Ogród południa
- misia53
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 3 paź 2011, o 00:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogród południa
Kasiu jest pózno ,ale odwiedziłam Cię, na chwilkę miałam dziś trochę pracowity wieczór kąpałam swoje zwierzaczki miłego dnia zyczę i
Mój ogród - moje marzenie
Moje nadwyżki
https://plus.google.com/photos/11666739 ... 490/albums" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki
https://plus.google.com/photos/11666739 ... 490/albums" onclick="window.open(this.href);return false;
- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Właśnie-jak toto uprawiać i jak zjadać, bo na razie nie miałam okazji próbować Czytałam, że taka kapusta istnieje i to wszystko.
- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Kasia , odezwij się i opowiedz nam o kapuście
- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Żuraweczki śliczne,też je Totakie wdzięczne kolorowe roślinki a kpustki ja nie sadzę,bo nie mam miejsca
Witam i pochwały ślę , ogród robi wrażenie po prostu ,,dopracowanego''. Jestem tu od niedawna i choć mam ogród ciągle mi się wydaję że to jeszcze zbyt mało . A TERAZ IM BLIŻEJ DO MARCA TYM WIĘKSZA TĘSKNOTA ZA WIOSENNYM PRZEBUDZENIEM. I tylko śnieg ciągle leży i zima nie ma zamiaru nas opuścić .Mam małe pytanie , od lat choruję na pierwiosnki o pełnych kwiatach ,a u ciebie takie cuda ...!!!!Tylko zastanawiam się co z zimowaniem czy to raczej odmiany jednoroczne ,czy może udało ci się je przezimować?A PRZEDE WSZYSTKIM gdzie je kupujesz , na moim terenie jeszcze się nie natknęłam . Pozdrawiam Justyś
Justyś i jej kwiatki :sprzedam ,poszukuję
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 71&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 71&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
- misia53
- Od: 3 paź 2011, o 00:32
Kasiu kochana ,pytają o piękne Twoje prymulki ,ja tez ciekawka gdzie takie można śliczności kupić
Mój ogród - moje marzenie
Moje nadwyżki
Moje nadwyżki
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 26 cze 2012, o 12:57
Dziewczyna jeszcze z walentego nie wróciła, to musimy poczekać.
Pozdrawiam, Agata.
- MORANGO
- Od: 4 sie 2011, o 00:05
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Nie mogę sie dziś z niczym wyrobić, wieczorkiem nadrobie i wszystko ładnie napisze, i odpowiem Wam dziewczynki, wybaczcie moje zakręcenie dzisiaj
-
-
- Od: 31 paź 2011, o 16:34
Czekam z utęsknieniem na Ciebie
- celicacra
- 100p
- Od: 5 lut 2013, o 18:27
Jejku...ale Ty masz tutaj tych wszelkich piękności! Aż nie wiem co wymieniać...prymulki, tulipany, bonsai - cudne
Amarylisy...moje ulubione...
Część warzywna - zdrowa i bardzo zadbana
W tunelach dopieszczone...
wszystko oznakowane, podpisane....
W każdym kącie
(nawet też w ukryciu),
z każdej strony -
nie widziałem w życiu
że tak prowadzony
może być też ogród -
cud-malina!
widać że z Kasieńki
pracowita jest dziewczyna!
Aż się boję zajrzeć do domowych....rozmaitości
Pozdrawiam serdecznie...
Amarylisy...moje ulubione...
Część warzywna - zdrowa i bardzo zadbana
W tunelach dopieszczone...
wszystko oznakowane, podpisane....
W każdym kącie
(nawet też w ukryciu),
z każdej strony -
nie widziałem w życiu
że tak prowadzony
może być też ogród -
cud-malina!
widać że z Kasieńki
pracowita jest dziewczyna!
Aż się boję zajrzeć do domowych....rozmaitości
Pozdrawiam serdecznie...
-
- MORANGO
- Od: 4 sie 2011, o 00:05
- Kontakt:
Nie byo mnie 1 dzień a tu narobiłam sobie tyle zaległości, że aż głowa boli, no to zabieram sie za pisanie, ale zacznę, może na początek od kapusty
Pak Choy, Bok choy kapusta chińska to roślina u nas mało znana i rzadko uprawiana, należy do rodziny Barssicace czyli do kapustnych:)
Jest rośliną dnia długiego, tak wiec nadaje sie do uprawy przedplonowej i poplonowej, czyli na wiosne i jesien pisząc po polskiemu
W okresie lata i wysokich temperatur szybko wybija w pęd kwiatostanowy, jadalna jest cała roslina, ale najsmaczniejsza jest młoda bo nie jest włóknista, wtedy można smażyć całą roślinę, większe egzemplarze najsmaczniejsze maja ogonki liściowe po moich uprawowych doświadczeniach mogę stwierdzić iż najlepiej uprawia się Pak Choy w okresie wiosny spod foli lub szklarni wysianej już marcu, jest wówczas najdelikatniejsza Preferuję uprawiać ją wprost z siewu wtedy ją przerywam i szybciej zawiązuje rozety liściowe pikowana dłużej rośnie, ale daje większy plon:)
W smaku przypomina szparagi, delikatna i subtelna, w potrawach chińskich jej smak nie jest tak wyczuwalny, ale nadaje daniom treść, można z niej robić też sałatki na ciepło, tak więc zachęcam do uprawy, polecam też kapustę kwitnącą, jak znajde zdjęcie to wkleje
Pak Choy, Bok choy kapusta chińska to roślina u nas mało znana i rzadko uprawiana, należy do rodziny Barssicace czyli do kapustnych:)
Jest rośliną dnia długiego, tak wiec nadaje sie do uprawy przedplonowej i poplonowej, czyli na wiosne i jesien pisząc po polskiemu
W okresie lata i wysokich temperatur szybko wybija w pęd kwiatostanowy, jadalna jest cała roslina, ale najsmaczniejsza jest młoda bo nie jest włóknista, wtedy można smażyć całą roślinę, większe egzemplarze najsmaczniejsze maja ogonki liściowe po moich uprawowych doświadczeniach mogę stwierdzić iż najlepiej uprawia się Pak Choy w okresie wiosny spod foli lub szklarni wysianej już marcu, jest wówczas najdelikatniejsza Preferuję uprawiać ją wprost z siewu wtedy ją przerywam i szybciej zawiązuje rozety liściowe pikowana dłużej rośnie, ale daje większy plon:)
W smaku przypomina szparagi, delikatna i subtelna, w potrawach chińskich jej smak nie jest tak wyczuwalny, ale nadaje daniom treść, można z niej robić też sałatki na ciepło, tak więc zachęcam do uprawy, polecam też kapustę kwitnącą, jak znajde zdjęcie to wkleje