Ogród piaskowy w Zakolu Dolnej Wisły cz. II

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
AnowiB
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2010, o 14:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogród piaskowy w Zakolu Dolnej Wisły cz. II

Post »

Madzia ;:180 ;:180 ;:180 za serducho dla takich sierotek......
Mój syn kiedyś działał na dogo....teraz juz nie ma czasu..ale efektem są trzy psiaki ,które zostały zabrane do niego do domu na tymczas...a ten tymczas zamienił się w DS.... ;:138 każda psinka po przejsciach.....dużo by mogły opowiedzieć o tym co przeszły....Nie mówiąc o tym co pseudoludzie potrafią zrobić....,ratowaliśmy dwa lata temu piękną i mądrą sunię, Maję..kundelka....przywiązaną na krótkiej symyczy do słupa na podwórku......był środek zimy..a Maja nie miała nawet budy..i tak sieziała przy tym słupie..deszcz,śnieg,słońce....smycz podcięła jej gardło..widok było okropny....Długa to była historia..ale teraz jest szczęśliwa....ma ciepły dom i kochających wlaścicieli...Był Kuba...podobny do bernardyna..koczujący przy torach.....Był owaczarek nizinny Boy ..szkielet pociągnięty skórą..... Trochę tych małych istnień udało nam się uratować.... ;:138
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Madziula, witaj :wit
Jestem w ciągłym niedoczasie na Forum, przepraszam za poślizg :oops:
Melduję się z nieskrywaną radością, bo bardzo lubię Twoje zdrowe podejście do życia i ogrodu i z serca Ci kibicuję ;:196
Masz piękne tereny wokół siebie i chociaż warunki mało sprzyjające, jestem pewna, że stworzysz zakątek o jakim marzysz - angielsko-naturalistyczno-Twój ;:173
ps. Zwierzyniec masz wspaniały i wielkie serce dla tych kochanych stworzeń ;:167
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
majowa
1000p
1000p
Od: 20 kwie 2010, o 11:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jestem i ja. Kociaki i psiaki ;:167
Pozdrawiam, Iwona
cz.5_aktualna, spis wątków
Monikwiaty
1000p
1000p
Od: 27 lis 2011, o 23:59

Post »

Madziu zwierzęta cudowne ;:167 pod Cytatem podpisuję się wszystkimi kończynami . Dobrze że dzięki Tobie tak wspaniale odmienił się ich los . Jesteś ;:167 ;:167 ;:167
Pozdrawiam, Monika.
Wstążeczka
Awatar użytkownika
zjawka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 paź 2010, o 20:12

Post »

Miejsce do życia macie idealne ;:138 Przepiękne widoki :):)
Zwierzyniec superowy :tan Schroniskowe futrzaki mają jeszcze większe ;:167 .My też mamy białą świnkę :wink: z Korabiewic
mm-complex
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sie 2010, o 18:09

Post »

Ale masz cudowną rodzinkę ,wcale nie mniejszych braci ;:167 Zazdroszczę kociaków nie mogę mieć ;:145 Śliczne,zadbane i co najważniejsze kochane i kochające ;:180
Pozdrawiam i aż się rozmarzyłam na widok Twoich okolic ,cudowna kraina...ach Wiosno przybywaj ;:303 Będę zwiedzała Polske ...dalej ;:215
marzenia się spełniają! Dana
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p
Od: 24 sie 2012, o 13:45

Post »

Madzia, smutne życie miały te moje zwierzaki, ale teraz za to staram się im to zrekompensować. W imieniu ludzi jestem im to winna.
Iwonka, Fruzia jest z dogo właśnie :wink:
Pomaganie innym jest cudowne. Uwielbiam wątki z serii "metamorfozy", to niesamowite jakie cuda można zdziałać miłością i odpowiednią pielęgnacją ...
Może dlatego, że to wiem, nie mam problemu z ogarnięciem planów ogrodowych- bo to jest błahostka w porównaniu z innymi cudami :wink:

Kasiu, mnie też ostatnio brak czasu mnie męczy.
Dziękuję za odwiedziny i za to, że mnie wspierasz :D

Iwonka
, cieszę się, że jesteś :D Ten sezon będzie nasz wspólny :lol:
Monika :oops: A cytat, no cóż. Kilkanaście razy miałam (ledwie) żywe dowody na to, że tak jest...
Aneto, witam, serdecznie w moim wątku :wit
Korabiewice...pamiętam :cry:

Dana dobrze, że możesz mieć psy :wink: Wiem, że szukasz "białego mopa" ze schroniska. Trzymam kciuki :D
Podczas realnego zwiedzania Polski zapraszam do siebie ;:108

Dziękuje za pamięć i odwiedziny.
Weekend upłynął pod znakiem śniegu niestety. Miałam robić fotki a tu wszędzie biało :|
Już tylko dobry miesiąc i wiosna ;:3

Teraz mam etap kupowania kamieni na skalniak i do budowy potoku. Oczywiście na wsi kamień polny im bardziej poszukiwany, tym bardziej w cenie ;:219 Czyli szukam po cichu i wtedy mam lepsze ceny ;:224
Udało mi się w ten sposób kupić głazy, taaaakie wielkie. Każdy z nich ma parę ton a kilka tych głazów jest. Na marzec zamówiłam dźwig i będę je transportować do siebie.
Jak będzie projekt ( niby za tydzień ;:224 ) to zobaczycie gdzie te głazy będą leżały.
Miłego dnia wszystkim :wit
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

variegata pisze: Teraz mam etap kupowania kamieni na skalniak i do budowy potoku. Oczywiście na wsi kamień polny im bardziej poszukiwany, tym bardziej w cenie ;:219 Czyli szukam po cichu i wtedy mam lepsze ceny ;:224
Bo musisz przyjąć odwrotną taktykę... głośno wyrzekaj że nie masz co z kamolami z ogrodu robić, to Ci miejscowi wskażą miejsce, gdzie oni je wyrzucają :)

Ja jak w ogrodzie postawiłam taki duży kosz wiklinowy z roślinami, to potem co tydzień mi się jakiś tubylec z ofertą sprzedaży podobnego objawiał :roll: a jak już się ludność miejscowa pogodziła z myślą, że Ci idioci z miasta z kamienia ganek stawiają, zamiast jak Bóg przykazał z gazobetonu to co poniektórzy gotowi byli podmurówki swoich chałup uszczuplić, byle zarobić... :wink:

A jak planowanie, oprócz głazów? Jakieś zakupy były (szukam po wątkach kto co kupuje, żeby usprawiedliwić własne wydatki ;:224 )
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p

Post »

Pat, właśnie teraz stosuję podobną taktykę. Udaje zupełne zobojętnienie w temacie i od razu się okazuje, ze kamienie są. Tak było z głazami. Zaskoczyłam faceta i zanim zdążył się zorientować, że mógłby zażądać 10krotności ceny, to już były moje.

Na razie mam tylko plany wydatkowe, ale środków brak. Róże kupione w grudniu, pelargonie w styczniu, luty=głazy... dalej to chyba "mini ratka" będzie do spłacania, bo za tydzień mam dostać wycenę podlewania ogrodowego i reszty prac do wykonania na już ...
Lotto to ściema, grałam już 5 razy i nic :evil:
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Tak, lubię koty ;)
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Madziu widzę że zakupowo szalejesz ;:oj pięknie będzie. Jestem ciekawa projektu ;:65
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p

Post »

Aga ja też :lol: Wiem jak wygląda, wiem co ma w nim być, ale papieru nadal brak ;:223
W sobotę Pani P przyjedzie z pracownikiem wyznaczyć rabaty palikami, to zobaczycie zdjęcia. Mam nadzieję, że przywiezie też projekt :D
Tak, lubię koty ;)
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Madziu trzymam kciuki za szybką realizację projektu...wszystko w tym roku kochana?
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p

Post »

aage pisze:Madziu trzymam kciuki za szybką realizację projektu...wszystko w tym roku kochana?
Ty nawet tak nie żartuj Obrazek
Tak, lubię koty ;)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”