Ogród w kuchni
Re: Ogród w kuchni
Jak gotuję zupkę dodaję serek topiony śmietankowy (najlepszy jest w osłonce)Zagęszcza zupkę i daje fajniejszy jak dla mnie smak.Tak na 2 lirty zupki 1 serek w osłonce.
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Posty: 2353
- Od: 11 cze 2011, o 19:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Lokalizacja: Beskid Śląski
Re: Ogród w kuchni
Dzięki, wypróbuję. Bo ta zupa ze zdjecia to moje pierwsze życiowe doswiadczenie z dyniową.
Re: Ogród w kuchni
Tylko serek musi się rozpuścić. Ja często robię różne potrawy z dyni świeżej i mrożonej.
- Zielona_Ania
- Przyjaciel Forum - gold
- Posty: 3917
- Od: 2 mar 2010, o 17:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Lokalizacja: Kraków
Re: Ogród w kuchni
Powiedzcie mi, kiedy ten rok zleciał...
Przepraszam że nie odpowiadałam na Wasze wpisy. Dziękuję za ciekawe wypowiedzi i zdjęcia.
Mój ogródek jako tako funkcjonuje, choć zawsze mogłoby być lepiej, ale np . pogodą nie władam. Kurki wciąż mam.
Z powodów, które ciężko wytłumaczyć nie mam serca do pisania, za co Was, wszystkich zainteresowanych i tu zaglądających przepraszam i obawiam się, że to się nie zmieni.
Podaję literaturę dla osób, które będą chciały pogłębić swoją przygodę z roślinami wykorzystywanymi kulinarnie:
"Dzikie rośliny jadalne Polski. Przewodnik survivalowy" Łukasz Łuczaj
"Dzikie rośliny jadalne-zapomniany potencjał przyrody" Materiały z konferencji Przemyśl-Bolestraszyce 13 września 2007
" Polski zielnik kulinarny" Barbara i Adam Podgórscy
"Warzywa mało znane i zapomniane" pod red. Mariana Gapińskiego
"Wielka księga ziół" Lesley Bremness
Przepraszam że nie odpowiadałam na Wasze wpisy. Dziękuję za ciekawe wypowiedzi i zdjęcia.
Mój ogródek jako tako funkcjonuje, choć zawsze mogłoby być lepiej, ale np . pogodą nie władam. Kurki wciąż mam.
Z powodów, które ciężko wytłumaczyć nie mam serca do pisania, za co Was, wszystkich zainteresowanych i tu zaglądających przepraszam i obawiam się, że to się nie zmieni.
Podaję literaturę dla osób, które będą chciały pogłębić swoją przygodę z roślinami wykorzystywanymi kulinarnie:
"Dzikie rośliny jadalne Polski. Przewodnik survivalowy" Łukasz Łuczaj
"Dzikie rośliny jadalne-zapomniany potencjał przyrody" Materiały z konferencji Przemyśl-Bolestraszyce 13 września 2007
" Polski zielnik kulinarny" Barbara i Adam Podgórscy
"Warzywa mało znane i zapomniane" pod red. Mariana Gapińskiego
"Wielka księga ziół" Lesley Bremness
- Karo
- -Administrator Forum-.
- Posty: 22158
- Od: 16 sie 2006, o 14:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Lokalizacja: Centrum Polski
- Kontakt:
Re: Ogród w kuchni
Aniu - już niebawem nadejdzie wiosna to z pewnością nabierzesz ochoty do pisania - jestem pewna,że porwią Cię ogrodnicze tematy jak tylko nadejdzie wiosna,czekamy więc Aniu...
na Twoją wenę.
na Twoją wenę.