Ogród- mój azyl -JolantaG -część 8
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 paź 2008, o 20:26
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: Ogród- mój azyl -JolantaG -część 8
Witaj Jolu, wiosna u Ciebie szybciej niż u nas. Będziemy podziwiać za chwilkę cuda.
- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Myślę że nic im nie będzie , nie zapowiadają dużych mrozów , a takie jak są bez problemy wytrzymają.JolantaG pisze:MARIOLU ,COMCIU ,BASIU ,NUTKO ,BINO ,lilie już siedzą w donicach ,posadzone do gruntu ,okryte ściółką .Myślę ,że nic im nie będzie .
Zdziwiłam się że tak szybko dostałaś już cebule , najczęściej to wysyłają w marcu , ja czekam na przesyłkę z Lilypolu w marcu ,ale to lilie dla mojej sąsiadki .
- lanceta
- Od: 13 wrz 2010, o 19:39
Witaj Jolu! - dzisiaj posadziłam do doniczek otrzymany od ciebie rącznik-to najpiękniejsze nasionka ... .
Przeczytałam kilka ostatnich stron w Twoim watku,ubawiło mnie ,ze co osoba,to inna porada........wiem,wiem,że każdy ma inne doswiadczenie i miło,ze się dzieli z innymi.....
Podziwiałam oczar u Ciebie na fot.,a kilka dni pózniej zobaczyłam 3 krzaczki kwitnące na moim osiedlu.Bez okrycia,tylko w białych kamyczkach.W tej chwili u nas mocno sypie............byle do wiosny....
Przeczytałam kilka ostatnich stron w Twoim watku,ubawiło mnie ,ze co osoba,to inna porada........wiem,wiem,że każdy ma inne doswiadczenie i miło,ze się dzieli z innymi.....
Podziwiałam oczar u Ciebie na fot.,a kilka dni pózniej zobaczyłam 3 krzaczki kwitnące na moim osiedlu.Bez okrycia,tylko w białych kamyczkach.W tej chwili u nas mocno sypie............byle do wiosny....
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Bo nie ma to jak sprawdzone porady.
I dobrze, że jest ich tyle, bo każdy coś dla siebie może wybrać.
A jak twoje przygotowania do wiosny ?
I dobrze, że jest ich tyle, bo każdy coś dla siebie może wybrać.
A jak twoje przygotowania do wiosny ?
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- Olusia
- Od: 23 gru 2007, o 21:38
U mnie też sypie , jutro ranników nie będzie widać.....
- JolantaG
- Od: 3 lis 2008, o 14:52
OLU ,wczoraj u siebie szukałam ranników ,ale niestety ani śladu Są tylko znaczniki .
Dzisiaj śniegu powyżej kostek i nadal pada .
GRAŻYNKO ,w wielu miejscach zamówienia złożone ,w większości zapłacone .Pozostaje tylko czekanie i obmyślanie gdzie to wszystko zmieścić .Wydawało mi się ,że mam miejsca sporo ,bo i mam ,ale musiała bym wejść na nowe tereny i tworzyć nowe rabatki .A z tym mnóstwo pracy .
Z siewów to tylko rączniki posadziłam i inne cebulowe z piwnicy wydobyłam .Obiecałam sobie ,że żadnych kwiatuchów ,w domu nie będę siać .Kupię gotowce ,albo wysieję wprost do gruntu .
LODZIU ,byle do wiosny .Już bliżej niż dalej .Niech lepiej teraz się wypada i mrozik chwyci ,niż poźniej w marcu ,kwietniu ,czy nawet maju .
GENIU ,było krótkotrwałe ocieplenie ,więc allegrowiczka zdecydowala się na wysyłkę .Ja się zgodziłam .Teraz już wstrzymała wysyłki ,bo zima wróciła .
IGUŚ ,za chwileczkę .Oj kiedy to będzie .
MIŁKO ,myślałam ,że wawrzynek jest bezproblemowy .Nie zarzekaj się ,może jeszcze kiedyś spróbujesz .
JUSTYŚ ,na forum mówimy sobie po imieniu .Nie zależnie od wieku ,funkcji ,czy stażu.
Masz swój wątek . Chętnie zajrzę .Jeśli nie to szybciutko zakładaj .Chętnych do odwiedzin na pewno nie zabraknie.
KROPELKO ,zima jest łagodna ,więc pewnie oczar przetrwa .
BASIU ,u mnie też sporo nasypało .
Dzisiaj śniegu powyżej kostek i nadal pada .
GRAŻYNKO ,w wielu miejscach zamówienia złożone ,w większości zapłacone .Pozostaje tylko czekanie i obmyślanie gdzie to wszystko zmieścić .Wydawało mi się ,że mam miejsca sporo ,bo i mam ,ale musiała bym wejść na nowe tereny i tworzyć nowe rabatki .A z tym mnóstwo pracy .
Z siewów to tylko rączniki posadziłam i inne cebulowe z piwnicy wydobyłam .Obiecałam sobie ,że żadnych kwiatuchów ,w domu nie będę siać .Kupię gotowce ,albo wysieję wprost do gruntu .
LODZIU ,byle do wiosny .Już bliżej niż dalej .Niech lepiej teraz się wypada i mrozik chwyci ,niż poźniej w marcu ,kwietniu ,czy nawet maju .
GENIU ,było krótkotrwałe ocieplenie ,więc allegrowiczka zdecydowala się na wysyłkę .Ja się zgodziłam .Teraz już wstrzymała wysyłki ,bo zima wróciła .
IGUŚ ,za chwileczkę .Oj kiedy to będzie .
MIŁKO ,myślałam ,że wawrzynek jest bezproblemowy .Nie zarzekaj się ,może jeszcze kiedyś spróbujesz .
JUSTYŚ ,na forum mówimy sobie po imieniu .Nie zależnie od wieku ,funkcji ,czy stażu.
Masz swój wątek . Chętnie zajrzę .Jeśli nie to szybciutko zakładaj .Chętnych do odwiedzin na pewno nie zabraknie.
KROPELKO ,zima jest łagodna ,więc pewnie oczar przetrwa .
BASIU ,u mnie też sporo nasypało .
Wątku niestety nie mam , zaglądam tu od dawna ,ale od niedawna i tak właściwie za sprawą MARIUSZA Z SZCZ...się zalogowałam chcąc poznać dokładnie jego ofertę .No i teraz piszę by w ogóle móc się tam dostać ....ty już pewno zapomniałaś swój pierwszy post ,a ja nie dość że w ogrodzie wszystko widzę na ,,ZIELONO ''w pozytywnym tego słowa znaczeniu to jeszcze tu jestem zielona . Tak poza tym działam ale na innym portalu społecz....i tam mam masę zdjęć z mojego ogrodu . Nie wiem jak długo tu zabawię bo jak przychodzi wiosna to trudno usiedzieć ....wszystko woła z zdwojoną siło do ogrodu ,a i lat jeszcze nie mam by mieć nadmiar czasu więc .....zobaczymy jak to się rozwinie .Z POCZTY NIESTETY JESZCZE TEŻ NIE MOGĘ KORZYSTAĆ WIĘC NIE NAPISZĘ GDZIE MNIE SZUKAĆ ,A SZKODA Z CHĘCIĄ BYM SIĘ POCHWALIŁA , TYM BARDZIEJ ŻE CHYBA MIESZKAMY W TYM SAMYM REJONIE POLSKI.Miło pozdrawiam JUSTYŚ
Justyś i jej kwiatki :sprzedam ,poszukuję
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 71&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 71&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
- tara
- Od: 16 mar 2008, o 22:01
wpadłam ja też do Ciebie podziwiać zakupy liliowe a może zdradzisz tajemnicę co też nazamawiałaś jak znam życie to same"promocje, okazje"..............ale żurawki to pewnie są w kajeciku, choć masz naprawdę ich ogrom.Dziś miałam coś posiać ale jakoś odłożyłam,moje parapety nie chcą ze mną współpracować to egoiści
W tym roku jak nigdy nastawiłam się na jednoroczne ale chyba jednak rzucę wprost do gruntu.
pozdrawiam
W tym roku jak nigdy nastawiłam się na jednoroczne ale chyba jednak rzucę wprost do gruntu.
pozdrawiam
- JolantaG
- Od: 3 lis 2008, o 14:52
JUSTUŚ,otwórz swój wąteczek .Na razie jeszcze mamy czas .W sezonie będziemy rzadziej zaglądać na forum ,ale swój wątek warto mieć .Ja już zrezygnowałam z innych for.Brak czasu .Niekiedy zajrzę tu czy tam ,ale rzadko piszę .
ANIU ,niech no pomyślę co i gdzie nazamawiałam .
U Szczytnicy nowości żurawkowe ,jeżówki i liliowce.
U SANGWINARII chryzantemy zimujące .
Na allegro piwonie i wiele innego kwiecia ,u podstolecmarek .
To chyba wszystko .
Przede mną GARDENIA i wiele innych targów ogrodniczych ,więc pewnie też coś w oko wpadnie .
ANIU ,niech no pomyślę co i gdzie nazamawiałam .
U Szczytnicy nowości żurawkowe ,jeżówki i liliowce.
U SANGWINARII chryzantemy zimujące .
Na allegro piwonie i wiele innego kwiecia ,u podstolecmarek .
To chyba wszystko .
Przede mną GARDENIA i wiele innych targów ogrodniczych ,więc pewnie też coś w oko wpadnie .
-
- Od: 30 kwie 2008, o 13:05
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jolu, no to chyba będziesz jednak musiała kopać nowe rabatki
będą nowe nasadzenia i będzie więcej do podziwiania
[bWitaj Jolu ]Jestem od niedawna na forum ale dobrze się tu czuję wśród tylu życzliwych osób,podzielających moje zainteresowania.PODZIWIAM PIĘKNE OGRODY FORUMOWICZÓW I TAKŻE TWÓJ DO NICH NALEŻY.Imponujące zakupy lilii,ja też chcę kupić ale bym chciała posadzić bezpośrednio do gruntu.
Pozdrawiam cieplutko Ania
Pozdrawiam cieplutko Ania
- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
zakup lili imponujący,,,, ale trzeba mieć też sopro miejsca na tyle roślinek
Na piwonię drzewaiasyą-pomarańczową mam ochotę od dłuższego czasu oczar wygląda czarująco
Na piwonię drzewaiasyą-pomarańczową mam ochotę od dłuższego czasu oczar wygląda czarująco