Działka Pestki - rok 2013
- pestka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 gru 2008, o 21:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Działka Pestki - rok 2013
Witaj Kania dziękuję że podoba ci się moja działka, wstawiam kilka zdjęć z 2011r
to jeszcze nie wszystkie pozdrawiam
to jeszcze nie wszystkie pozdrawiam
Pestka zaprasza na swoją działkę: SPIS moich wątków Działka ROD pestki -rok 2016-2022 Kupię-sprzedam
- kania
- Od: 25 maja 2009, o 10:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Oj, sporo tego masz Pesteczko! A na pierwszym zdjęciu dalia wpadająca w pomarańcz, to dobrze widzę, że ma jeszcze trochę żółtego w płatkach? Pasowałaby mi taka do jednej róży. Muszę się rozejrzeć za tym kolorem. Ech, ciepło się zrobiło od Twoich zdjęć, tyle na nich słońca Czy Twoje dalie mają jakieś specjalne wymagania? Dużo masz z nimi pracy? Kiedyś przez kilka sezonów wysiewałam dalie jednoroczne i zawsze tyle tego miałam, że rozdawałam po rodzinie ale były rozczarowania, bo nie chciały u nich ładnie rosnąć. Według mnie te rośliny nie wymagają dużo pracy ale ciekawe, jak to jest u innych.
- pestka
Kaniutak zgadłaś pomarańczowa ta dalia na zdjęciu,z tym że ja sadzę karpy jednorocznych raczej nie mam,mam też liliowce i irysy, wrócę do dalii, ja akurat nie miałam problemu z daliami, jak nie zmarzły to znów część wysadzę ,nie które są tak wysokie, że trzeba je podwiązywać do palików,bo się przewracają. Pozdrawiam
a to astry jesienne żeby było weselej
a to astry jesienne żeby było weselej
Pestka zaprasza na swoją działkę: SPIS moich wątków Działka ROD pestki -rok 2016-2022 Kupię-sprzedam
- kania
- Od: 25 maja 2009, o 10:09
A mi właśnie wymarzły dalie w ubiegłą zimę ale to przeze mnie, bo zbyt pomysłowa byłam. Zawsze trzymałam kłącza w piwnicy w trocinach i chociaż piwnicę mam w bloku więc ciepłą, to miały się dobrze karpy dalii i cebule mieczyków. Ale w ubiegłym roku wpadałam na pomysł, żeby przetrzymać je w szopce na działce i one mi po prostu spleśniały . Szkoda, bo przez lata urosły mi bardzo i były już bardzo dorodne. A tak właściwie, to zastanawiam się przez ile lat można wsadzać tę samą karpę do ziemi? .
-
- Od: 31 paź 2011, o 16:34
Dziękuje za odwiedzinki i mam nadzieję że ciacho smakowało Pięknie u Ciebie .Śliczne masz dalie ,rozchodniki i astry.Jednym zdaniem, kochasz te kwiatki co ja .Powodzonka i zapraszam częściej.
- zuzola11
- Od: 14 sty 2013, o 10:36
Dziękuje za odwiedzinki , pięknie masz na tej swojej działce ile kwiatów i te kolory ale ty na pewno pielęgnujesz kwiaty od lat i takie masz efekty super będę zagladac częściej dobranoc
zuzola11 zapraszam - Moje pierwsze "kroki" na działce
Kasia
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 27&start=1" onclick="window.open(this.href);return false;
Kasia
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 27&start=1" onclick="window.open(this.href);return false;
Witaj Pesteczko w nowym roku Już niedługo wiosna plany już są? u mnie sterta nasiona do wysiania czeka
- maniusika
- Od: 18 mar 2009, o 20:50
Też mam takie kolory dali . , trochę wymieniłam na jesieni ,dokupiłam też nasionka dali karłowatych , ciekawe jakie kolorki mi powschodzą ..Ja te wysokie uszczykuje gdy są za wielkie i wtedy mniej sie przewracają bo są gęściejsze i mniejsze .. Chyba że rosną przy siatce wtedy przekładam kilka gaązek za siatkę i nawet ich nie muszę wiązać ....
- pestka
Witam też wysiałam trochę dalii karłowych ,goździk Szabo ,chiński,Chabaud, dopiero zaczynają wychodzić
- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj I ja tu przyszłam do nowego wąteczku,,,,tak ładnie kwiatowo,daliowo,kolorowo witasz będę tu zaglądała
Witaj Pestko-Tereniu
Możesz napisać jak przechowujesz karpy dalii w piwnicy przyblokowej?
Czytałam tu na Forum,że można przechowywać w trocinach lub w piasku, ale nie mam doświadczenia.
Możesz napisać jak przechowujesz karpy dalii w piwnicy przyblokowej?
Czytałam tu na Forum,że można przechowywać w trocinach lub w piasku, ale nie mam doświadczenia.
Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga długiego czasu. Czas i tak upłynie.
H. Jackson Brown
H. Jackson Brown
- pestka
Anabuko1 zapraszam częściej
Julianno co chodzi o dalie to w bloku trzymałam bez żadnych trocin ani ziemi tak po prostu poukładane w drewnianej skrzynce trochę wyschły ale przed sadzeniem na moczyłam w wodzie, i w maju do ziemi wsadziłam,.teraz mam dalie na działce w domku,przykryte tylko chodnikiem jeśli zmarzną trudno ale mam nadzieje że ,będzie dobrze pozdrawiam życzę słonka bo go brakuje.
Julianno co chodzi o dalie to w bloku trzymałam bez żadnych trocin ani ziemi tak po prostu poukładane w drewnianej skrzynce trochę wyschły ale przed sadzeniem na moczyłam w wodzie, i w maju do ziemi wsadziłam,.teraz mam dalie na działce w domku,przykryte tylko chodnikiem jeśli zmarzną trudno ale mam nadzieje że ,będzie dobrze pozdrawiam życzę słonka bo go brakuje.
- Piotr=)
- Od: 24 maja 2008, o 17:38
Ale cudnie tu u cb. (zapraszam do siebie czas od czasu)
Spis tematów
Róbmy w życiu to co nas cieszy ;)
Róbmy w życiu to co nas cieszy ;)