Dokładnie. Tak właśnie się ekonomicznie do tego zabrałam i wyszło mi, że w porównaniu z takimi hobbystycznymi (dobre są drogie), to bardzo tanio wyjdzie. Z tego co wyczytałam 1 kg, to na 1000l. Zatem spokojnie... Pewnie będzie to 3 kg na jakieś 2 lata. Ja właśnie też chce żółty i pomarańczowy. Chociaż ja żółty to miałam zamiar stosować na zawiązywaniu pąków, mylę się?amster pisze:cały miniony sezon stosowałem Kristalon pomarańczowy NPK 6-12-36 i byłem bardzo zadowolony
teraz na okres zimowy dla tych co się zimują stosuję okresowo zielony NPK 18-18-18 i wszystko ładnie zimuje
swoje goździki sadzonkowane jesienią i przechowywane również w domu wspomagam w procesie ukorzeniania żółtym NPK 13-40-13
Cena jednego 3 kilowego opakowania to koszt rzędu 40 do 50 zł. Pomarańczowego w całym sezonie 2012 dla wszystkich balkonowych zużyłem nie całe dwie takie paczki, a było co podlewać. Uważam więc, że nie tak drogo.
-- 17 lut 2013, o 13:12 --
Azotowe to stosunkowe tanie nawozy, więc mniej mnie pociągają. Wiosną zacznę w ogrodzie stosować gnojówkę (mam dostęp na wsi za free)