Poziomki - uprawa cz. 1
- romix
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 22 paź 2010, o 21:45
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Poziomki - uprawa
Możesz cieniutko posypać po wierzchu, lekko przygnieść i zrosić powierzchnię.
Jeżeli po posianiu przygniotłaś czyli wcisnęły się w podłoże, to już samo to powinno wystarczyć.
Czy tak czy owak powinny wzejść.
Jeżeli po posianiu przygniotłaś czyli wcisnęły się w podłoże, to już samo to powinno wystarczyć.
Czy tak czy owak powinny wzejść.
Więcej osiągniesz uśmiechem, niż wyrąbiesz mieczem (William Szekspir).
Pozdrawiam serdecznie, Romek. Zielono mi
Pozdrawiam serdecznie, Romek. Zielono mi
- monika10
- 200p
- Od: 18 sty 2013, o 18:25
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ja dziś popikowałam poziomki Baron ,te co tak padały ,zobaczymy co z nich będzie,miały po jednym maleńkim listku właściwym,108 sztuk,a reszta czeka ,bo brakło ziemi to pewnie w sobotę resztę skończę. Mam jeszcze Rugię też czeka na pikowanie ok.50sztuk.Może się odniedadzą.
- santana51
- 500p
- Od: 13 maja 2012, o 18:01
Na razie nic nie widać ale w międzyczasie podlałem Previcur Energy co by się nie porobiło tak jak u monika10
monika10 widzę po ilościach że plantacje zakładasz współczuje pikowania, ja wysiewałem pojedynczo nasionka tak ok 30szt ale za to na jesieni posadziłem 100 krzaczków truskawek chyba oszalałem
monika10 widzę po ilościach że plantacje zakładasz współczuje pikowania, ja wysiewałem pojedynczo nasionka tak ok 30szt ale za to na jesieni posadziłem 100 krzaczków truskawek chyba oszalałem
- Pozdrawiam Jurek
- monika10
- 200p
Może nie plantacje, ale coś koło tego. Mam koło mojego budowanego domku taką półkę z ziemi ,bo musiałam trochę wyplantować, około 80cm. i tam sobie wymyśliłam ,że fajnie by wyglądały poziomki, a u mnie ma kto jeśc ,dwójka dzieci no i my, a jak przyjdzie kryzys, w związku z budową to będziemy jechać na poziomkach i truskawkach (mam 120 szt.) tylko kto to obrobi?
- santana51
- 500p
W tym wypadku powinnaś posadzić truskawki powtarzalne co by do przymrozków owocowały ,
mam takich 10 krzaczków ale jak się zwą zabij a nie wiem ,żona w zeszłym roku na wiosnę kupiła,
ostatnie owoce zamarzły
mam takich 10 krzaczków ale jak się zwą zabij a nie wiem ,żona w zeszłym roku na wiosnę kupiła,
ostatnie owoce zamarzły
- Pozdrawiam Jurek
- monika10
- 200p
No to super takie truskawki, u nas raczej takich nie kupię ,może jakby znał nazwę. Wczoraj pikowałam 2 godziny i dziś godzinę. Mówię do M, że jak ich trafi to mnie trafi po nich (wiadomo co).
- Ruda2011
- Od: 19 mar 2011, o 10:29
Selva tak długo chyba owocuje - nie jestem pewna ale chyba tak .santana51 pisze:W tym wypadku powinnaś posadzić truskawki powtarzalne co by do przymrozków owocowały ,
ostatnie owoce zamarzły
- monika10
- 200p
Ok,wielkie dzięki. Sprawdzę na necie.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
- santana51
- 500p
Coś teraz po wpisie Ruda2011kojarzy mi się że nazwa rzeczywiście była na S
- Pozdrawiam Jurek
- monika10
- 200p
'Geneva', 'Ostara', 'Selva' są to truskawki powtarzające owocowanie. Selva owocuje wiosną i póżniej od sierpnia ,aż do mrozów.O innych odmianach poczytam. Nie wiedziałam , że są takie truskawki ,jednak całe życie człowiek się uczy.
- bioy
- Od: 7 maja 2012, o 12:04
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jest jeszcze Tresca.
Nie wiem czy dobra odmiana, ale są dostępne nasiona, więc można tanio poeksperymentować.
Ja niedługo sieję właśnie ją i Temptation
Nie wiem czy dobra odmiana, ale są dostępne nasiona, więc można tanio poeksperymentować.
Ja niedługo sieję właśnie ją i Temptation
Pozdrawiam, Jacek
- krzysztofkhn
- Od: 15 wrz 2008, o 09:21
Dziewczyny !
Ma 20 krzaczków Selvy. Owocuje do drugich przymrozków. Moim odbiło i jeszcze po przymrozkach miały kwiaty.
Ma 20 krzaczków Selvy. Owocuje do drugich przymrozków. Moim odbiło i jeszcze po przymrozkach miały kwiaty.
Serdecznie Pozdrawiam.
Krzysztof Khn.
Krzysztof Khn.
-
- 100p
- Od: 18 maja 2012, o 19:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Interesuje mnie ten temat:) wiec wpisuje sie.
Na jesieni posadzilam pozimke Baron w doniczce,teraz mam pod agrowloknina oraz mam truskawki powtarzajace Selva tez w doniczce
Na jesieni posadzilam pozimke Baron w doniczce,teraz mam pod agrowloknina oraz mam truskawki powtarzajace Selva tez w doniczce