Kobea i jej uprawa cz.2
- cydynka
- 100p
- Od: 24 sty 2013, o 08:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Kobea i jej uprawa cz.2
A mi kobea wzeszła praktycznie w 100%, przy czym fioletowa zdecydowanie szybciej niż biała, no i jedna zniszczyłam sama przez grzebanie w ziemi a jedna zgniła...nasionko pewnie stare było.
Najlepsze jest to,ze w doniczkach obok kobeii posiałam mine i ta też mi już wschodzi...bardzo szybko,a pisali na opakowaniu że trzy tygodnie ma wschodzic
Najlepsze jest to,ze w doniczkach obok kobeii posiałam mine i ta też mi już wschodzi...bardzo szybko,a pisali na opakowaniu że trzy tygodnie ma wschodzic
pozdrawiam Monika
- agatka1409
- 200p
- Od: 6 mar 2012, o 14:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Cydynko ,ja też posiałam minę ,mi ona tez szybko wzeszła,ale z doświadczenia ubiegłorocznego pamiętam że na ok 10 minek które mi wykiełkowały uchowała mi się tylko jedna.Ale bardzo ładnie kwitła.cydynka pisze:A mi kobea wzeszła praktycznie w 100%, przy czym fioletowa zdecydowanie szybciej niż biała, no i jedna zniszczyłam sama przez grzebanie w ziemi a jedna zgniła...nasionko pewnie stare było.
Ania
Działeczka-marzenia się spełniają
Ziemia nie należy do nas, my tylko wypożyczamy ją od naszych dzieci...
Działeczka-marzenia się spełniają
Ziemia nie należy do nas, my tylko wypożyczamy ją od naszych dzieci...
- agatka1409
- 200p
Aniu jakie one sliczne i jakie piękne kokardki im przywdziałaś
Ja swoich w tamtym roku nie dokarmiałam niczym,dopiero jak wsadziłam na miejsce stałe to dostawały coś więcej niz tylko wode
Ja swoich w tamtym roku nie dokarmiałam niczym,dopiero jak wsadziłam na miejsce stałe to dostawały coś więcej niz tylko wode
Na początek polecam biohumus , daje ładnego kopa , a ciężko nim spalić siewki .
Na później , jak komuś zależy na buszu , polecam gnojówkę z pokrzyw , a jak głównie na kwitnieniu , to kurzak , moze byc w granulkach też jest bardzo dobry.
Na później , jak komuś zależy na buszu , polecam gnojówkę z pokrzyw , a jak głównie na kwitnieniu , to kurzak , moze byc w granulkach też jest bardzo dobry.
Aga
- agatka1409
- 200p
A ja dzisiaj musiałam pogrzebać przy kobeeczkach,kilka z nich nie zrzuciło łupinki,postanowiłam że im pomogę ,pomogłam ale nie wszystkim,jednej oderwałam główkę ,ale zostawiłam zobaczymy czy przeżyje w co watpię
- ancyk33
- 200p
- Od: 7 sty 2013, o 18:20
a ja mam sposob na te uparte skorupki .Wkladam delikatnie do ziemi przysypuje i po ok 3 dniach skorupka zostaje w ziemi a listka sie wydostaja Z 3 wszystkie uratowane
- agatka1409
- 200p
Nuluś ale moje juz za wysokie były i nie mogłam ich ziemią przysypać
ja też pomagałam dziś trzem kobełkom zrzucić łupinkę ale pomimo że ręce się trzęsły to dałam radę, wszystkie przeżyły uff
Pozdrawiam, Beata
Cydynko jakiej firmy miałaś te nasionka kobei, które wzeszły w 100 %?
Jak siałaś, na sztorc?
Jak siałaś, na sztorc?
- cydynka
- 100p
- Od: 24 sty 2013, o 08:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Z tego co sobie przypominam to miałam nasiona legutko i siałam na sztorc, nakryłam folią i czekałam.Wschodza nierównomiernie,ale tak jak pisałam praktycznie w 100% wzeszły tylko białe gorzej od fioletowych.IwonaJ pisze:Cydynko jakiej firmy miałaś te nasionka kobei, które wzeszły w 100 %?
Jak siałaś, na sztorc?
pozdrawiam Monika
- maja79
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 maja 2011, o 17:53
Swoją Kobee mam zamiar w najbliższym czasie przesadzać...aż się boję