Kobea i jej uprawa cz.2
- cydynka
- 100p
- Od: 24 sty 2013, o 08:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Kobea i jej uprawa cz.2
witam
Powiedzcie mi czy kobea wschodzi rownomiernie?
Pytam,bo wzeszly mi dwa krzaczki, dwa widzę że coś wschodzi,ale nie rośnie dalej...tylko taki zielony kiełek sie pojawił...czy coś z tego będzie,czy po prostu sparcieje w ziemi.
Sama nie wiem co mam o tym sądzić....doradzcie mi
Pytam,bo wzeszly mi dwa krzaczki, dwa widzę że coś wschodzi,ale nie rośnie dalej...tylko taki zielony kiełek sie pojawił...czy coś z tego będzie,czy po prostu sparcieje w ziemi.
Sama nie wiem co mam o tym sądzić....doradzcie mi
pozdrawiam Monika
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 11 wrz 2006, o 00:33
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
NIE, czekaj cierpliwie na pozostałe.cydynka pisze:witam
Kobea wreszcie posiana- teraz tylko czekać. Pierwszy raz posiałam z własnych nasion- zobaczymy co z tego będzie
pozdrawiam Ela
- agatka1409
- 200p
- Od: 6 mar 2012, o 14:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
łał Eluś doczekałaś siewlasnych nasion to wielkie brawaela102 pisze:Kobea wreszcie posiana- teraz tylko czekać. Pierwszy raz posiałam z własnych nasion- zobaczymy co z tego będzie
- robaczek_Poznan
- Od: 30 sty 2012, o 23:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ela, brawo Ponoć w naszych warunkach klimatycznych to wielka rzadkość!
Może pokażesz zdjęcie swojej kwitnącej kobei z sezonu? To musiał być piękny widok
Może pokażesz zdjęcie swojej kwitnącej kobei z sezonu? To musiał być piękny widok
Ja też dzisiaj posiałam. Nasionka kupiłam PNOS Ożarów (4 szt. w opakowaniu). Najśmieszniejsze jest to, że nigdy nie widziałam tej rośliny na żywo, więc nie mam pojęcia czego się spodziewać
Pozdrawiam! Ania
Ja tak samo jej nie widzialam na zywo ale ze zdjec mi sie spodobala posadzila swoja prawie tydzien temu i czekam.. Powodzenia
Petunia13:)
- -SONIA127-
- 200p
- Od: 1 lut 2013, o 19:26
Witam wszystkich ponownie Mam pytanie kiedy przepikować kobee? Jak będzie miała 1 parę liści właściwych czy 2 ?
-- 19 lut 2013, o 15:07 --
Mile widziane zdjęcia Waszych roślinek
-- 19 lut 2013, o 15:07 --
Mile widziane zdjęcia Waszych roślinek
Pozdrawiam Sylwia
Skusiłam się ja też pod wpływem tego wątku na kobeę tego roku. Fioletową posiałam 22 stycznia z firmy polan - wyszły dwie, (kolejną sama unicestwiłam bo zaczęłam grzebać w doniczce i uszkodziłam młodą siewkę). Białą- od Legutko posiałam 2 lutego -wyszły też dwie. Planuję je na balkon od południowo-zachodniej strony, od 12 godziny latem do zachodu operuje tam słońce, czy nie będą miały zbyt upalnie?
U mnie też dzisiaj pokazały się dwie, wysiane 9 lutego. Czekam na kolejne
Wcześniejszą partię wysianą 2 lutego wyrzuciłam , bo zgniły. Ale były to stare nasiona z tamtego roku
Wcześniejszą partię wysianą 2 lutego wyrzuciłam , bo zgniły. Ale były to stare nasiona z tamtego roku
Pozdrawiam, Beata
Dołączam się do pytania, mój balkon też jest mocno nasłoneczniony.IwonaJ pisze:Planuję je na balkon od południowo-zachodniej strony, od 12 godziny latem do zachodu operuje tam słońce, czy nie będą miały zbyt upalnie?
Pozdrawiam! Ania
- Comcia
- Od: 9 maja 2008, o 14:28
Kobea kocha słońce ale w donicach musicie pilnować podlewania i zasilania.
Dziewczyny, kobea uszczykiwana i zasilana rozrasta się i to bardzo.
W pierwszym roku nie mogłam uwierzyć jak z jednej roślinki wyrósł mi potwór.
Dziewczyny, kobea uszczykiwana i zasilana rozrasta się i to bardzo.
W pierwszym roku nie mogłam uwierzyć jak z jednej roślinki wyrósł mi potwór.
Dzięki za pocieszenie. To na mój mały balkon, cztery w zupełności wystarczą. Wysadzę do doniczek, skrzynek 10 litrowych, każda osobo. Jest sens jeszcze dołożyć do doniczki niskie roślinki zadarniające?