Pelargonia - wysiew nasion Cz.2
-
- 1000p
- Od: 24 maja 2009, o 22:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Pelargonia - wysiew nasion
TeBe - spore masz te siewki
- noriska
- 100p
- Od: 8 mar 2012, o 15:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ale piekny pluszak
Ja ja wam zazdroszczę.. Z moich 12 nasionek zostały mi 3 roślinki, mam nadzieję, że to już koniec pelargoniowych zgonów
Pozdrawiam, Bogusia
- Alenka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 lut 2013, o 15:11
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
w jakiej fazie Ci zezgonowały?
boję się o moje 20 sztuk ..czekamy na pierwsze liście właściwe, już powoli się pojawiają, ale codziennie się martwię by im tak dobrze szło dalej
boję się o moje 20 sztuk ..czekamy na pierwsze liście właściwe, już powoli się pojawiają, ale codziennie się martwię by im tak dobrze szło dalej
Mój balkonik -->Moja kolorowa oaza *cz.3*, Początki hoyozy i inne roślinki Madzia
Galerie zdjęć:*Moje pelargonie * Fuksje
Moje wątki
Moje wątki
Część już miała pierwszy liść właściwy, a część dopiero zaczynała wychodzić. Nie wiem co się im stało, po prostu zaczęły usychać
Pozdrawiam, Bogusia
- Alenka
słuchajcie, a siewki też pod przykryciem trzymamy? bo różne słyszałam opinie...
Mój balkonik -->Moja kolorowa oaza *cz.3*, Początki hoyozy i inne roślinki Madzia
Moje wątki
Moje wątki
- Alenka
dziękuję
Moje wątki
Moje wątki
- Lorrie
- Od: 5 maja 2009, o 13:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Ponieważ poniosłam klęskę z ostatnimi wysiewami z Pnosu dziś sieję Pelasie jeszcze raz. Nie za późno. ?
To zależy czego od nich oczekujesz, bo jak mają umilać letnie dni, albo zdobić dom/balkon, to za późno, gdyż zakwitną w drugiej połowie lipca, albo w sierpniu, a u nas lato jest przecież stosunkowo krótkie.Jeżeli dlatego, by zakwitły w ogóle w tym roku, to nie jest za późno.
Ja siałam w zeszłym roku 24 lutego i zakwitły w drugiej połowie lipca.Jednak był to raczej eksperyment z ciekawości co wyjdzie, bo były to nasiona wg. opakowania bluszczolistnej (potem się okazało, że wyszły rabatowe), a dla umilania późnowiosennych i letnich dni i dekoracji domu kupiłam w maju kwitnące.Myślałam też o sadzonkach na przyszły sezon, ale stwierdziłam, że je wyrzucę, miały jakieś plamy na liściach.
Liście smakowały gasienicom, w sierpniu plaga zżarła zanim sie obejrzałam w ciągu trzech dni prawie wszystkie wyrośnięte liście
Ja siałam w zeszłym roku 24 lutego i zakwitły w drugiej połowie lipca.Jednak był to raczej eksperyment z ciekawości co wyjdzie, bo były to nasiona wg. opakowania bluszczolistnej (potem się okazało, że wyszły rabatowe), a dla umilania późnowiosennych i letnich dni i dekoracji domu kupiłam w maju kwitnące.Myślałam też o sadzonkach na przyszły sezon, ale stwierdziłam, że je wyrzucę, miały jakieś plamy na liściach.
Liście smakowały gasienicom, w sierpniu plaga zżarła zanim sie obejrzałam w ciągu trzech dni prawie wszystkie wyrośnięte liście
- Alenka
dziewczyny czy u Was też takie piękne ?
cały parapet oświetlony i tyle radości
przegladam swoje pelargonki powysiewane i mam 20 szt..najgorzej wyszły VILLMORINU: zwisające-2 na 10 i rabatowe 3 na 10..najlepiej LEGUTKO -czerwone 6 na 10,białe 6 na 10, łososiowe 4 na 5.
najbardziej mi zależy na zwisających, bo mateczniki słabo przetrwały zimę i nie wiem co z nich będzie..a te wysiane wyglądają jakby przeżyły podczas wychodzenia z nasionka poród kleszczowy
cały parapet oświetlony i tyle radości
przegladam swoje pelargonki powysiewane i mam 20 szt..najgorzej wyszły VILLMORINU: zwisające-2 na 10 i rabatowe 3 na 10..najlepiej LEGUTKO -czerwone 6 na 10,białe 6 na 10, łososiowe 4 na 5.
najbardziej mi zależy na zwisających, bo mateczniki słabo przetrwały zimę i nie wiem co z nich będzie..a te wysiane wyglądają jakby przeżyły podczas wychodzenia z nasionka poród kleszczowy
Moje wątki
Moje wątki
Alenka jak masz zwisające tylko z Vilmorinu to zbytnio nie licz, że takie bedą. Wcześniej na którejś stronie tego wątku o tym pisałam (i dawałam link do opakowania), że w zeszłym sezonie wyszły mi rabatowe, koloru łososiowego.Na 5 nasionek wzeszły 3 i juz po siewkach było widać, że to rabatowe.A taka byłam ciekawa jakie wyjdą bluszczolistne z nasion Ale może w zeszłym sezonie tak oszukali?
U nie słoneczka dawno nie było, a wczoraj przesadziłam z multipaletki i przeniosłam robione jesienią sadzoneczki zwisającej białej pelargoni odm. Ville de Dresden na południowe parapety ogrzewanych pomieszczeń.Niech się cieszą już lepszym światłem i ciepłem.Trochę mi przeszkadzają przy opuszczaniu rolet, ale co tam
U nie słoneczka dawno nie było, a wczoraj przesadziłam z multipaletki i przeniosłam robione jesienią sadzoneczki zwisającej białej pelargoni odm. Ville de Dresden na południowe parapety ogrzewanych pomieszczeń.Niech się cieszą już lepszym światłem i ciepłem.Trochę mi przeszkadzają przy opuszczaniu rolet, ale co tam
- Alenka
no właśnie moje siewki wyglądają na zwisające..zaraz obejrzę listek właściwy bo jeszcze malutki..no ale trudno, jak będą rabatowe to będą zwisającą mam z sadzonek na szczęście więc pól biedy
Moje wątki
Moje wątki