Przymierzam się do telefonu Sony Ericsson P1i lub Nokia E90.
Może ktoś używa któregoś z tych telefonów "kombajnów"
Pozdrawiam, Krzysztof.
pewnie juz kupiłeś sobie telefonik ale ja użuwam p1i i jestem z niego bardzo zadowalony - jedyne co to trzeba w nim pilnować aby nie było za dużo aplikacji otwartych w jednym momencie.... pozostają one otwarte w w czymś co można nazwać ram-em i potwafi to zrestartowac phona w najmniej spodziewanym momencie.
ale jeśli należysz do zwolenników nokii to polecam zamiast e90 model n95
Kaśka33 pisze:W/g mnie posiadecze komórek dzielą się na 3 grupy:
1. zwolennicy Nokii,
2. zwolennicy Sony Ericssona,
3. inni.
Ja od wielu lat należę do grupy drugiej. Obecnie jestem posiadaczką Sonny Ericsona P1 i jestem z niego baaaaardzo zadowolona. Ma bardzo długą listę zalet i jak dla mnie tylko jedną wadę: pisanie sms nie jest wygodne. Ale ja nie piszę aż tak wielu sms-ów, aby był to dla mnie problem.
kasiu zgadam sie z Tobą ja też należe do wiernego członka grupy nr 2 już od około 6 lat ( wtedy jeszcze ericsson - t10s ) teraz również p1 i ten telefonik jest po prostu ekstra. pisze sporo smsów ale mi akurat łatwo było sie przestawić na nowy układ klawiatury - taki jak w kompie. jedną maląwade opisałem w poprzednim poście.
Ja jestem zwolennikiem Noki. Nokie to bardzo wytrzymałe, proste telefony. Ma wiele zalet, w odróżnieniu od sobie pisze sie dobrze SMSy. Aparaty w Nokii rownież są doskonałe. POLECAM!
Kubaa7 pisze:Aparaty w Nokii rownież są doskonałe. POLECAM!
Niestety ale nie mogę się z Tobą zgodzić. Dla przykładu model N95 pomimo większej ilości pikseli ( 5Mpix ) i lepszej optyki ( szklane soczewki Carl Zeiss ) robi dużo gorsze zdjęcia od modelu N73,który ma zwykle soczewki z tworzywa i 3,2Mpix. A te nie umywają się do fotek z aparatu w sobie o tych samych parametrach.
Ja zaś mam Sony Ericssona K550i. Dość popularny telefon. Jestem z niego zadowolony. Kupiłem go w czerwcu 2008r., a bateria niemal tak samo sprawna jak po zakupie. Zdjęcia w miarę dobrej jakości. Pamięć wewnętrzna- 70Mb - dość dużo, można ją uzupełnić kartą pamięci Micro SD M2.
Ogólnie lubię Sony Ericcssony. Inne marki mi za bardzo nie pasują. sobie mają przejrzyste menu, fajne obudowy itp.
Ja mam Nokie E52 i nie za bardzo jestem zadowolony, nadaje się bardziej dla kogoś kto pracuje "za biurkiem" a nie dla kogoś kto grzebie w ziemi. To takie wnioski po 4 miesiącach użytkowania,teraz czeka go wizyta w servisie i zobaczymy czy coś poradzą na jego wady.
Delete pisze:Ja zaś mam Sony Ericssona K550i. Dość popularny telefon. Jestem z niego zadowolony. Kupiłem go w czerwcu 2008r., a bateria niemal tak samo sprawna jak po zakupie. Zdjęcia w miarę dobrej jakości. Pamięć wewnętrzna- 70Mb - dość dużo, można ją uzupełnić kartą pamięci Micro SD M2.
Ogólnie lubię Sony Ericcssony. Inne marki mi za bardzo nie pasują. sobie mają przejrzyste menu, fajne obudowy itp.
tez sporo czasu używałam bardzo przyjemny jest w urzytkowaniu w tej chwili mam nokie 6303i classic , wersje w metalowej obudowie , do moich potrzeb idealny(pozadna bateria , bardzo dobra jakosc dzwięku , smsy śle i dzowni - wiecej mi do szczescianiepotrzeba , poza tym podoba mi sie wizualnie
Dodałbym do tego jeszcze jakość optyki .... i tu nawet kiepskie cyfrowe kompakty robią lepsze zdjęcia niż telefon. Jedynym produktem mogącym dorównać aparatom foto to samsung pixon - ale to w sumie aparat fotograficzny z funkcją dzwonienia