Z kretem trzeba się zaprzyjaźnić i poprosić aby się przeniósł do sąsiada, inne sposoby walki z nimi dobre są tylko na kilka dni.
Jakoś mnie ten argument nie przekonuje :PKornel pisze:Najlepszą metodą na kreta to- POLUBIĆ JE
Artur oczywiście masz racje, nornice jak i norniki wędrują po powierzchni. Siatki nie skutkują na nornice i norniki ponieważ one nie kopia głębokich tuneli a drożą tuż pod powierzchnią. Na łąkach kwietnych czy nieużytkach nie kopią nawet tuneli ponieważ mają osłonę przed drapieżnikami przez cały rok w postaci wysokich traw. Tu można zaleście krótkie http://www.e-ogrodek.pl/choroby_roslin/ ... da-nornice informacje oraz na tym forum.artur1968 pisze:Mam siatkę podwiniętą, ale to nie pomogło. Muszą przechodzić górą od sąsiadów, no chyba że potrafią zrobić podkop pod podmurówką albo skorzystać gościnnie z krecich korytarzy.PiotrekP pisze:Powiem Ci że nie spotkałem się jeszcze z tym żeby nornice wchodziły na trawnik "od góry", zawsze siatkę układam tak aby była w kształcie "u", czyli boki wywinięte do góry.
Podmurówkę mam solidną aż do przesady, niemal 1m głębokości.