Moje ogródki - Gucia.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
x_B-a
---
Od: 14 lip 2006, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

No........uch......nie zdążyłam się pożegnać.
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ani ja :( Ale może jeszcze Bozenka- nałogowiec forumowy, zajrzy przed samym wyjazdem na foruM? ;)
Szczęśliwej podróży Bozenko i dobrego wypoczynku!
Awatar użytkownika
Babopielka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 wrz 2007, o 19:28
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Bożenka już od kilku dni wypoczywa sobie w Krynicy :wink: dzisiaj z nią rozmawiałam przez telefon no i chwali sobie "wywczasy" :lol: :lol: O Forum pamięta bo pytała co tu słychać :wink: :lol:
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2008, o 12:11

Post »

No to dobrego, dalszego wypoczynku :)
Awatar użytkownika
anu-la
200p
200p
Od: 19 cze 2007, o 16:44

Post »

Bożenko P_O prezentuje się naprawdę pięknie, udanego wypoczynku, a z tego co pisze Twoja immienniczka (Babopielka) wynika, że o nic martwić się nie musisz . :D , wszystko pod kontrolą :wink:

Serdecznie pozdrawiam

Anu-La
Awatar użytkownika
gucia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 27 wrz 2007, o 18:27

Post »

Ojejciu, ale się za Wami stęskniłam.......Witam wszystkich i ;:79

Koniec lenistwa, trzeba się zabrać do roboty, po trzech tygodniach "sanatoryjnego leczenia" :lol: :lol: :lol: jest co robić.......i to nie tylko w ogrodzie :wink:
U mnie strasznie sucho, szczególnie w parko-ogrodzie, czyli P_O. M trochę go podlewał, ale ........szkoda gadać :cry: Hortensje ledwo żyją, paprocie padły na amen :cry: byliny, szczególnie te ostatnio wsadzane też ledwo zipią.
Od wczoraj biegam z wężem i podlewam wszystko, rano i wieczorem, mam nadzieję, że jakoś te moje bidule odżyją :roll:
Ogródki przydomowe, M podlewał częściej i tu suszy nie widać, ale .......powojniki wyglądają nieciekawie, trzy wycięłam zupełnie, bo zostały z nich tylko suche badyle, a pozostałe słabo kwitną, niestety. Wiąza coś zeżarło i z liści zostały tylko strzępy :cry: Prysnęłam wczoraj pirimolem, bo tylko to miałam pod ręką, może pomoże :?: Fasolkę pnąca na tarasie wszamały chyba mszyce, bo kwiatów prawie nie ma. Preparat na mszyce zostawiłam, ale............ :evil: chyba zapomnieli o oprysku..........tak to bywa :!:

Na pocieszenie ..............juka zakwitła :!: :!: :!: ....... :arrow: po czterech latach wypuściła kwiat.....ale się cieszę, a już straciłam nadzieję
Zdjęć aktualnych niestety nie mam, bo córcia zabrała aparat na kilka dni wakacyjnego wyjazdu, ale dwa dni temu badylek miała całkiem, całkiem.

Przez 23 dni urosła niesamowicie.......zobaczcie sami

A teraz biegusiem do Waszych kwitnących ogrodów....ale mam zaległości......ale obiecuję, wszystko nadrobię:D

Obrazek Obrazek
Pozdrawiam serdecznie, Bożena
Moje wątki
Awatar użytkownika
Art
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sie 2007, o 20:04

Post »

Guciu - witam Cię po Twojej dłuuuuuugiej absencji ;:168 ! Z działu Orchidarium zniknęłaś już dawno, ale mam nadzieję, ze nie "na zawsze" ;:24 ?
Zresztą storczyki, to tylko mały wycinek Twojej roślinno-ogrodowej pasji...
Jak znajdziesz chwilkę, to pokaż, co się u nich dzieje...
Jestem pewna, że Parko - Ogród wkrótce pod Twoja opieką wróci do dawnej formy, za co trzymam kciuki.
Ja dosłownie przed chwilą wróciłam z działki, urobiona po uszy, z malinami i czarną porzeczką do zagospodarowania,
bo moi chłopcy (i ja sama) uwielbiamy domowe soczki do herbatki, szczególnie zimą :)
Nasza juka też ma już długi pęd i będzie kwitła.
A teraz wyobrażę sobie spacer po Twoim cudownym Parko - Ogrodzie
mając przed oczami zdjęcie które pokazałaś - już się zanurzam w zieleni... :wink:

Pozdrowionka, Joanna :)
Awatar użytkownika
Babopielka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No wreszcie jesteś :wink: nadrabiaj zaległości teraz i w domku i w ogrodzie no i na forum :D juka ładny pąk ma :D a u mnie niestety w tym roku nie zakwitnie :( no ale zawsze mogę u Ciebie pooglądać :wink:
Na ten Twój garaż to brak mi słow -jak zawsze ślicznie to wygląda :shock: :D
Awatar użytkownika
gucia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Asieńko, wstyd mi za orchidarium, ale pomału nadrobię zaległości i tam. Zobacz sama.........wkleiłam już zdjęcia, Miltassia normalnie mnie zaskoczyła, aż mi się wierzyć nie chce.
Zazdroszczę Ci tych malin i porzeczek, ja niestety nie mam miejsca na takie pychotki, ale przynajmniej posmakuję ich u Ciebie :D
Bożenko, jestem i nadrabiam, chyba odpuszczę sobie dzisiejsze sprzątanie :wink: Widziałam już Twoje róże, ale cudne :roll: Strasznie się boje o tą moją od Ciebie, może jak przyjedziesz to ją zaczarujesz i jakoś odbije po tej suszy :cry:
Moje wątki
Awatar użytkownika
Babopielka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jak przyjadę to Ci mogę drugą przywieżć :roll: bo z czarami to u mnie krucho :? :lol: wysłałam Ci pw :wink:
Awatar użytkownika
agrazka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 22 maja 2005, o 23:39
Kontakt:

Post »

Najważniejsze, ze odpoczynek udany i teraz masz dużo sił do pracy w ogrodzie.
Ogród i rosliny na pewno czekały na Ciebie z utęsknieniem :D
serdecznie - Grażyna - Mój ogród...
Awatar użytkownika
gucia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

izabella1004 pisze:Guciapiękna ta kaskada koło oczka ,sami ją robiliście czy jakaś firma
Izuniu, przepraszam,że dopiero dzisiaj odpisuję, ale po prawie miesięcznej nieobecności jakoś nie mogę pozbierać się z zaległościami na forum i robotą w ogrodzie :cry:
A więc kaskady / są trzy / robił mój M. Właściwie powinnam powiedzieć , że układał, przestawiał, przekładał, poprawiał, chyba ze 100 razy :wink: Na szczęście ostatnio ma mało czasu, więc kolejnych poprawek nie muszę już oglądać :lol:

Grażynko, masz rację, że czekał......jeszcze tydzień takiej suszy, a zostałyby w nim jedynie iglaki i brzozy :lol:

Bożenko, podlewałam ją dzisiaj znowu i jest chyba nawet nie najgorzej, pączków wprawdzie nie ma, ale listki są już sztywniejsze.
Moje wątki
Awatar użytkownika
izabella1004
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 kwie 2008, o 08:57

Post »

Tych poprawek nie widać ,ale kaskada śliczna,żeby mój się wkońcu wziołza poprawki.
Pozdrawiam Izabella

Ogród Izabelli
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”