Nie tylko doniczkowe cz.3
- elcia1974
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 23 lip 2009, o 18:25
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Nie tylko doniczkowe cz.3
Iwonko cudne zdjęcia ze ślicznymi kwiatkami
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
- -Iwona-
- -Moderator Forum-.
- Od: 4 lut 2011, o 13:22
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Agnieszko, Marylko, Justynko, Kasiu, Pati, Elcia dzięki.
Elakuznicom witam łodziankę. Róż jeszcze nie ukorzeniałam, mam chęć spróbować ale te wielkokwiatowe, właśnie szukam materiału.
Miałaś pokazać swoje azalie i hortensję bukietową.
Elakuznicom witam łodziankę. Róż jeszcze nie ukorzeniałam, mam chęć spróbować ale te wielkokwiatowe, właśnie szukam materiału.
Miałaś pokazać swoje azalie i hortensję bukietową.
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 26 cze 2012, o 12:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Wariacje na temat różu super udane, co tam u strelicji słychać???
Pozdrawiam, Agata.
- Niunia1981
- Od: 18 sie 2011, o 15:01
Iwonko piekne landrynkowe różowości na 1 zdjęciu jest malope?
Pozdrawiam, Monika
Zielony świat Moniki cz. 9
- -Iwona-
- -Moderator Forum-.
Agatko dzięki. Niewiele się zmieniło od fotki na pierwszej stronie, zaczyna wychodzić kolejny liść.
Nie podsuszyłam jak radził Piotr więc będę miała w tym roku same liście.
Moni dzięki, to jest ślazówka letnia (Lavatera trimestris), roślina jednoroczna, wysiewana wprost do gruntu.
Trochę poczytałam i rzeczywiście podobna, z tej samej rodziny jest ta co napisałaś ślęzawa (malope), nie znałam tej.
Jak szukałam ślazowatych znalazłam jeszcze ślazówkę turyngską która jest piękną byliną. Macie może ją?
http://pl.wikipedia.org/wiki/%C5%9Alaz% ... _turyngska
Nie podsuszyłam jak radził Piotr więc będę miała w tym roku same liście.
Moni dzięki, to jest ślazówka letnia (Lavatera trimestris), roślina jednoroczna, wysiewana wprost do gruntu.
Trochę poczytałam i rzeczywiście podobna, z tej samej rodziny jest ta co napisałaś ślęzawa (malope), nie znałam tej.
Jak szukałam ślazowatych znalazłam jeszcze ślazówkę turyngską która jest piękną byliną. Macie może ją?
http://pl.wikipedia.org/wiki/%C5%9Alaz% ... _turyngska
- Niunia1981
- Od: 18 sie 2011, o 15:01
ale cudo jak znajdziesz to ja się już ustawiam w kolejkę
Pozdrawiam, Monika
- pull
- Od: 13 kwie 2012, o 20:39
Ha, no to wiemy, że strelicja już nie zakwitnie, a co z hiacyntami? Cała para w pacioreczniki ?
Ja już jestem lekko podekscytowany - za 10 dni zaczynam sadzić do doniczek kłącza i siać takie różne tam.
A to kolorowe, wesołe, jesienne kwitnienie dendrobium f.
...i takie smutne, skromniejsze, obecne zimowe:
Ja już jestem lekko podekscytowany - za 10 dni zaczynam sadzić do doniczek kłącza i siać takie różne tam.
A to kolorowe, wesołe, jesienne kwitnienie dendrobium f.
...i takie smutne, skromniejsze, obecne zimowe:
- -Iwona-
- -Moderator Forum-.
Moni to ja liczyłam, że może ktoś ma i ja się załapie.
Piotr moja uwaga skupiona jest głównie na paciorecznikach a reszta doniczkowych będzie miała szkołę przetrwania jak straci swoje miejsce na parapecie. Testuję różne ścieranie nasionek, bo coś słabo kiełkują w tym roku ale za wcześnie na wnioski.
O hiacyntach to na razie nie ma co mówić, nie wiem co z nich wyjdzie bo strasznie się ociągają.
Śliczne zimowe fotki storczyków i jesienny widok za oknem.
Piotr moja uwaga skupiona jest głównie na paciorecznikach a reszta doniczkowych będzie miała szkołę przetrwania jak straci swoje miejsce na parapecie. Testuję różne ścieranie nasionek, bo coś słabo kiełkują w tym roku ale za wcześnie na wnioski.
O hiacyntach to na razie nie ma co mówić, nie wiem co z nich wyjdzie bo strasznie się ociągają.
Śliczne zimowe fotki storczyków i jesienny widok za oknem.
Oj kurcze ale Ciebie Iwona wzięło na te kany toIwona1968 pisze: moja uwaga skupiona jest głównie na paciorecznikach a reszta doniczkowych będzie miała szkołę przetrwania jak straci swoje miejsce na parapecie. Testuję różne ścieranie nasionek, bo coś słabo kiełkują w tym roku ale za wcześnie na wnioski.
Pozdrawiam. Ewa
- -Iwona-
- -Moderator Forum-.
Ewo nic na to nie poradzę to silniejsze ode mnie, to 3 rok mojego świra co w domu na mnie dziwnie patrzą.
Szczególnie teraz jak ciągle wpatruję się w ziemię i z niecierpliwością czekam na kła, nie mówiąc o tym, że obstawiam całe mieszkanie w doniczki.
Wcześniej kilka lat miałam jedne i nawet planowałam z nich zrezygnować bo takie mizerne były a jak trafiłam na to forum i do wątku Janusza to już wiadomo przepadłam.
Posadzone mam już te od Ciebie i od Busiakiewicza. Serdeczne dzięki za kłącza.
Wyglądały dobrze ale uspokoję się dopiero jak zobaczę kły. Resztę podzielę później.
Jak będziesz chciała wrócić do pacioreczników to daj mi znać wcześniej.
Piotr zapomniałam zapytać co będziesz siał, zdradzisz nam?
Szczególnie teraz jak ciągle wpatruję się w ziemię i z niecierpliwością czekam na kła, nie mówiąc o tym, że obstawiam całe mieszkanie w doniczki.
Wcześniej kilka lat miałam jedne i nawet planowałam z nich zrezygnować bo takie mizerne były a jak trafiłam na to forum i do wątku Janusza to już wiadomo przepadłam.
Posadzone mam już te od Ciebie i od Busiakiewicza. Serdeczne dzięki za kłącza.
Wyglądały dobrze ale uspokoję się dopiero jak zobaczę kły. Resztę podzielę później.
Jak będziesz chciała wrócić do pacioreczników to daj mi znać wcześniej.
Piotr zapomniałam zapytać co będziesz siał, zdradzisz nam?
- pull
- Od: 13 kwie 2012, o 20:39
Będę siał wszystko co mi w łapy wpadnie. Wszystkie warzywa, pomidory, paprykę - gruntową, chili, ozdobną, kwiaty jednoroczne, byliny, cebulowe (np. lilie i mieczyki) i oczywiście Maderę. Nawet nie sposób wszystko wyszczególnić.
- oxalis
- 1000p
- Od: 24 mar 2012, o 00:47
Tak trzymaj Iwonko , grunt to oswoić własnego, osobistego świra...i dobrze się z nim czućIwona1968 pisze: nic na to nie poradzę to silniejsze ode mnie, to 3 rok mojego świra co w domu na mnie dziwnie patrzą.
Nam wszystkim zapatrzonym w kanny tylko na dobre wyjdzie ten Twój bzik kannowy .
- agnieszka_
- 1000p
- Od: 21 gru 2012, o 18:54
Skromne ale jest i z tego trzeba się cieszyć . Piękny kwiat