W. o...zwierzętach gospodarczych cz.2
Re: W. o...zwierzętach gospodarczych cz.2
króliki ładne i lgną do obiektywu^^
- BRZOSKWINKA
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 maja 2010, o 18:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ałła, piękne!
„Wpatrz się głęboko, głęboko w przyrodę, a wtedy wszystko lepiej zrozumiesz.” Albert Einstein
Pozdrawiam, Joasia
Pozdrawiam, Joasia
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Ałła, ale słodzizny rosną!
- Farmland
- 200p
- Od: 14 mar 2012, o 18:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Świetne czarnuchy! Szybko rosną diabły
"Konserwanty zabijają powoli"
Jakie czarnuszki już duże !
A w jakim wieku, albo po osiągnięciu jakiej wagi króliki nadają się do gara ?
Moja Ruda zmarnowała dwa mioty i skończyła na talerzu. Myślałam czy dać
jej trzecią szansę ale klatek mi brakowało, a młode rosną. Mój stan obecny to
samica FB niebieska, samczyk Kalifornijski, kundelka srokata od której mam 5 młodych
3-miesięcznych, i samica FB czarna z przychówkiem- 4 młode, 4-o tygodniowe po ojcu BO.
Był mezalians, wiem, ale nie miałam zdrowia jeździć piąty raz na krycie do hodowcy i pokryłam
"za płotem" żeby sprawdzić czy w ogóle jest płodna. Do samczyka Kalifornijskiego planuję dokupić
samiczkę bo bardzo mi się ta rasa podoba. Mąż mnie tu hamuje żebym dała spokój rasowym i na talerzu
chce je widzieć.
A w jakim wieku, albo po osiągnięciu jakiej wagi króliki nadają się do gara ?
Moja Ruda zmarnowała dwa mioty i skończyła na talerzu. Myślałam czy dać
jej trzecią szansę ale klatek mi brakowało, a młode rosną. Mój stan obecny to
samica FB niebieska, samczyk Kalifornijski, kundelka srokata od której mam 5 młodych
3-miesięcznych, i samica FB czarna z przychówkiem- 4 młode, 4-o tygodniowe po ojcu BO.
Był mezalians, wiem, ale nie miałam zdrowia jeździć piąty raz na krycie do hodowcy i pokryłam
"za płotem" żeby sprawdzić czy w ogóle jest płodna. Do samczyka Kalifornijskiego planuję dokupić
samiczkę bo bardzo mi się ta rasa podoba. Mąż mnie tu hamuje żebym dała spokój rasowym i na talerzu
chce je widzieć.
- usa1276
- 1000p
- Od: 22 sty 2012, o 19:30
Śliczne takie czarnuszki miałam takiego samca czarnego ale małych czarnych się niedochowałam były króliki ale nie czarne więcej odziedziczały po matce
a ja mam już trzech tygodniowe małe królisie samiec zrobił sobie wycieczkę do samiczki i mam niespodziewany przychówek
a ja mam już trzech tygodniowe małe królisie samiec zrobił sobie wycieczkę do samiczki i mam niespodziewany przychówek
- BRZOSKWINKA
Jedna królica puch drze. Duuuużo świeżej słomy dziś dostała.
„Wpatrz się głęboko, głęboko w przyrodę, a wtedy wszystko lepiej zrozumiesz.” Albert Einstein
Pozdrawiam, Joasia
Pozdrawiam, Joasia
- romaszka
- Od: 31 gru 2010, o 23:43
Asiu, gratulacje ... ale jakoś szybko
Pamiętacie te królice co małe porozrzucała po klatce? Było ich 5 sztuk, dzisiaj patrze a z gniazda wygląda 5 wielgaśnych mordek , są naprawdę olbrzymie jak na małe króliczki. I tak sobie myślę, że może matka wcale nie taka głupia, że może wiedziała, że nie wykarmi 10 olbrzymów i tych najsłabszych zlikwidowała??!! Może tak być?
Pamiętacie te królice co małe porozrzucała po klatce? Było ich 5 sztuk, dzisiaj patrze a z gniazda wygląda 5 wielgaśnych mordek , są naprawdę olbrzymie jak na małe króliczki. I tak sobie myślę, że może matka wcale nie taka głupia, że może wiedziała, że nie wykarmi 10 olbrzymów i tych najsłabszych zlikwidowała??!! Może tak być?
- BRZOSKWINKA
Ano szybko, bo to półmetek dopiero.romaszka pisze:Asiu, gratulacje ... ale jakoś szybko
Pozdrawiam, Joasia
Pozdrawiam, Joasia
- BRZOSKWINKA
Królica kryta 3 lutego, dziś jest 20-ty. Uroiło jej się?
Pozdrawiam, Joasia
Pozdrawiam, Joasia
-
- 500p
- Od: 28 sty 2013, o 12:33
Wspaniałe króliki.
Ja mam cztery kury, 2 psy, kota-staruszeczka, a i dwie 6-letnie kaczuchy, które mają u mnie dożywocie
Ja mam cztery kury, 2 psy, kota-staruszeczka, a i dwie 6-letnie kaczuchy, które mają u mnie dożywocie
- Farmland
- 200p
- Od: 14 mar 2012, o 18:50
BRZOSKWINKA na pewno 3 lutego kryta? Bo coś wcześnie ten puch drze. Wiem, że to kiedy samica zrobi gniazdo zależy od niej samej. Raz zrobi 30 minut przed wykotem a raz 2 dni wcześniej. Różne przypadki miałem, ale twoja jest dopiero w połowie ciąży, to nie wiem czemu tak.
romaszka mogło być tak, jak najbardziej. Samica instynktownie może odrzucić młode, które są słabsze lub po prostu przeczuwa, że nie wykarmi takiej liczby.
romaszka mogło być tak, jak najbardziej. Samica instynktownie może odrzucić młode, które są słabsze lub po prostu przeczuwa, że nie wykarmi takiej liczby.
"Konserwanty zabijają powoli"
- BRZOSKWINKA
@Farmland, ano niestety... na pewno 3-go. Nie było szans by wcześniej, bo samca nie było, a jak już kupiliśmy to on w "innym domu" zamieszkał. Nie mógł sie zakraść cichcem. ;)
Fakt, to o niej wet mówił, że chyba nie jest kotna... Cóż, najwyżej dopuszczę ją znów z początkiem marca.
Klasycznie wyglądałoby że urojona. Samiec pokrył, ale moze moment nie zaskoczył. Dwa tygodnie i gniazdo... klasyka...
Fakt, to o niej wet mówił, że chyba nie jest kotna... Cóż, najwyżej dopuszczę ją znów z początkiem marca.
Klasycznie wyglądałoby że urojona. Samiec pokrył, ale moze moment nie zaskoczył. Dwa tygodnie i gniazdo... klasyka...
Pozdrawiam, Joasia
Pozdrawiam, Joasia