LilaRose
Tytuł: Re: Gloriadei - sprzedam sadzonki róż
PostNapisane: Śr 13 lut 2013 11:05
Na L- Merlin nie liczyłabym jednak w tym roku jako źródła meillandek... Róże te, dla sieci tych sklepów, dostarczała firma Rosanex z Miłostowa. W poszukiwaniu odmiany 'Acropolis' dzwoniłam do nich jakieś dwa miesiące temu z pytaniem kiedy i jakie odmiany meillandek będą w tym roku. Dowiedziałam się, że tych róż nie będzie wcale, ponieważ wielkie sieci nie są już zainteresowane odbiorem tych konkretnie róż. Kordeski i owszem, ale Meillandki- nie. Nie będą ich rozmnażać, sprowadzać i co za tym idzie- nie będą w sprzedaży. Osoba, z którą rozmawiałam była niezwykle kompetentna(wręcz błyskotliwa) w temacie róż, więc nie sądzę by zaszła pomyłka co do przedmiotu rozmowy. Niestety. Oczywiście można zerkać do działu ogrodniczego w L.M... Róże z tej firmy będą na pewno w Auchanie, ale niestety same "Niemki" oraz róże marki róża(róża rabatowa różowa, róża pnąca biała itd.).
(Sięgnęłam do notatek sprzed dwóch lat i mam wynotowane, że była Fruite, Maria Curie, Yellow Romantica, Traviata, Tchaikovsky, Poker, Terracota, Elbflorenz, Flora Romantica, Colette, Frederic Mistral, Royal Show, Marco Polo, Elle, Kir Royal, Sunlight Romantica, L.da Vinci, Acropolis, w zeszłym róże przyszły już w mocno okrojonym repertuarze).