Lobelia Cz. 1
- Lorrie
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 maja 2009, o 13:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: Lobelia
Moje Lobelie wszystkie rosną, kupiłam najróżniejsze kolorki z firmy Legutko. Ciekawe jak u nich ze zgodnością odmianową ... Nawet jak będą same niebieskie to będę się cieszyć
- asta6265
- Od: 8 sty 2012, o 12:01
Lorrie na Legutko jestem pwena w 100% jeszcze się na nim nie zawiodłam a co roku robię tam duże zakupy.
Mój kawałek świata
Pozdrawiam Anka
Pozdrawiam Anka
- Lorrie
- Od: 5 maja 2009, o 13:45
- Kontakt:
Miła wiadomość,dziękuję! Jak niczego nie spapram to zanosi się na burzę kolorów!
- Niesia
- 200p
- Od: 23 lut 2012, o 23:36
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
ja miałam lobelię karminową....niestety większość wyszła mi niebieska......ale raczej nie nazwałabym ją karminową....to raczej był kolor biskupi....czerwonej to jeszcze na oczy nie widziałam.....szkoda że nie posiadam zdjęcia tej biskupiej ale po prostu jakoś marnie rosła i nie robiłam zdjęć
a to zdjęcie mojej fioletowej lobelii....opakowanie było oczywiście z fioletowymi kwiatuszkami a i tak prawie wszystkie wyszły niebieskie ta na zdjęciu to po prostu unikat
dodam, że miałam nasiona z PNOS i Legutko
a to zdjęcie mojej fioletowej lobelii....opakowanie było oczywiście z fioletowymi kwiatuszkami a i tak prawie wszystkie wyszły niebieskie ta na zdjęciu to po prostu unikat
dodam, że miałam nasiona z PNOS i Legutko
Ogrodniczka Niesia
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=53798" onclick="window.open(this.href);return false;
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=53798" onclick="window.open(this.href);return false;
- groch8888
- 100p
- Od: 24 lut 2012, o 09:58
Przyjrzyj się uważnie a zauważysz popękane nasionka z białymi punkcikami a to znak, że wszystko jest na dobrej drodze Mnie zaczęła kiełkować po 4 dniach zarówno jak stroiczka i zwisająca.petunia13 pisze:Wysialam swoja niebieska 5dni temu i nic jeszcze nie wschodzi:(
Pozdrawiam Veronica
- nena08
- Od: 8 lut 2012, o 10:06
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Niesiu masz rację co do kolorów lobelii. Kupiłam w tym roku opakowanie z fioletowym zdjęciem lobelii, a po dokładnym przestudiowaniu napisów w domu okazało się, że to niebieska. Napis był przy dacie
- groch8888
- 100p
- Od: 24 lut 2012, o 09:58
TeBe patrz str. 55 tam ładnie Kasia przedstawiła nam jak wyglądają lobelki przed i po pikowaniu oraz efekt końcowy
Pozdrawiam Veronica
- Bogumila_r
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 28 sty 2013, o 13:38
A mnie to całe zamieszanie z kolorem lobelii podnosi na duchunena08 pisze:Niesiu masz rację co do kolorów lobelii. Kupiłam w tym roku opakowanie z fioletowym zdjęciem lobelii, a po dokładnym przestudiowaniu napisów w domu okazało się, że to niebieska. Napis był przy dacie
Akurat na niebieskiej zależało mi najbardziej, ale firma u której zamawiała nasiona pomyliła się przy moim zamówieniu i wysłali mi pozostałe kolory (biały, fioletowy i mix), a o tej niebieskiej własnie zapomnieli No, ale może jednak wyrośnie "przez przypadek", kto wie.
(przepraszam - brak polskich znakow)
TeBe, a może ich nie pikuj, takie kępki w zeszłym roku miałam już po pikowaniu. Urosły ładne nie za gęste, nie za rzadkie, a w sam raz .
Ja dzisiaj posiałam mieszankę kolorów lobelii zwisającej.
Nasionka mam przeterminowane, ale co tam! Liczę na to, że coś wzejdzie. Dużo tego nie potrzebuję, więc...
Nasionka mam przeterminowane, ale co tam! Liczę na to, że coś wzejdzie. Dużo tego nie potrzebuję, więc...
Pozdrawiam! Ania
mi niestety przeterminowana nie wzeszła a taka miałą być ładna czerwona