Czosnek zimowy cz.2
-
- 50p
- Od: 1 mar 2012, o 08:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Czosnek zimowy cz.2
Tylko jedną odmianę proponujecie? A może są jeszcze jakieś inne polecane przez was?
- jode22
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 22 lut 2011, o 14:07
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Wklep sobie w Google hasło "czosnek jary" to pokażą ci się artykuły o odmianach i sposobie uprawy. Z tego co wiem to odmiany jare to Jarus i Cyryl. Tutaj polecano Jarusa .
-
- 50p
- Od: 1 kwie 2011, o 19:19
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Z zimowych mam Arkusa a z jarych Jarusa kupionego dopiero do sadzenia ale spróbowałam i mi smak odpowiada nie wiem jeszcze jak będzie rósł. A co do Arkusa w smaku dobry choć nie jadłam Harnasia a wiele osób poleca więc kwestia smaku.
Pozdrawiam. Maja.
Ja miałem 2 lata Harnasia, pierwszy rok byłem zadowolony, w drugim tragedia, ale być może to moja wina. W tym roku postawię na wiosenny. Z tego co mówicie to warto wybrać Jarusa? Jest ktoś w stanie jeszcze to potwierdzić lub polecić inne - sprawdzone odmiany?
Witam nie wiem jaką mam odmianę kupioną na targu jest to na pewno zimowa odmiana ,od trzech lat sadzę na wiosnę w multiplatach w tunelu . Kiedy można wejść na działkę przesadzam zbiory są udane
- jode22
- Od: 22 lut 2011, o 14:07
kris13, to na pewno zimowa odmiana B przy takim sadzeniu to mi wygląda na jarego. Mój zimowy czosnek w lodówce puszcza już korzonki i na 1,5 cm kiełki
witam puszcza korzonki bo ma wilgoć. Mój w piwnicy zimnej ma kiełki ale bardzo małe.
-
- Od: 8 maja 2010, o 22:55
Ja trzymam w spiżarni ale z kolei niektóre ząbki pleśnieją - pleśń sucha ,"sypiąca się", ciemna Problem dotyczy własnie czosnku zimowego , jary ma się dobrze .
Dzisiaj patrze na mój czosnek, a zaczął kiełkować (wystające kłąki z ziemii) Co teraz zrobić; przykryć go czymś żeby nie zmarzł czy zostawić? Czosnek sadzony jesienią na ogródku w ziemie. Sadze pierwszy raz więc się za bardzo nie znam i nie wiem co teraz zrobić
Nie martw się, nic mu nie będzie. Czosnek jest twardy.
Ja czosnek mam w piwnicy jest tam 13* i nie puszcza korzeni. Ważne w przechowywaniu jest suche miejsce
-
- Od: 23 wrz 2010, o 14:43
- Kontakt:
Mój Harnaś siedzi jeszcze w ziemi ,ale parę ząbków wylazło nad powierzchnię ziemi. Ukorzenione z kiełkami
Za płytko wsadzony?
Asia
Za płytko wsadzony?
Asia
Czasem wyrastające korzonki wypychają ząbek z ziemi. Trzeba go ostrożnie posadzić na miejsce.