Ogród 100 róż
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 4 lut 2011, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogród 100 róż
Też takie notatki robię w kompie, całe tabele z wszystkimi danymi choć na kartkach też mam takie wydrukowane gotowe zastawy do sadzenia co i gdzie bo z kompem trudno łazić po ogrodzie
Obecnie uzupełniam ogólną listę wszystkich róż i stwierdziłam że nie pamiętam gdzie która rośnie no normalnie zapomniałam chyba muszę jakiś plan nasadzeń stworzyć z numerkami miejscówek
Aniu ciekawa ta hortensja - ogrodowa a nie marznie tylko kwitnie
Obecnie uzupełniam ogólną listę wszystkich róż i stwierdziłam że nie pamiętam gdzie która rośnie no normalnie zapomniałam chyba muszę jakiś plan nasadzeń stworzyć z numerkami miejscówek
Aniu ciekawa ta hortensja - ogrodowa a nie marznie tylko kwitnie
- majka411
- Od: 12 sie 2009, o 18:55
Mam humorek, bo jakoś wiosnę dziś poczułam. Wiem.... wiem, że śnieg sobie
leży ... coś tam nam jeszcze wyskoczy, ale to normalka. Wiosna tuż... tuż, także Aniu
musisz wytrzymać.
Może mi podpowiedz gdzie ja mam je kupić, też chodzi mi o ogrodowe, bo je najbardziej lubię.
Majeczko ja mam plan nasadzeń, nazwy mam popisane przy kółeczkach, które robią u mnie za krzaczki.
Zawsze wiem gdzie, która rośnie.
leży ... coś tam nam jeszcze wyskoczy, ale to normalka. Wiosna tuż... tuż, także Aniu
musisz wytrzymać.
Może mi podpowiedz gdzie ja mam je kupić, też chodzi mi o ogrodowe, bo je najbardziej lubię.
Majeczko ja mam plan nasadzeń, nazwy mam popisane przy kółeczkach, które robią u mnie za krzaczki.
Maja, z tym chodzeniem z kompem - dobre . Coś mi się zdaje, że masz tych różyc już za dużo i tracisz rachubę ... To, że hortensja ogrodowa kwitnie, to u nas nic wielkiego. W naszym regionie to strefa 7a, w porywach 7b - najcieplejsze miejsce w Polsce - pod Szczecinem.
Maju, hortensje przeważnie kupowałam w miejscowych szkółkach. Parę nowości, w tym białą prezentowaną rano (Coco) kupiłam przez internet. To właśnie hortensja ogrodowa dla Was; nowość, kwitnie na tegorocznych pędach.
Maju, hortensje przeważnie kupowałam w miejscowych szkółkach. Parę nowości, w tym białą prezentowaną rano (Coco) kupiłam przez internet. To właśnie hortensja ogrodowa dla Was; nowość, kwitnie na tegorocznych pędach.
Pozdrawiam, Ania
Ogród 100 róż cz. IV
Ogród 100 róż cz. IV
-
Majka napisała:
Aniu no mam ich dość sporo, jak posadzę te wiosenne to dobrze przekroczę 200 ale to ciągle nie koniec z różami bo włości jeszcze sporo.
Ta hortensja ogrodowa kwitnąca na tegorocznych pędach jest bardzo interesująca. Dostałam rok temu maleńką sadzonkę hortensji i wielce byłam zdziwiona jak w połowie sierpnia na takim maluszku zauważyłam pączki, kwitła do samych mrozów i ciekawa jestem czy przezimuje.
U mnie stanowczo się nie zmieszczą nazwy, nawet inicjały tych nazw nie mają szans, no bo powiedz mi jak zmieścić taką nazwę Souvenir de L'Exposition de Bordeaux a na jednej rabacie jest podobnych nazw kilka albo kilkanaście. Mus wprowadzić jakieś numerki. Plan mam na brystolu a zajmuje mi pół biurka.Majeczko ja mam plan nasadzeń, nazwy mam popisane przy kółeczkach, które robią u mnie za krzaczki.
Aniu no mam ich dość sporo, jak posadzę te wiosenne to dobrze przekroczę 200 ale to ciągle nie koniec z różami bo włości jeszcze sporo.
Ta hortensja ogrodowa kwitnąca na tegorocznych pędach jest bardzo interesująca. Dostałam rok temu maleńką sadzonkę hortensji i wielce byłam zdziwiona jak w połowie sierpnia na takim maluszku zauważyłam pączki, kwitła do samych mrozów i ciekawa jestem czy przezimuje.
Ale masz pokaźną tę kolekcję . Jeśli to hortensja, która kwitnie na tegorocznych pędach, to nawet jak przemarznie, skróć ją i powinna odbić. Zima była (powtarzam była) łagodna, to na pewno nic jej nie będzie
Pozdrawiam, Ania
Ogród 100 róż cz. IV
Ogród 100 róż cz. IV
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dobrze masz z tymi hortensjami. Bardzo mi sie podobają, ale u mnie przemarzają. Szukałam takich kwitnących na jednorocznych pędach, ale nie znalazłam.
Będę szukała dalej.
Dokumentuj cały ogródek w tym roku. Z fragmentów widze, że nie tylko róże u Ciebie można podziwiac.
Będę szukała dalej.
Dokumentuj cały ogródek w tym roku. Z fragmentów widze, że nie tylko róże u Ciebie można podziwiac.
-
Aniu ta hortensja wyrosła ledwie z 20cm nad ziemię a kwiaty miała dość spore, patyczki ledwo co odstawały nad ziemię to i będzie cięta do ziemi. Pokazałam ją u siebie, możesz zobaczyć czy podobna do Twojej.AnaAn pisze:Ale masz pokaźną tę kolekcję . Jeśli to hortensja, która kwitnie na tegorocznych pędach, to nawet jak przemarznie, skróć ją i powinna odbić. Zima była (powtarzam była) łagodna, to na pewno nic jej nie będzie
Gosiu, zobacz na funkie.pl .
A to na dzisiaj "podtrzymywacze". Majka411, Ty to potrafisz człowieka zmotywować...
Pastelle
Swany
Double Delight
Moja niewyrośnięta żarówka - England's Rose
First Lady
A to na dzisiaj "podtrzymywacze". Majka411, Ty to potrafisz człowieka zmotywować...
Pastelle
Swany
Double Delight
Moja niewyrośnięta żarówka - England's Rose
First Lady
Pozdrawiam, Ania
Ogród 100 róż cz. IV
Ogród 100 róż cz. IV
- anasstasia
- 500p
- Od: 27 sty 2013, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
AnaAn, możesz mnie zabić!
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=59&t=62905" onclick="window.open(this.href);return false;
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 29&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 29&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
- Deirde
- Od: 18 cze 2007, o 10:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Piękna First Lady.
Masz ją Gosiu? U mnie po 3 latach jeszcze nie osiągnęła swoich wymiarów.
Pozdrawiam, Ania
Ogród 100 róż cz. IV
Ogród 100 róż cz. IV
- majka411
- Od: 12 sie 2009, o 18:55
Ania udało Ci się ..... ale super zdjęcia.
Masz sporo Pastellek a, Swany to cukiereczek.... mam .... pienną i się bardzo cieszę.
Fotka First Lady