Rośliny jednoroczne, które rozsiewają się same
- konwalia12
- 1000p
- Od: 24 lut 2012, o 19:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Rośliny jednoroczne, które rozsiewają się same
To jest bardzo ładny fiołek. Najlepiej po przekwitnieniu lub nadmiernym rozrośnięciu się rośliny przyciąć ją krótko, wtedy zakwitnie ponownie i dotego w sposób dużo ładniejszy- i sprawdza się to do późnej jesieni. U mnie teraz dokwitają ostatnie kwiaty tej rośliny, a nowych sadzonek jest multum. Rozsiewa się praktycznie wszędzie i chyba powstaną z tego mieszańce o przeróżnych barwach, ale to oczywiście plus
Ogród w lasku
Krótki filmik o moim ogrodzie
Jeśli umiecie patrzeć, zobaczycie, że cały świat jest ogrodem. Anusia
Krótki filmik o moim ogrodzie
Jeśli umiecie patrzeć, zobaczycie, że cały świat jest ogrodem. Anusia
- 100krotka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 2 gru 2008, o 20:11
Miłek letni zrobił na mnie wielkie wrażenie - chyba go poszukam na drugi rok. A pierwszy raz czytam - z dużym ukontentowaniem - że komuś wysiewa się żeniszek. To byłoby miło, z nim jest tyle kramu...
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
- Galadriela
- 500p
- Od: 22 wrz 2009, o 13:58
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
A ja już trzeci rok siałam firletkę i mi nie chce wyrosnąćComcia pisze:Za to firletki udało mi się wytępić. Chyba.
Pozdrawiam Anna Galadriela
Lilie Galadrieli
Lilie Galadrieli
-
- 500p
- Od: 14 lip 2012, o 23:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
A ja nie mogę wytępić onętka ze swojego ogródka Rośnie wszędzie gdzie popadnie .
pozdrawiam serdecznie Gabrysia
Nie zauważyłam tutaj nigdzie mietelnika, więc dopisuje do listy. Mnie nigdy nie zawodzi, co roku "choiny" na 1,5 m.
- Dziunia87
- Od: 8 sty 2013, o 09:02
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
A czy ktoś z Was ma w ogrodzie/na działce mokrą i ciężką glebę, a i tak samo się coś wysiewa?
-
- Od: 11 wrz 2006, o 00:33
To prawda żeniszek potrafi wysiać się sam.100krotka pisze: A pierwszy raz czytam - z dużym ukontentowaniem - że komuś wysiewa się żeniszek. To byłoby miło, z nim jest tyle kramu...
Dostałam flance od sąsiadki kilka lat wstecz.
Od tej pory miałam swoje.
Dopiero zima 2011/2012 zrobiła z nim "porządek".
- Galadriela
- 500p
- Od: 22 wrz 2009, o 13:58
Owszem,Dziunia87 pisze:A czy ktoś z Was ma w ogrodzie/na działce mokrą i ciężką glebę, a i tak samo się coś wysiewa?
Nagietki, onętki, niezapominajka, szarłat, szałwia powabna, stokrotki, a ostatnio wysiały mi się nawet astry peoniowe...
Pozdrawiam Anna Galadriela
Lilie Galadrieli
Lilie Galadrieli
-
- Od: 17 lut 2013, o 13:13
U mnie niezawodnie sieją się astry. Tak długo się sieją, że wszystkie są już różowe, fioletowe lub białe pojedyncze.
Kiedyś same siały się aksamitki, mietelniki, miesiącznice dwuletnie (tzw. greckie talary - ładne ma fioletowe kwiatki i owocki po wypadnięciu nasion, ale potem tragedią jest to wyrywać przez kilka lat...) i margerytki, dopóki ziemia wokół nich się nie zmęczyła.
Kiedyś same siały się aksamitki, mietelniki, miesiącznice dwuletnie (tzw. greckie talary - ładne ma fioletowe kwiatki i owocki po wypadnięciu nasion, ale potem tragedią jest to wyrywać przez kilka lat...) i margerytki, dopóki ziemia wokół nich się nie zmęczyła.