Ogród 100 róż

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród 100 róż

Post »

Też takie notatki robię w kompie, całe tabele z wszystkimi danymi choć na kartkach też mam takie wydrukowane gotowe zastawy do sadzenia co i gdzie bo z kompem trudno łazić po ogrodzie ;:306
Obecnie uzupełniam ogólną listę wszystkich róż i stwierdziłam że nie pamiętam gdzie która rośnie ;:219 no normalnie zapomniałam ;:223 chyba muszę jakiś plan nasadzeń stworzyć z numerkami miejscówek ;:306

Aniu ciekawa ta hortensja - ogrodowa a nie marznie tylko kwitnie ;:oj
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

Mam humorek, bo jakoś wiosnę dziś poczułam. Wiem.... wiem, że śnieg sobie
leży ... coś tam nam jeszcze wyskoczy, ale to normalka. ;:108 Wiosna tuż... tuż, także Aniu
musisz wytrzymać. :heja :heja
Może mi podpowiedz gdzie ja mam je kupić, też chodzi mi o ogrodowe, bo je najbardziej lubię. ;:173

Majeczko ja mam plan nasadzeń, nazwy mam popisane przy kółeczkach, które robią u mnie za krzaczki. :;230
Zawsze wiem gdzie, która rośnie. :;230
Awatar użytkownika
AnaAn
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 gru 2012, o 17:49
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Maja, z tym chodzeniem z kompem - dobre ;:306 . Coś mi się zdaje, że masz tych różyc już za dużo :;230 i tracisz rachubę ... To, że hortensja ogrodowa kwitnie, to u nas nic wielkiego. W naszym regionie to strefa 7a, w porywach 7b - najcieplejsze miejsce w Polsce - pod Szczecinem.
Maju, hortensje przeważnie kupowałam w miejscowych szkółkach. Parę nowości, w tym białą prezentowaną rano (Coco) kupiłam przez internet. To właśnie hortensja ogrodowa dla Was; nowość, kwitnie na tegorocznych pędach. :D
Pozdrawiam, Ania
Ogród 100 róż cz. IV
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Majka napisała:
Majeczko ja mam plan nasadzeń, nazwy mam popisane przy kółeczkach, które robią u mnie za krzaczki. :;230
Zawsze wiem gdzie, która rośnie. :;230
U mnie stanowczo się nie zmieszczą nazwy, nawet inicjały tych nazw nie mają szans, no bo powiedz mi jak zmieścić taką nazwę Souvenir de L'Exposition de Bordeaux a na jednej rabacie jest podobnych nazw kilka albo kilkanaście. ;:306 Mus wprowadzić jakieś numerki. Plan mam na brystolu a zajmuje mi pół biurka. ;:306
Aniu no mam ich dość sporo, jak posadzę te wiosenne to dobrze przekroczę 200 ;:306 ale to ciągle nie koniec z różami bo włości jeszcze sporo. ;:108

Ta hortensja ogrodowa kwitnąca na tegorocznych pędach jest bardzo interesująca. Dostałam rok temu maleńką sadzonkę hortensji i wielce byłam zdziwiona jak w połowie sierpnia na takim maluszku zauważyłam pączki, kwitła do samych mrozów i ciekawa jestem czy przezimuje. ;:173
Awatar użytkownika
AnaAn
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ale masz pokaźną tę kolekcję ;:oj . Jeśli to hortensja, która kwitnie na tegorocznych pędach, to nawet jak przemarznie, skróć ją i powinna odbić. Zima była (powtarzam była) łagodna, to na pewno nic jej nie będzie :D
Pozdrawiam, Ania
Ogród 100 róż cz. IV
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Dobrze masz z tymi hortensjami. Bardzo mi sie podobają, ale u mnie przemarzają. Szukałam takich kwitnących na jednorocznych pędach, ale nie znalazłam.
Będę szukała dalej.
Dokumentuj cały ogródek w tym roku. Z fragmentów widze, że nie tylko róże u Ciebie można podziwiac.
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

AnaAn pisze:Ale masz pokaźną tę kolekcję ;:oj . Jeśli to hortensja, która kwitnie na tegorocznych pędach, to nawet jak przemarznie, skróć ją i powinna odbić. Zima była (powtarzam była) łagodna, to na pewno nic jej nie będzie :D
Aniu ta hortensja wyrosła ledwie z 20cm nad ziemię a kwiaty miała dość spore, patyczki ledwo co odstawały nad ziemię to i będzie cięta do ziemi. Pokazałam ją u siebie, możesz zobaczyć czy podobna do Twojej. :roll:
Awatar użytkownika
AnaAn
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gosiu, zobacz na funkie.pl :D .

Obrazek

A to na dzisiaj "podtrzymywacze". Majka411, Ty to potrafisz człowieka zmotywować... ;:306

Pastelle
Obrazek

Swany
Obrazek

Double Delight
Obrazek

Moja niewyrośnięta żarówka - England's Rose
Obrazek

First Lady
Obrazek
Pozdrawiam, Ania
Ogród 100 róż cz. IV
Awatar użytkownika
anasstasia
500p
500p
Od: 27 sty 2013, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

AnaAn, możesz mnie zabić! ;:oj
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=59&t=62905" onclick="window.open(this.href);return false;
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 29&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
AnaAn
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Anasstasia, czuję że szkoda by było :;230 .
Pozdrawiam, Ania
Ogród 100 róż cz. IV
Awatar użytkownika
Deirde
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 cze 2007, o 10:41
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Piękna First Lady.
Awatar użytkownika
AnaAn
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Masz ją Gosiu? U mnie po 3 latach jeszcze nie osiągnęła swoich wymiarów.
Pozdrawiam, Ania
Ogród 100 róż cz. IV
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

A to na dzisiaj "podtrzymywacze". Majka411, Ty to potrafisz człowieka zmotywować... ;:306

Ania udało Ci się ..... ;:180 ;:180 ale super zdjęcia. ;:215
Masz sporo Pastellek :heja a, Swany to cukiereczek.... :heja mam .... pienną ;:112 i się bardzo cieszę.
Fotka First Lady ;:180
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”