Hosta foto rok 2008
- coccinella
- 1000p
- Od: 8 kwie 2008, o 12:42
Witajcie!
Wczoraj byłam w ogrodzie botanicznym i m. in. stała sobie Tardiana Halcyon.
no i na forum znalzłam halcyona, który wyglądał całkiem inaczej. Tzn kolor różnił się bardzo. To w końcu to: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 951#303951 i to moje to jest to samo?
Wczoraj byłam w ogrodzie botanicznym i m. in. stała sobie Tardiana Halcyon.
no i na forum znalzłam halcyona, który wyglądał całkiem inaczej. Tzn kolor różnił się bardzo. To w końcu to: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 951#303951 i to moje to jest to samo?
Chodzi pewnie o moje zdjęcia. Pidżama gada,że są za jasne, ale kiedy przyciemniam stają sie przekłamane. Więc sam nie wiem.
Kolor i pokrój rośliny zależy od miejsca gdzie siedzi i od wieku. Moja Halcyn ma 8 lat, do 14.00 słońce, jest trochę za krępa. Ta z Twojego zdjęcia ma dogodniejsze warunki, więc jest bujniejsza i bardziej płowa. No i na pewno ze 12 lat ma, to tez ma znaczenie. Poza tym zdjęcia były robione w sezonie wiosennym, kiedy barwy są najintensywniejsze.
Oto zdjęcie mojej z dnia dzisiejszego. Chyba podobna teraz do tej "Twojej"
Kolor i pokrój rośliny zależy od miejsca gdzie siedzi i od wieku. Moja Halcyn ma 8 lat, do 14.00 słońce, jest trochę za krępa. Ta z Twojego zdjęcia ma dogodniejsze warunki, więc jest bujniejsza i bardziej płowa. No i na pewno ze 12 lat ma, to tez ma znaczenie. Poza tym zdjęcia były robione w sezonie wiosennym, kiedy barwy są najintensywniejsze.
Oto zdjęcie mojej z dnia dzisiejszego. Chyba podobna teraz do tej "Twojej"
- koniczynka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 12 kwie 2008, o 19:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- paco
- Przyjaciel Forum
- Od: 17 gru 2006, o 20:20
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Pozdrawiam, Andrzej
Nasz ogród,
Nasz ogród,
- koniczynka
- koniczynka
- koniczynka
- paco
- Przyjaciel Forum
- Od: 17 gru 2006, o 20:20
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Może od razu nie koniecznie miniaturka, ale na pewno coś z małych, co najwyżej średnich host (chociaż miniaturki również są piękne i nie potrzebują dużej ilości ziemi). Poczytaj tu Hosty - uprawa w donicach i pojemnikach.
PS) Przepraszam, że tak zakończę - muszę wyjść do pracy. Jutro może wkleję kilka zdjęć miniaturek.
PS) Przepraszam, że tak zakończę - muszę wyjść do pracy. Jutro może wkleję kilka zdjęć miniaturek.
Pozdrawiam, Andrzej
Nasz ogród,
Nasz ogród,