Petunia z nasion Cz.1
- esony1
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 27 lis 2010, o 20:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Petunia z nasion
pewnie zgorzel siewek
za wiki
"Zgorzel powschodową ? na formujących się liścieniach, łodyżkach oraz liściach właściwych powodowana jest przez grzyby, które obejmują swym porażeniem szyję korzeniową. W miejscu infekcji następuje najczęściej silne przewężenie prowadzące do obumierania rośliny."
za wiki
"Zgorzel powschodową ? na formujących się liścieniach, łodyżkach oraz liściach właściwych powodowana jest przez grzyby, które obejmują swym porażeniem szyję korzeniową. W miejscu infekcji następuje najczęściej silne przewężenie prowadzące do obumierania rośliny."
pozdrawiam
Edyta
Edyta
Beatkasek -podobnie jak u mnie wzeszłym roku.Wysiałam jedno a wzeszło drugie,dopiero gdy zakwitło to się okazało że pomyłka.
Jak Wasze maleństwa?? Ja dziś swoje pikowałem
- noriska
- 100p
- Od: 8 mar 2012, o 15:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
ciagle czekam
Plan wg kalendarza biodynamicznego - sianie 20 lub 28 lutego.
Czerwona superkaskada i mieszanka balkonowa leza gotowe do startu a ja juz od miesiaca z niecierpliwosci przebieram nogami
Plan wg kalendarza biodynamicznego - sianie 20 lub 28 lutego.
Czerwona superkaskada i mieszanka balkonowa leza gotowe do startu a ja juz od miesiaca z niecierpliwosci przebieram nogami
-
- 200p
- Od: 20 cze 2012, o 01:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Petunie siałam pierwszego lutego,wczoraj już się pokazała spora ilość ciekawe czy się utrzymają.
A sianie według kalendarza biodynamicznego to nie tylko 20 i 28 no chyba że ja nie kumata.
-- 6 lut 2013, o 15:36 --
Petunie siałam pierwszego lutego,wczoraj już się pokazała spora ilość ciekawe czy się utrzymają.
A sianie według kalendarza biodynamicznego to nie tylko 20 i 28 no chyba że ja nie kumata.
-- 6 lut 2013, o 15:36 --
- Stokrotkania
- Od: 3 maja 2011, o 12:50
- Kontakt:
W zeszłym roku siałam po raz pierwszy z sukcesem, niestety zapomniałam zebrać nasionek.
W tym tygodniu mam zamiar kupić nasionka i ziemię, w zeszłym roku o tej porze już miałam wysiane.
W tym tygodniu mam zamiar kupić nasionka i ziemię, w zeszłym roku o tej porze już miałam wysiane.
- Lorrie
- Od: 5 maja 2009, o 13:45
- Kontakt:
Ja niedawno siałam, jeszcze czekam
- georginja
- 500p
- Od: 4 paź 2012, o 01:46
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Według biodynamicznego kalendarza dni kwiatowe :9, 10, 18, 19, 20(do 11:45), 27(od 14:00), 28.A korzystne dni do siania/sadzenia od 18-go lutego.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 26&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=154" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=154" onclick="window.open(this.href);return false;
Gdzieś kiedyś wyczytałam iż drobniutkich nasio się nie przykrywa ziemią (np.Lobeli).SPRAWDZONE.
Ja też się biję z myślami,co robić.Kusi mnie żeby już ale z drugiej strony wydaje mi się że za wcześnie.Kupiłm dziś petunię o kwiatach strzępiastych i pisze tam żeby siać w marcu.
Przeczytałam na opakowaniu'' nie należy nasion przykrywać ziemią,tylko lekko wcisnąć deseczką w podłoże.Wschody po 2 tygodniach".Miało by to sens co pisałam o przykrywaniu nasion.
-- Cz 07 lut 2013 13:36 --
A tak z innej beczki ,ile płacicie za nasiona petuni?
-- Cz 07 lut 2013 13:36 --
A tak z innej beczki ,ile płacicie za nasiona petuni?