Kosmos - Onętek
- Locutus
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 kwie 2010, o 16:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Re: Kosmos onętek
T&M naprawdę polecam ? mają ogromny wybór nasion bardzo wielu gatunków i odmian o których w Polsce można tylko pomarzyć. Regularnie się u nich zaopatruję.
Pozdrawiam!
LOKI
Pozdrawiam!
LOKI
Lorrie , pamiętasz może gdzie go kupiłaś i czy to był Cosmos Choca Mocca?Lorrie pisze:Kupiłam Kosmos bylinowy. Czy on rzeczywiście zimuje w ogrodzie...?
jest tu (nie znam sklepu) http://www.bloomingdirect.com/chocolate ... -litre-pot
i w tym, co nie wysyła do Polski http://www.crowders.co.uk/buy/plants/pe ... -perennial
Czy ktoś jeszcze go miał? Skąd? Mzimu?
- Lorrie
- Od: 5 maja 2009, o 13:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Trudno mi powiedzieć czy to Cosmos Choca Mocca, gdyż takiej nazwy na opakowaniu nie ma ...
Ja mam Coca Moca właśnie (bo to taka marketingowa nazwa cosmos atrosanguineus chyba), ze sklepu cebulki-kwiatowe.pl
W tym roku dokupiłam jeszcze dwa, liczę że uda mi się z nich szybciej zrobić duży krzaczek.
W tym roku dokupiłam jeszcze dwa, liczę że uda mi się z nich szybciej zrobić duży krzaczek.
Pozdrowienia,
Gośka
Gośka
dziękuję ogromnie
na osłodę czekania wiosny wrzucę swoje fotki Onętka rosnącego na ulicach Warszawy

na osłodę czekania wiosny wrzucę swoje fotki Onętka rosnącego na ulicach Warszawy

Czyż te kwiaty nie są urokliwe?mam je na działce,juz same się rozsiewają.
Potoczna, czy też lokalna nazwa Cosmosu w moim dzieciństwie brzmiała - Warszawiankifotki Onętka rosnącego na ulicach Warszawy![]()

pozdrawiam - Mirka
Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie jak go wskrzesić.
Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie jak go wskrzesić.
zabawne z tą nazwą
Grażynko dziękuję, ten sklep już mi właśnie Mzimu poleciła, a chcę go też na balkon.

Grażynko dziękuję, ten sklep już mi właśnie Mzimu poleciła, a chcę go też na balkon.
-
- Od: 20 sty 2013, o 10:54
Bardzo lubię kosmos, zebrałam kiedyś nasionka, teraz same się wysiewają, ale na wszelki wypadek, na jesieni zawsze zbieram nasionka. W tym roku kupiłąm odmianę pomarańczową, ale widzę tutaj jeszcze inne, śliczne! Muszę poszukać, strasznie się zaraziłam onętkami.
- patasko
- Od: 26 maja 2011, o 23:48
PEPSI, chodzi Ci o onętek siarkowy?
-
- Od: 20 sty 2013, o 10:54
Siarkowy. Pmarańczowy. Co z nim??
- patasko
- Od: 26 maja 2011, o 23:48
PEPSI, z nim nic, co by miało być? Miałem z nim taką zabawną historię
Kupiłem nasiona rzekomego onętka "Diablo", a wyrósł mi zwykły pomarańczowy. W sklepacha są tez dostępne mieszanki kilku kolorów.

- renzal
- Od: 13 maja 2011, o 12:33
Kupiłam wlaśnie nasionka i będę pierwszy raz siała. Ciesze się, że sama się potem rozsiewa.

pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja
)Nadzieja umiera ostatnia...
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja

Dorota