SZKODNIKI róż
- MariaTeresa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 lut 2008, o 02:43
Natomiast na chrząszcze ogrodnicy niszczylistki mogą być wszystkie środki stosowane na stonkę np. Owadofos 540 EC-stężenie roztworu 0,15%, Mospilan 20 SP-0,02%, Sumi-alpha o50 EC-stęż. 0,04%[/url]
wiecej w drzewa i krzewy ozdobne nt. "kowaliki na róży"
wiecej w drzewa i krzewy ozdobne nt. "kowaliki na róży"
Pozdrawiam ciepło
Ulubieńcy MariiTeresy
Ulubieńcy MariiTeresy
- judyta
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 lut 2008, o 14:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Nowa plaga!!
serdecznie pozdrawiam, judyta.
U judyty na prowincji ; jud-linki
nadwyżki ogrodowe i parapetowe;
U judyty na prowincji ; jud-linki
nadwyżki ogrodowe i parapetowe;
Dzięki wielkie
Juz prawie po nich hehhehheheh!!!!!!
Cos zjada liscie u rozy na ogrodku
Na moje zdrowo0wygladajacej rozy, ktora dopiero co wypuscilam nowy paczek, pojawily sie male czarne robaczki i pojedyncze duze wygladajace jak zuki robaki. Mam ponadgryzane liscie. Psikam aerozolem na mszyce,ale nie pomaga,a pogryzionych lisci przybywa. Nie mam fotki, ale byloby widac tylko pogryzione liscie. Co to moze byc?
- zdzislawhre
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 31 sie 2008, o 14:34
Róża
dopiero zaczynam się bawić w ogród. Posadziłem róże pnące i teraz zaczyna coś zjadać końcówki młodych pędów i liście. Czym najlepiej pryskać?
Zdzisław z Ochodza
-
- 50p
- Od: 17 cze 2008, o 23:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Intruz na liściach róż
Witam,
wczoraj zauważyłam niepokojący nalot (?) na listkach kilku krzewów róż. Zastanawiam sie czy to nie są jajeczka jakiegoś owada. Z bliska wygląda to jak szare, maleńkie koraliczki, upakowane w rządki. Proszę o pomoc i radę,
Małgosia
wczoraj zauważyłam niepokojący nalot (?) na listkach kilku krzewów róż. Zastanawiam sie czy to nie są jajeczka jakiegoś owada. Z bliska wygląda to jak szare, maleńkie koraliczki, upakowane w rządki. Proszę o pomoc i radę,
Małgosia
"Szczęście to jest coś takiego, co mnoży się wówczas kiedy się je dzieli."
-
- 50p
- Od: 17 cze 2008, o 23:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
patrzcie jakie to niesamowite, moja róża zrzuciła wszystkie prawie że liście (pewnie z powodu zimna) ale jedna róża rozwinęła się i pachnie niesamowicie pięknie
"Oto daję wam wszelką roślinę wydającą nasienie na całej ziemi i wszelkie drzewa, których owoc ma w sobie nasienie:niech będzie dla was pokarmem" I Moj1:29
" I spojrzał Bóg na wszystko, co uczynił, a było to bardzo dobre" IMoj1:31
" I spojrzał Bóg na wszystko, co uczynił, a było to bardzo dobre" IMoj1:31