafa, Pień gdzie jest nieco lasów, to ziemia jest bardzo urodzajna. Wsie Bieńkówka, Kokocko, Bruki, to zagłębie kapuściane. Możliwe jest określenie zbliżone do uznania bliskości doliny Wisły. Taka np. Agro-Gzinianka, (byłem, polecam) pisze o swoim położeniu, że znajduje się w zakolu dolnej Wisły. Tylko, że widać z góry całą dolinę. Ale to są szczegóły bez większego znaczenia. Życzę powodzenia i dobrych pomysłów.
Poniżej zdjęcia doliny Wisły w okolicach Fordonu.
-
- 500p
- Od: 7 kwie 2011, o 14:20
Serce się rwie do takich widoków.
Jaki my mamy piękny kraj.
Jaki my mamy piękny kraj.
Pozdrawiam
Ewa
Ewa
- imwsz
- Od: 22 lip 2011, o 19:39
Kaziu jeśli dobrze widzę na zdjęciach to Strzelce Dolne
Sorrki Madzia
Sorrki Madzia
Pozdrawiam - Ilona
- survivor26
- Od: 31 sty 2012, o 14:23
Ale piękna prezentacja zwierzyńca! Wiedziałam, ze masz dobre serce dla zwierząt, ale dopóki nie pokazałaś ich wszystkich razem wraz z ich życiorysami, to wydawało się, że masz jakieś psy czy kotki, jak każdy a Ty masz na koncie uratowanie życia tym cudnym stworzeniom a to , że wszystkie koty w Twoich ulubionych odcieniach wnętrzarskich to przypadek czy celowy zamysl?
- Kawu
- 200p
- Od: 28 paź 2012, o 13:35
Mamy naprawdę piękny kraj. Pracowałem w serwisie fabrycznym firmy - dawnej dumy bydgoszczan i zjeździłem przez kilka lat dosłownie całą Polską po kilka razy wszesz i wzdłuż. Bywam za granicą, ale nikt nie może mnie wyciągnąć na lotnicze, leniwe wyjazdy do ciepłych krajów. Ja tu się czuję idealnie, bo Polska to piękny kraj, chociaż źle rządzony
Madziu - bingo. To fotka z górki nad Strzelcami Dolnymi, a łąka za budynkami to śliwkowe tereny.
Madziu - bingo. To fotka z górki nad Strzelcami Dolnymi, a łąka za budynkami to śliwkowe tereny.
- variegata
- 1000p
Ilonka, pamiętam to Twoje spotkanie z moim zwierzyńcem Po prostu trzeba być czujnym
Tajniki techniczne lubię, czytam wszystkie instrukcje i lubię wiedzieć co jak działa. Niestety nie mam fachowca od kopania i dlatego zlecę to firmie. Poza tym systemy profesjonalistów objęte są gwarancją i w razie pomyłki w obliczeniach mam pewność, że to nie moja wina.
Muszę lecieć do Twojego wątku sprawdzić kiedy wysiewy mam robić. Krążki już mam
Kasiu dziękuję
Ewa piękny bo mamy i góry i doliny, dla każdego coś miłego
Kawu, witam
Jakość gleby na wysoczyźnie, czyli tam, gdzie mieszkam to VI klasa, jak mówią miejscowi "pszenno-budowlana"
Pat, już w pierwszym wątku dementowałam podejrzenia, jakobym miała zwierzęta pod kolor wnętrz To naprawdę czysty przypadek. To członkowie mojej rodziny i dlatego postanowiłam przedstawić wam ich krótkie historie.
cyt.: "Nawet między zwierzętami nie znajdziesz tak podłych bydląt jak ludzie." (B.Prus)
Tajniki techniczne lubię, czytam wszystkie instrukcje i lubię wiedzieć co jak działa. Niestety nie mam fachowca od kopania i dlatego zlecę to firmie. Poza tym systemy profesjonalistów objęte są gwarancją i w razie pomyłki w obliczeniach mam pewność, że to nie moja wina.
Muszę lecieć do Twojego wątku sprawdzić kiedy wysiewy mam robić. Krążki już mam
Kasiu dziękuję
Ewa piękny bo mamy i góry i doliny, dla każdego coś miłego
Kawu, witam
Jakość gleby na wysoczyźnie, czyli tam, gdzie mieszkam to VI klasa, jak mówią miejscowi "pszenno-budowlana"
Pat, już w pierwszym wątku dementowałam podejrzenia, jakobym miała zwierzęta pod kolor wnętrz To naprawdę czysty przypadek. To członkowie mojej rodziny i dlatego postanowiłam przedstawić wam ich krótkie historie.
cyt.: "Nawet między zwierzętami nie znajdziesz tak podłych bydląt jak ludzie." (B.Prus)
Tak, lubię koty ;)
Tak, lubię koty ;)
- lulka
- Od: 31 mar 2011, o 12:38
Magdusia, opis zwierzyny bardzo dobitny, chociaż nieco smutny. Dobrze przynajmniej, że ze szczęśliwym zakończeniem
zgadzam się z tym absolutniecyt.: "Nawet między zwierzętami nie znajdziesz tak podłych bydląt jak ludzie." (B.Prus)